Лунно затъмнение в Козирог – 05.07.2020

 

ХОРОСКОП ЗА 5 ЮЛИ 2020

ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ В КОЗИРОГ

 

 

На 5 юли в 07:45 часа българско време е Пълнолуние и лунно затъмнение на 13-14 градуса в знака Козирог. То ще бъде видимо от Америка, Югозападна Европа и Африка. От астрологична гледна точка в хороскопа на лунното затъмнение по-важна е позицията на Луната, а в рождения хороскоп е важна позицията по дом и аспектите, които образуват Слънцето и Луната с рождените планети. Слънцето е в знака Рак, съвпадащо с най-ярката звезда от съзвездие Голямо куче. От една страна тя дава възможност за успехи, отличия и почести в съвпад със Слънцето, особено за хора от най-висшите среди на управление. Но Луната, която по принцип управлява знака Рак, е в знака Козирог – в знак на „заточение“, в който тя не се проявява по най-позитивния начин. Домът, в който попада Луната от затъмнението, е акцентиран и съответно ще има влияние върху сферите, които управлява този дом в рождения хороскоп. Но най-важни са аспектите, които тя образува, като на първо място по сила са съвпадите. Т.е. това затъмнение ще има най-силно влияние в живота на хората, родени между 3 и 6 януари Козирози, както и при други представители на Зодиака, които имат рождена планета или връх на дом между 13 и 15 градуса на знака Козирог и най-вече в четирите ъглови домове – 1, 4, 7 или 10 дом. Дали влиянието му ще бъде по-благоприятно или не зависи изцяло от аспектите, които образува. При хармонични мажорни аспекти (тригон и секстил) на затъмнението към рождени планети, влиянието му ще бъде по-обещаващо и позитивно в живота на хората. Но при неблагоприятни аспекти (квадратура или опозиция) вниманието за трудности и проблеми трябва да бъде засилено.

Неделният ден, 5 юли, е неблагоприятен най-вече за родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 11 и 30 градуса на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Енергията е по-концентрирана в дни на затъмнения и влиянието им е още по-силно в емоционален план за всички, но по-благоприятен ден за родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 21 и 30 градуса на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Добре е да сме по-дистанцирани от много хора в такива дни и да бъдем по-предпазливи за конфликти и инциденти. Добър ден за медитация, молитва, провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините и за намаляване на теглото. Не е препоръчително голямо физическо и психическо натоварване. Повишена е емоционалността ни в такива дни и реакциите на някои хора могат да бъдат доста неадекватни и груби.

По неблагоприятно това затъмнение ще се отрази през тези дни и следващи седмици (до около 2 месеца) на родените между 3 и 6 януари Козирози, които в рождения си хороскоп имат неблагоприятно аспектирано Слънце от планети между 13 и 15 градуса в знаците Овен, Рак или Везни. Това важи и за родените между 2 и 4 април Овни, между 4 и 6 юли Раци, между 5 и 7 октомври Везни, както и за всички останали хора, които имат други рождени планети с неблагоприятни аспекти в хороскопа си между 13 и 15 градуса на знаците Овен, Рак или Везни. И обратно, това затъмнение има по-положително влияние по отношение на важни дела и предстоящи важни събития за родените със Слънце и други рождени планети между 13 и 15 градуса на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Пълнолунията и лунните затъмнения са време за довършване и приключване на дела, проекти или взаимоотношения. Луната в Козирог изисква постоянство, търпение, поемане на отговорност, предпазливост, разумност, честност, дисциплина, използване на проверени във времето методи и средства, спазване на традициите. Знакът на Луната в Козирог, е управляван от планетата Сатурн – планета на кармата и затова сега е време всеки от нас да получи заслуженото според своите минали действия.

В световен план лунното затъмнение ще има силно влияние върху икономиката и държавни институции, върху имиджа на някои по-засегнати от затъмнението държави, върху хора от най-висок ранг на управление в държавната и изпълнителна власт. В дните по време и след затъмнения се случват най-често тежки инциденти и природни бедствия. Козирог е земен знак и не са изключени по-силни земетресения, инциденти под земята или в планината и други. Възможно е също падане от власт, смърт или атентат срещу президент, премиер, съдия или друга по-високопоставена личност от властта. В световен план най-сериозен акцент това затъмнение има в хороскопите на САЩ, Турция, Белгия, Бразилия, Германия, Гърция, Испания, Канада, Косово, Либия, Перу, Румъния, Русия, Словения, Франция, Чили. В хороскопа на България Луната от затъмнението съвпада с Нептун в Козирог и е в опозиция на Сатурн в Рак. На първо място е възможна кончината на висш служител на църквата, уважаван ясновидец или лечител, етнически конфликт, падане от власт на висш държавен служител, интриги и конфликти от финансово естество в държавата, което да накърни имиджа ни. Не е изключено и убийство или опит за такова на политик / съдия или друга личност с голямо влияние в обществото. Слънцето в Рак от хороскопа на затъмнението съвпада с най-ярката звезда от съзвездие Голямо куче Сириус. Тази звезда от една страна дава възможност за голяма слава и почести според заслуги, богатство и покровителство. Но при негативни аспекти повишава опасността от отравяне или ухапване от куче. Посочените по-горе уязвими представители трябва да бъдат най-предпазливи за хранителни, медикаментозни или алкохолни отравяния; за ухапване от кучета или отровни животни, както и за други инциденти в зависимост от заложеното в личния хороскоп на всеки човек. Бъдете здрави!

Марги Паскалева

04.07.2020 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!