Лунно и пълно слънчево затъмнения – 19.11.21/04.12.21

Слънчевите и лунни затъмнения са използвани още в древността и са белег за развитието на процесите в света през конкретната година. Затова винаги ги разглеждаме и на базата на тях правим астрологичните прогнози. На 19.11 е Пълнолуние и второто за годината лунно затъмнение – на 27 градуса в знака Телец. То ще бъде видимо от Северна и Южна Америка, Азия и Австралия. Време е за приключване и довършване на започнати действия и проекти на по-ранен етап. По-специфичното на това затъмнение е таоквадратурата между Марс в Скорпион, Сатурн във Водолей и Уран в Телец. А Луната и Слънцето образуват предизвикателен аспект с Юпитер във Водолей. Телец е материален знак и проявата му в световен план ще бъде най-вече във финансов план през следващите 2-3 месеца (докато Венера в Козирог е ретроградна от 19.12.21 до 29.01.22) – финансова нестабилност, трусове на пазарите, загуби и фалити на фирми, социални и законодателни проблеми, трудности в дипломацията между държави, възможни са и земни трусове – в дни около и по време на затъмнения често има по-силни земетресения.

В личен план това затъмнение ще има по-съществено влияние в близките 2-3 месеца за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Как и в коя сфера точно ще бъде това влияние зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек. Представителите на тези знаци трябва да са по-внимателни в партньорските отношения, в бизнеса и финансите, да спазват законите – трудности в брака / любовните връзки, юридически проблеми. По-благоприятно ще бъде влиянието на това затъмнение за родените през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. И въпреки това, ретроградната Венера ще оказва неблагоприятно влияние във финансов план за повечето хора до края на януари – Овен, Рак, Везни и с Венера в тези знаци. Лунното затъмнение образува хармоничен аспект с Плутон, което дава възможност за трансформация и повече стабилност за родените през трета декада на знаците и с Венера в Телец, Дева, Козирог и Риби. Ще има и хора, които ще увеличат сериозно богатството си измежду тях, въпреки кризата.

SE2021Dec04T

Фиг. 1

Последното за 2021 година е Новолуние и пълно слънчево затъмнение на 4 декември – 12-13 градуса е в Стрелец (фиг. 1). То ще бъде видимо само от най-южните части на Южна Америка, Южна Африка, Южна Австралия, Нова Зеландия и Антарктида; Тихи, Атлантически и Индийски океани. То е в съвпад с Меркурий и в благоприятен аспект със Сатурн във Водолей, но и в една по-широка квадратура с Нептун в Риби. По-съществено влияние в личен план ще има това затъмнение през следващите 3-4 месеца на родените през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, в зависимост от личния хороскоп на всеки. Но по-благоприятно ще се отрази на родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей, т.е. за родените през първите 10 дни на месеците февруари, април, август и октомври. Тук отново акцентът е върху почтеността, възгледите за живота и вярата, а в световен аспект – върху образованието, съдебната система, международното сътрудничество (внос и износ), транспорта, коронавируса (Нептун се свързва с инфекциите). Новолунията и слънчевите затъмнения са време за нови начинания и стартиране на нови проекти.

 И двете затъмнения са с изгряващ знак Козирог, под който знак е България. Те са белег за важни събития в страната ни, свързани с изборите и с формирането на правителство у нас. Като цяло звездите ни дават шанс за съставяне на правителство (затъмнението и Меркурий са в добър аспект със Сатурн във Водолей, а Марс в Скорпион – с Венера и Плутон в Козирог). Но ме безпокои първо квадратурата на Марс в Скорпион с Юпитер във Водолей, която може да предизвика много по-високи очаквания и изисквания от страна на някои от демократичните партии с по-малко народни представители в парламента. И когато на 19.12.2021 Венера стане ретроградна, положението да се влоши и да не успеят да сформират правителство – Венера е планета на партньорството и сътрудничеството. Другият възможен сценарий е все пак да бъде съставено някакво правителство, но то се очертава нестабилно, поради тежката зимна обстановка, финансовата и здравната криза.

Заедно с Венера, от 14.01.22 год. до 05.02.22 год. и Меркурий ще бъде ретрограден във Водолей. По-критични в световен план са втората половина на ноември и декември 2021, както и първите два месеца на 2022-ра, т.е. през четирите зимни месеца. През януари 2022 може отново да възникне необходимостта от временно преустановяване на полетите, като не са изключени фалити на транспортни фирми – Меркурий е в съвпад със Сатурн и заедно са в неблагоприятен аспект с Уран в Телец. (Водолей – въздушен транспорт). Сериозна стагнация през декември и януари очаквам в строителния бранш и в агенциите за недвижими имоти. Месеците януари и февруари винаги са по-студени у нас, но през последните години природата ни поразглези с по-мека зима. За тази зима, обаче, очакванията ми са за повече снеговалежи, а през втората половина на януари и в края на февруари времето да е много по-студено. Тогава и движението по пътищата ще е силно затруднено, ще има прекъсвания на електричеството и интернет връзките в някои райони. Надявам държавата и фирмите за снегопочистване да си свършат добре работата. В периода на ретроградното движение на Венера и Меркурий от 19.12.2021 до 05.02.2022 финансовите и комуникационните въпроси ще са силно затруднени, объркани и в застой.

Марги Паскалева

11.11.2021 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Дневните и месечни хороскопи можете да четете и в Лупа БГ – тук Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!