Новолуние и пълно слънчево затъмнение – 14.12.2020

 

На 14 декември, понеделник, Луната първо съвпада с Меркурий в Стрелец и с южния лунен възел, като заедно образуват предизвикателен неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. В 18:16 часа българско време е Новолуние и пълно слънчево затъмнение на 23 градуса в знака Стрелец – последното за противоречивата 2020 година. На този ден всички трябва да бъдем в по-спокойно обкръжение, да сме по-уединени по възможност, да не се натоварваме изобщо физически и психически. Добър ден за медитация, молитви и провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините – в рамките на 24 часа се приемат само вода, билков чай и / или прясно изцедени плодово – зеленчукови сокове без подсладители минимум 2,5 – 3,0 л. В личен план денят е най-неблагоприятен за родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 11 и 30 градуса на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите две декади. Избягвайте каквито и да било рисковани или важни действия, пътуване на дълъг път, нови начинания, ваксинации, операции и конфликти с околните. Грижете се за своето и на близките си здраве, бъдете в спокойна атмосфера. По-благоприятен в емоционален и физически план е деня за родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 11 и 30 градуса на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Но препоръките, описани по-горе, са валидни за всички. От 18:17 часа българско време до 05:35 часа на 15 декември Луната е „без курс“, т.е. в този интервал тя не сключва мажорни (главни) аспекти (квадратура – 90 градуса, опозиция – 180 гр., тригон – 120 гр. и секстил – 60 гр.). В такива часове концентрацията ни е понижена и сме склонни към грешки поради разсеяност. Емоциите и реакциите ни са по-неадекватни и объркани. Неблагоприятно време за взимане на важни решения, за нови начинания, преговори и подписване на договори.

Пълното слънчево затъмнение ще има най-силно отражение при хора, които имат рождени планети или Асцендент между 21 и 25 градуса на знака Стрелец, при родените между 11 и 17 декември (особено за родените на 14.12). Слънчевите затъмнения са белег за навлизане в нов етап от живота, но при точни съвпади със Слънцето или с друга планета от хороскопа са белег и за събития. При всеки човек те са строго индивидуални. Зависи в кой от 12-те рождени дома от хороскопа попада затъмнението и какви аспекти сключва към останалите рождени планети. Ако Слънцето в Стрелец, с което съвпада затъмнението, е с благоприятни аспекти в хороскопа, тогава събитието може и да е по-положително – издигане в кариерата, създаване на дом и семейство, зачеване и раждане на дете, както и други важни и положителни събития в живота на човека. Но, ако Асцендентът, Слънцето или друга рождена планета между 21 и 25 градуса в Стрелец са с неблагоприятни аспекти в рождения хороскоп, а също и ако сте родени между 11 и 16 юни Близнаци, между 13 и 17 септември Деви, между 11 и 16 март Риби, тогава затъмнението може да провокира неблагоприятни събития и преживявания (лично или свързано с член от семейството) както в дните около и по време на затъмнението, така и най-късно до около 23 април на 2021 година. Най-важното е да се предпазвате от инциденти, да се грижите за своето и на най-близките си здраве. Всичко друго е преодолимо. Затъмнението ще провокира положително развитие на важни житейски дела или ново начало в някаква сфера – събитие с глобално значение през следващите дни и месеци при родените между 10 и 15 април Овни, между 12 и 17 август Лъвове, между 12 и 17 октомври Везни, между 9 и 14 февруари Водолеи. Дали ще е пряко свързано с вас или с близък член от семейството, това зависи само и единствено от личния хороскоп на всеки човек. Пълното слънчево затъмнение ще бъде видимо и ще премине през Южна Америка и най-вече през Чили, Аржентина, Атлантически и Тихи океан. В глобален план затъмненията бележат важни съдбоносни събития, особено в страните, където затъмнението засяга най-силно. От астрологична гледна точка затъмнението е в съвпад с Меркурий и заедно с двете светила образуват предизвикателен аспект с Нептун. То може да провокира силно земетресение в тези страни и райони, изригване на вулкан (Марс в Овен наближава квадратурата си с Плутон), наводнения, размирици, атентати и други важни обществено – политически събития по света. Най-опасни са дните около и по време на затъмнение, като влиянието му ще бъде най-силно до около 6 месеца, когато следва първото за 2021 година слънчево затъмнение на 21 градус в Близнаци и отново ще бъде в предизвикателен аспект с Нептун. Но за него съм изписала доста и то още преди 6 години (четете в личния ми блог за него). Бъдете здрави!

Марги Паскалева

12.12.2020 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!