Пълнолуние и лунно затъмнение – 30 ноември 2020

На 30 ноември, в 11:29 часа бълг. време е Пълнолуние на 8-9 градуса в знака Близнаци и лунно затъмнение, като точната фаза на затъмнението е в 11:43 часа бълг. време и е с продължителност 4 часа и 21 минути. То ще бъде видимо от Северна и Южна Америка, Австралия, Тихи океан, голяма част от Европа и в части от Азия (фиг. 1). От астрологична гледна точка лунните затъмнения са предвестник за приключване на важен период от живота на някои хора, за важни съдбовни събития както в световен план, така и в личен. В личен план затъмнението ще окаже най-силно влияние за родените между 28 и 31 май Близнаци. Дали влиянието ще бъде с положителен ефект или обратно, изцяло зависи от това Слънцето на всеки отделен човек в рождения хороскоп дали е хармонично аспектирано от останалите планети или не. Ако Слънцето или друга рождена планета между 7 и 10 градуса в знака Близнаци е с добри аспекти, то и влиянието му ще е по-положително. И обратно, ако Слънцето или друга планета, с която затъмнението съвпада, тогава влиянието му няма да е положително. Много зависи и в кой рожден дом попада Луната от затъмнението. Там тя акцентира и важните теми в живота на всеки човек, които ще на фокус. По-внимателни на този ден да бъдат родените през първа декада, с Асцендент и с други лични планети между 0 и 10 градуса на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Това лунно затъмнение е в предизвикателен аспект и към Слънцата на родените между 30.08 и 02.09 Деви (квадратура), между 29.11 и 02.12 Стрелци (опозиция) и между 26.02 и 29.02 (01.03) Риби (квадратура). Предизвикателните аспекти винаги внасят елемент на напрежение в някаква житейска сфера, с която ще трябва да се справите. Лунните затъмнения са с най-силно влияние както в дните +/- един ден и на самия ден, така и в рамките на около месец след него. Затова на 29 и 30 ноември, на 1 и 2 декември трябва да бъдете особено предпазливи за инциденти, неприятности или някакви други събития около близки хора. В деня на затъмнението бъдете по-уединени, не се натоварвайте физически и психически. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на токсините от организма, за йога и други духовни практики. Денят е крайно неблагоприятен за оперативни интервенции и особено на белите дробове. Съществува реална опасност от летален изход.

 

Фиг. 2 – хороскоп за лунното затъмнение

Лунното затъмнение на 8-9 градуса в Близнаци (фиг. 2) ще има по-позитивно влияние при родените със Слънце или друга рождена планета, с която то сключва хармоничен аспект (тригон или секстил). Това важи най-вече за родените между 27 и 30 март Овни, между 30.07 и 02.08 Лъвове, между 30.09 и 03.10 Везни, между 27 и 30 януари Водолеи. В тази група влизат и Близнаците с хармонично аспектирано по рождение Слънце, родени между 28 и 31 май. Влиянието на затъмнението ще се прояви в тази сфера, където попада Луната в Близнаци. В много от случаите лунното затъмнение оказва двупосочно влияние – акцентирано както от Луната, така и от Слънцето в срещуположния дом от хороскопа. Така че, всеки, чийто рожден хороскоп е силно акцентиран от това лунно затъмнение, да наблюдава и реагира според двата дома, в които попадат Слънцето и Луната, особено Луната. Не бива да се плашим всички от затъмненията, тъй като всяка година има минимум по 2 слънчеви и 2 лунни затъмнения. Но когато те съвпадат с рождена планета или с някой от четирите ъглови дома (1, 4, 7 или 10), тогава те са белег за съдбовни събития. В зависимост от цялата звездна карта, едно затъмнение на върха на 10 дом (домът на кариерата) създава предпоставка за промяна на работата. Може да се очаква както издигане в кариерата, така и напускане / уволнение, закриване или фалит в бизнеса, ако това е заложено в рождения хороскоп. Вариантите са много и различни, като зависят изцяло от рождения хороскоп на всеки човек.

В световен план лунното затъмнение ще окаже най-силно влияние върху регионите, откъдето ще бъде видимо – Северна и Южна Америка, Австралия, Тихи океан и в части от Азия. Но от опит и наблюдения ще допълня, че затъмненията оказват силно влияние и върху процесите в държави, в които не е видимо затъмнението, но в хороскопа им то съвпада с важна планета или ъглов дом. Луната от затъмнението акцентира планета от хороскопите на Афганистан, Дания, Египет, Исландия, Италия, Конго, Полша, САЩ, Холандия, Швеция и Асцендента на Япония. Тъй като на 14 декември предстои пълно слънчево затъмнение в Стрелец, този списък ще се разшири. А влиянието за слънчевото затъмнение ще бъде още по-мощно и предстоят важни събития и процеси най-вече в Чили, Аржентина, страни от Югозападна Африка и Антарктида. В дните около, по време и между двете затъмнения винаги се случват природни катаклизми, както и други важни процеси в обществено – политически аспект. Препоръчително е в дните на затъмнения (30 ноември и 14 декември) да не се взимат важни лични или държавни решения и да не се предприемат нови начинания или някакви важни действия. Тъй като лунното затъмнение е в знак Близнаци, то предстоят важни решения и промени в световен план, касаещи транспорта, пътуванията, комуникациите, медиите, образованието, науката, техниката, дипломацията, търговията, услугите.

Марги Паскалева

27.11.2020 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!