Слънчево затъмнение в Рак – 21.06.2020 година

 

 

ХОРОСКОП ЗА 21 ЮНИ 2020

ПРЪСТЕНОВИДНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В РАК

На 21 юни в 00:50 часа българско време настъпва астрономическото лято. Луната е „без курс“. В 09:03 часа навлиза във водния знак Рак. А в 09:40 часа е Новолуние и в същото време сме свидетели на пръстеновидно слънчево затъмнение на 0 градуса и 21 минути в Рак. Затъмнението ще бъде видимо в северните части на Африка, Индия и Австралия; в южните части на Европа, в по-голямата част на Азия, островите в Тихи океан. В България може да се наблюдава като частично слънчево затъмнение сутринта – между 8 и 9 часа. От астрологична гледна точка слънчевите затъмнения са белег за настъпване на нов етап от живота ни през следващите няколко месеца и възможност за нови начинания и развитие. Но тези нови начинания е препоръчително да не се започват преди обръщането в директен ход на Меркурий, т.е. едва след 13 юли. Но Луната е намаляваща до Новолунието на 20 юли, така че, ако искате да имате наистина успех в начинанията, най-добре е да изчакате да мине и това Новолуние. Слънчевите и лунни затъмнения са с много по-мощна енергия от обикновените Новолуния и Пълнолуния, затова не се натоварвайте и не предприемайте рисковани действия в неделния ден. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините, както и за намаляване на теглото, за медитация и други духовни практики. Бъдете по-уединени, в хармонична среда, в обкръжението на позитивни хора. Денят е силно натоварен енергийно и по-предпазливи за неприятности или инциденти трябва да бъдат родените през първа декада, с Асцендент и с други по-негативно влияещи планети (Марс, Сатурн, Уран, Плутон или Нептун) между 0 и 10 градуса на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

Най-силно ще бъде влиянието на това затъмнение в личен план през следващите дни до няколко месеца за родените между 20 и 23 юни, между 21 и 24 декември, между 19 и 22 март, между 22 и 25 септември. За тези от вас, които са родени между 20 и 23 юни, както и при наличието на други планети намиращи се между 0 и 3/4 градуса на Рак, Овен, Везни или Козирог, влиянието е най-силно. Но дали проявлението ще бъде позитивно или негативно зависи от това какви аспекти образува Слънцето в рождения хороскоп или друга рождена планета съвпадаща със затъмнението. Ако те по рождение са с благоприятни аспекти към други планети, затъмнението ще има положително въздействие в живота на родените. Ако, обаче, Слънцето в рождения хороскоп е с дисхармонични аспекти и особено с негативно влияещи планети, т.нар. планети малефици (Марс, Сатурн, Уран, Плутон или пък с Нептун – планетата на измамите, кражбите, инфекциите и т.н.), съвпада или е в квадратура / опозиция с някоя от тях, тогава и проявлението му няма да е положително. В коя житейска сфера ще се прояви затъмнението зависи от това в кой рожден дом попада то в хороскопа на всеки човек, но при всички случаи влиянието му ще бъде стресово. Затъмнението, съвпадащо с рождени Марс, Сатурн, Уран или Плутон в Рак по принцип не е благоприятно, но много зависи от цялостния хороскоп и заложеното в него.  

Както вече споменах, ако затъмнението образува благоприятни аспекти към Слънцето в хороскопа, тогава то ще бъде с позитивно влияние в личния живот и кариерата през следващите месеци. Това ще бъдат родените между 19 и 22 февруари, между 20 и 23 юни (да уточня пак, че в тази група влизат тези, чието Слънце е само с хармонични аспекти в рождения хороскоп), между 19 и 22/23 април, между 22 и 25 август, между 22 и 25 октомври. Такива години в живота на човека са много важни. Възможни са – кариерно израстване и заемане на високи позиции, създаване на семейство, раждане на деца, купуване или преместване в нов дом и други важни събития в живота. За родените между 20 и 23 юни с негативни аспекти към Слънцето в рождения хороскоп, между 21 и 24 декември, между 19 и 22 март, между 22 и 25 септември, както вече написах по-горе, проявлението няма да е положително. Тъй като Слънцето в хороскопа на всеки човек е основният източник на енергия и живот, тези хора трябва да бъдат особено внимателни на първо място за своето здраве и живот. Слънцето се свързва също с децата и бащата във всеки хороскоп, а в женски хороскоп и със съпруга. Възможни са неприятности, загуби, раздели, проблеми със здравето или от друго естество в зависимост от разположението на Слънцето първо по дом, а и върху делата / взаимоотношенията в дома, който управлява Слънцето, т.е. Лъв.

В световен план това слънчево затъмнение ще има най-силно влияние върху обществено-политическите, финансовите и природните процеси в държавите, където ще мине ивицата на пръстеновидното затъмнение – Конго, Судан, Етиопия, южните части на Саудитска Арабия, Йемен, Оман, Пакистан, Северна Индия, Китай и Тайван. Затъмнението ще приключи в западните части на Тихи океан. В деня на самото затъмнение и през следващите седмици около лунното затъмнение на 5 юли и след него е повишена опасността най-вече от наводнения, земетресения и други природни катаклизми, по-тежки инциденти (включително във вода и с плавателни съдове), екологични замърсявания, вътрешно-политически промени и нестабилност. Като се има предвид, че и Марс от 28 юни е в огнения знак Овен, то той ще повиши опасността през следващите 6 месеца и особено в периода на ретроградното си движение между 6 септември и 17 ноември от пожари и взривове, агресивни прояви и размирици, военни атаки, аварии и инциденти в предприятия или военни складове / бази, атентати и т.н. Луната от затъмнението е на „трон“ в знака Рак, тъй като тя е негов управител. Марс в последните градуси на Риби по орбис образува неблагоприятен аспект квадратура със Слънцето и Луната. Най-важни ще бъдат темите за населението като цяло – изхранване, психо-емоционално състояние, здраве, социалната политика – майчинството, жените, храните и стоките от първа необходимост, а също така вътрешната политика и национална сигурност, недвижимите имоти, селското стопанство, всякакви въпроси свързани със състоянието на водите и водоснабдяването. Квадратурата на Марс в Риби към затъмнението не показва особена възможност за стабилност, особено ако продължават вътрешно-политическите интриги и задкулисните действия на хора от опозицията – Луната в мунданната астрология управлява и опозицията в парламента. Апелът ми към нашите политици е да помислят повече за народа и неговата сигурност, да се обединят в името на родината и хората, които са ги избрали. Вероятно четейки тези изречения вече се усмихвате……Да не забравят, че всеки рано или късно заплаща за своите действия, бездействие или умишлена вреда с цел лично облагодетелстване и власт. Ако не лично, то децата или внуците на такива хора ще „изплатят“ дълговете и негативната карма на своите родители или праотци. Сега е време, през което трябва да се свършат важни дела и ангажименти към народа, за вътрешната сигурност и стабилизиране на хората и държавата. На 28 юни Марс навлиза в огнения знак Овен, като той пръв между 28 юни и 4-5 юли акцентира градуса на затъмнението в Рак с квадратура към него. През градуса на слънчевото затъмнение ще премине на 18 юли повторно Луната в Рак, а след това и Венера в Рак между 7 и 10 август. Това са ключови дни, в които трябва много да внимаваме какви решения взимаме и как действаме. Бъдете здрави!

Марги Паскалева

20.06.2020 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!