Меркурий в Скорпион – 27.09 / 01.12.2020 година

 

Меркурий в Скорпион – 27.09 / 01.12.2020 година

Ретрограден – 14.10 / 03.11.2020

 

На 27 септември планетата на интелекта, образованието, комуникациите, медиите, техниката, транспорта, търговията, договарянията и т.н., Меркурий, преминава във водния знак Скорпион. Той ще транзитира доста по-дълго време в този знак, тъй като от 14 октомври до 3 ноември включително е ретрограден. По време на ретроградното си движение той ще се върне обратно в знака Везни между 28 октомври и 10 ноември включително. Вече няма човек, който да не знае, че периодите на ретрограден Меркурий са трудни за комуникациите и не са благоприятни за покупка на техника, автомобил, машини и други по-сериозни капиталовложения, за подписване на договори и нови начинания. Тъй като и Марс е ретрограден, то периодът е много неблагоприятен и за планови операции, особено в областта на главата, половата система, дебелото черво и за премахване на всякакви туморни образувания. Въздържайте се до 01.12.2020 год. от пиърсинг и татуировки, поради опасността от инфекции. В периодите 27.09 – 27.10 и 11.11 – 01.12.2020 година Меркурий в Скорпион ще има по-стресово влияние в личен план при родените със Слънце и най-вече с Меркурий в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Може да сте родени със Слънце в тези знаци, но може то да е и в съседен на тях, тъй като Меркурий не се отдалечава повече от 28 градуса от Слънцето и по време на вашето раждане Слънцето може да е в знаците Овен или Близнаци с Меркурий в Телец, в Рак или Дева с Меркурий в Лъв, във Везни или Стрелец с Меркурий в Скорпион, в Козирог или Риби с Меркурий във Водолей. Затова, когато четете общите хороскопи, може да виждате разминаване в събитията и усещанията от написаното за вашия слънчев знак.

В първия период между 27.09 и 27.10.2020 година Меркурий в Скорпион ще има по-предизвикателно влияние в личен план за родените през първа декада, с Асцендент, Меркурий, Марс, Сатурн, Уран, Нептун или Плутон в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. За родените с Меркурий в Скорпион това е т.нар. меркуриев възврат и единствено при тези хора възвратът на Меркурий би се отразил по позитивен начин, ако този Меркурий е хармонично аспектиран в личния хороскоп, т.е. няма напрегнати аспекти от други планети по рождение. Но ако Меркурий има негативни аспекти (квадратури, опозиции или е част от напрегната конфигурация с участието на повече планети), тогава трябва да бъдете много по-предпазливи. За какво трябва да бъдете най-внимателни? Трябва да внимавате за конфликти и спорове, за загуба / кражба на документи, ключове, лична информация, багаж или билети по време на път. Много е важно рожденият ви Меркурий кои домове управлява (това са домовете със знак Близнаци Дева) и в кой от 12-те дома се намира в рождения хороскоп. Накрая, трябва да се установи с коя планета рожденият ви Меркурий образува дисхармоничен аспект. Да, ще си кажете „това не го разбирам“, ….така е, сложна е астрологията и тълкуването на звездните разположения! Но Меркурий в посочения период е в дисхармоничен аспект с Уран в Телец, затова всички родени под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей трябва да бъдат много предпазливи за сериозни конфликти, за кражби и измами, за хакерски атаки, за инциденти и катастрофи. Вероятно ще има и технически повреди в автомобила (особено в електрониката) или друга битова техника в този период при някои от вас и особено по време на ретроградното му движение между 14.10 и 27.10.2020-та. Избягвайте пътувания със самолет и дълъг път с автомобил – Меркурий управлява транспорта и пътищата, а Уран – самолетите. И двете планети имат отношение към всякаква техника. Меркурий в Скорпион е под управлението на планетите Плутон и Марс. Затова трябва да спазвате плавила и закони, за да се избегнат неприятности с полиция и прокуратура. Не на последно място Плутон и Скорпион имат връзка с отровите и интоксикациите, затова избягвайте консумация на гъби, набрани лично или закупени от сергии.  

На 28 октомври ретроградният Меркурий се връща отново в знака Везни, където ще бъде до 10.11.2020 включително. В този период за малко могат да си отдъхнат посочените по-горе представители на уязвимите знаци. Но ще внесе напрежение и стрес в живота на родените през трета декада, с Асцендент и с неблагоприятно аспектиран рожден Меркурий, с Марс, Сатурн, Уран, Нептун или Плутон в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. В този период Меркурий във Везни ще е в дисхармонични аспекти и към транзитните Юпитер, Плутон и Сатурн в Козирог. Ако в края на септември са започнали конфликтни отношения с някого или проблеми със закона, но не са били туширани, то сега може да бъдат подновени и отново да бъдат в разгара си между 28.10 и 10.11.2020. Трудна и противоречива е 2020 година за много хора, но за вас стресът е доста по-голям. Бъдете по-адаптивни и отстъпчиви в отношенията си с партньори, роднини, началници, колеги и съседи. Целият този стрес може да се отрази и на здравето ви. На 2 декември Юпитер преминава във Водолей, а Сатурн – на 17 декември, така че след тази дата можете да отдъхнете. Вярно, че Плутон ще бъде още дълго в Козирог, но ще се отървете поне от хватката и тежестта на Сатурн през последната година. От 4 ноември Меркурий вече е в директен ход, а на 11 ноември той за втори път навлиза в Скорпион, за да го напусне окончателно в късните часове на 1 декември. В периода 11.11 – 01.12.2020 година Меркурий в Скорпион ще оказва по-стресово влияние на всички (не само на първа декада), които са родени с неблагоприятно аспектиран Меркурий в Скорпион в рождения си хороскоп, както и с други рождени „зловредни“ планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

А какво може да очакваме в световен план от Меркурий в Скорпион, от ретроградното му движение през знаците Скорпион и Везни? Очаквам най-вече трусове и протести в обществен план, дипломатически конфликти, шпионски скандали, които виждаме, че се активираха тези дни и тепърва ще се задълбочат. Тъй като Плутон управлява знака Скорпион, то в този голям период Меркурий в Скорпион ще окаже силно влияние в работата на съдебната власт и особено на прокуратурата; в здравеопазването и особено в генетиката, хирургията, родилните отделения, патологията. Ще засегне предполагам и банковия сектор, застрахователни компании и цените на застраховките, цените и услугите на нотариусите или погребалните агенции. По време на ретроградното му движение може да се забавят или временно преустановят започнати енергийни проекти, да има трусове на световните валутни пазари и със снабдяването или цените на петрола. Ще окаже силно влияние и върху престъпността. От 28 септември до 1 декември може да се увеличи престъпността, но се надявам полицията и прокуратурата да бъдат на мястото си. Меркурий в Скорпион е много задълбочен и интелигентен, но има и хора с много по-ниско самосъзнание и престъпно поведение. Злобата и отмъстителността ще се вихрят сериозно през октомври и ноември. Такива хора ще се стремят към власт, ще манипулират и създават скандали, за да постигнат целите си с всички средства и на всяка цена. През тези месеци можем да очакваме и повишаване броя на вирусните и други инфекции – Плутон управлява бактериите / вирусите и изолацията, а Меркурий – Дева и здравето. Това от своя страна би предизвикало отново изолация в световен план. Препоръчително е да се започне отсега превенцията срещу подобна вирусна вълна и инфекции, да подсилите имунитета си. Лунната фаза Последна четвърт на 10 октомври и Новолунието на 16 октомври водят до навлизането в един доста невралгичен период и опасността както от тежки криминални престъпления (убийства, отвличания, заложнически драми, изнасилвания и т.н), атентати, стачки, размирици, прояви на насилие, дипломатически скандали и сериозни междудържавни конфликти, финансови трусове, аварии (спукване на тръби) и проблеми с водоснабдяването или топлоподаването, екологични замърсявания с петрол или отравяне на вода с токсични отпадъци, както и за природни катаклизми е завишена. В периода 10.10 – 27.10.2020 год. очаквам по-активна сеизмична активност и у нас, но без тежки последици. Тъй като Скорпион и Плутон управляват атомните централи, апелирам за повишено внимание от страна на работещите в АЕЦ за някакви аварии. И какво ни остава, освен да се въоръжим с търпение, да проявяваме повече разбиране, да бъдем отговорни към себе си и към хората, да използваме градивно енергията на Плутон. Меркурий в Скорпион е най-доброто време за научно-изследователска работа и дълбинни проучвания, за разкривате на тайни и мистерии, за занимания с духовни практики.

Марги Паскалева

25.09.2020 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!