Новолуние и слънчево затъмнение в Козирог

ХОРОСКОП ЗА 6 И 7 ЯНУАРИ 2019

Фиг. 1

На 6 януари в 03:28 часа българско време е Новолуние и първото за 2019 година слънчево затъмнение (фиг. 1) на 15 градуса в знака Козирог. Този зодиакален знак, управляван от планетата Сатурн, има връзка в личен план преди всичко с кариерата ни, с нашия личен авторитет и постижения, с авторитетните в живота ни хора, с отговорностите и кармата. В мунданен план Козирогът се свързва с държавната и изпълнителна власт, съдебната система, икономиката, държавните глави, правителствата, диктатурата, традициите, тежките изпитания и т.н. По-специфичното в това затъмнение е, че Слънцето и Луната съвпадат със собствения си управител Сатурн и с Плутон в Козирог като в близост до тях е Южният лунен възел (фиг. 2). А двете светила съвпадат с една от най-ярките звезди от съзвездие Лира – Вега. Тази звезда е с двояко значение. Има славата на „магическа“ звезда, затова е много важно в деня на затъмнението да изчистим всички черни мисли, омраза и завист от съзнанието си, да стоим далеч от „лоши очи“ и хора с лоши намерения. Под нейното силно влияние са родени Нострадамус, Наполеон Бонапарт, цар Борис, Нютон и други. Дава възможност за издигане, слава, богатство и силно влияние. Сега може да тласне в положителна насока науката, медицината и изкуството; да се появят нови методи за лечение, нови пророци, личности в политиката или от други сфери в обществото хора, които да дадат своя важен принос за света. Тя може да тласне в положителна насока и политиката, стига най-влиятелните политици и лидери в света да осъзнаят своя важен принос за бъдещето на света. Политиката не е игра и театър, тя е отговорност. Но живеем в „интересни“ времена на насилие, жажда за пари и власт. Почтеността се обезцени, а моралът тотално изчезна.

Изучаващите астрология знаят, че Сатурн се свързва и с ограниченията, а Плутон – с трансформацията, животът и смъртта, разрухата, големите групи хора, банките и големите капитали, сексът. Може да се стори моята прогноза по-песимистична за някои хора, но аз не очаквам през следващите 6 месеца така необходимото ни и очаквано развитие и растеж в икономиката. Юпитер в Стрелец през 2019 година ще има своето благотворно влияние, но само ако работим усърдно, а управляващите отговорни, за да постигнем стабилност и утвърдим постигнатото до момента. Всякакви рисковани решения, изказвания и действия могат да влошат още обществено-политическото състояние и икономиката, да падат правителства, да се променят държавни устройства и т.н. Може да се очакват също фалити на банки и големи корпорации, използване на ядрено оръжие или друго за масово поразяване, да има тежки природни бедствия с разрушения като земетресения и / или изригване на още вулкани в сериозни мащаби, да се търсят нови енергийни източници, да паднат рязко цените на петрола или на недвижимите имоти, да има сериозни екологични замърсявания на места по планетата. Не на последно място е възможен и атентат срещу президент, премиер или друга високо поставена фигура, да почине високо поставена и уважавана фигура в обществото. Да пази Бог това затъмнение да доведе до началото на тежка и продължителна глобална война!

Фиг. 2 – хороскоп на слънчевото затъмнение

Сатурн е „на трон“ в собствения си знак Козирог и влиянието му, за добро или зло, е много силно. Също толкова силно е и влиянието на Юпитер в Стрелец. За да бъдат избегнати много от посочените негативи поне у нас, през тази година трябва да се случат истински реформи в съдебната система, в държавата и институциите, в банковия сектор, в църквата или в армията, а в личен план – дълбока вътрешна трансформация и духовно обновление. Сатурн е планета на отговорността и справедливостта. Ако в обществото не бъде постигнато очакваната от дълги години справедливост в правораздаването, Сатурн ще раздаде своята справедливост всекиму, а Юпитер може да отложи така желаното развитие и просперитет. Плутон в Козирог с бавното си движение носи от дълго време трансформация на всички нива, но не по лекия начин. Той има връзка освен с атомните централи, също с епидемиите и онкологичните заболявания. Съвпадът на затъмнението, Сатурн и Плутон с Южния лунен възел е по-неблагоприятният вариант, тъй като се отключват стари кармични дългове и уроци. Необходимо е изчистване на стара карма. Дали ще я изчистим вършейки добри дела и стремейки се към стабилност или обратно, изборът е наш! Южният лунен възел се свързва с миналото – трябва да бъдат поправени стари грешки за изчистване на кармата и поставяне на ново начало. Благоприятният аспект на затъмнението с Нептун дава възможност за духовно израстване, проява на общочовешка любов и взаимно подпомагане. Това е пътят, по който трябва да вървим, за да избегнем негативни въздействия от затъмнението. Като се има предвид, че България и Балканите като цяло сме под знака на Козирога, то най-важните събития и промени очаквам да бъдат концентрирани тук – на Балканския полуостров. 

В личен план слънчевото затъмнение ще има най-силно влияние през следващите 6 месеца, внасяйки промени в живота и кариерата на родените между 4 и 8 януари Козирози, между 4 и 8 април Овни, между 6 и 10 юли Раци, между 6 и 10 октомври Везни. Бъдете по-отговорни, по-търпеливи, работете повече, за да получите заслужена награда. Дори пътят ви да не е лек, не се отпускайте и отчайвайте. Всичко, което се случва в живота ви, в крайна сметка е за добро. Пазете най-вече здравето си – време е да се разделите окончателно с някои вредни навици и да бъдете по-отговорни към себе си и другите. За родените със Слънце между 14 и 16 градус на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби слънчевото затъмнение в Козирог ще има по-положително влияние. В кои сфери може да очаквате успехи, стабилност, трансформация и положителни промени зависи от това в кой дом от рождения ви хороскоп попада слънчевото затъмнение. Някои от вас ще израстват в йерархията, ще придобият повече власт и авторитет в обществото, ще успяват да осъществят с постоянството и почтеността си своите мечти, а други ще преживеят вътрешни личностни промени и появата на нови идеи за развитие.

6 януари е неблагоприятен ден като цяло, затова е добре да бъдете в спокойна обстановка и по възможност по-уединени – енергията на затъмненията е силно концентрирана. Оказва мощно влияние върху психиката и емоциите на хората. Затова на този ден, а и в периода около и след пълното лунно затъмнение на 21 януари, е желателно да сме по-внимателни в реакциите и действията си, да не се натоварваме. Благоприятен ден за провеждане на диети и изчистване на организма от токсините. Денят е по-неблагоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на същите две декади на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Препоръчително е да се избягват пътувания на дълъг път на 6, 8, 11 – 14, 18, 20, 21, 26, 27 януари. Звездите създават предпоставка в дните около и след затъмнението за тежки криминални престъпления, за насилие и размирици, за катастрофи, за инциденти и други премеждия, за природни бедствия. По-опасни на 6 януари, а и в дните след него, са планините, районите с по-активни вулкани, строителните обекти, мините, метрото и метро-станциите, всякакви тръбопроводи и нефтени платформи. Не се препоръчват и операции, поради завишената опасност от летален изход.

В първия работен ден на новата седмица в часовете от 07:53 до 08:19 българско време Луната е „без курс“, а в 08:20 часа тя преминава във въздушния знак Водолей. От една страна Луната във Водолей ще ни подтиква към повече самостоятелност и стремеж към независимост. Много хора ще чувстват вътрешно напрежение, ще имат по-ексцентрично и нестандартно поведение. Други ще се водят от новите си идеи, ще се стремят към новото и прогресивното. Направете план на целите си, на бъдещите си действия в осъществяването на смелите си мечти. Хармоничният аспект на Луната с Марс в Овен и с преминалата на този ден Венера в Стрелец ще благоприятстват изявите, действията и взаимоотношенията с хората при родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, както и при Водолеите от първа декада, които имат в рождения си хороскоп хармонично аспектирано Слънце. Добър ден за взимане на политически решения, за планиране и работа по бъдещи проекти, за разрешаване на финансови въпроси, за изкуството, науката и всичко останало, водещо до развитие и прогрес. Луната във Водолей може да има по-неблагоприятно влияние в емоционален или здравословен аспект при родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и при Водолеите с неблагоприятни аспекти по рождение към Слънцето, а в по-малка степен и за родените през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Подредете добре ангажиментите и работата си, за да избегнете доколкото е възможно напрежение и хаос в ежедневието. Бъдете по-отстъпчиви и по-малко капризни с близките си.

Желая ви спокоен новолунно-затъмнен ден и успешно начало на новата седмица! ❤

Марги Паскалева

05.01.2019 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук или на страницата на In Life TV – тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

Реклами