Хороскоп за месец ноември 2018

 

  

 

 

ОВЕН – ще имате възможност да реализирате някои от плановете си, да организирате пътувания или обучение. Новите начинания, обаче, не стартирайте преди 9 декември. До тогава имате време да проучите подробностите в детайли. Имате сили и енергия да поемете много на раменете си. Славите се като по-непостоянни, когато изгубите интерес към нещо или някого. Но сега нуждите на семейството и най-близките ви роднини трябва да са приоритетни. Родените между 14 и 20 април и с рождена Венера в Овен през този месец трябва да са по-внимателни с финансите и в партньорските отношения – възможни са парични затруднения и напрежение във връзките. След 8 ноември в продължение на една година планетата на късмета Юпитер ще преминава през знака Стрелец и ще ви носи много повече късмет и възможности за израстване.

ТЕЛЕЦ – за родените през април Телци месецът се очертава по-спокоен от предходния. Напрежението при вас намалява и започват да се отварят пред вас врати. Разклатените в предходния месец взаимоотношения с партньори имат шанс сега да се подобрят и възстановят при желание от ваша страна. И финансовите затруднения постепенно ще отшумяват. При родените през май, обаче, трудностите ще отминат след 15-16 ноември. От 16 ноември Всички представители на този знак навлизат в много по-успешен период, когато ще получавате повече подкрепа от хората около вас и контактите ви ще са ползотворни. Ще се появят нови цели, които ще ви заинтригуват и насочат в нова посока на развитие. Работете внимателно с чужди пари и документи, пазете се от измами или кражби. Ще се чувствате щастливи от топлотата и любовта на близките ви хора.

БЛИЗНАЦИ – до средата на месеца изявите ви ще бъдат успешни и ще сте удовлетворени от свършената работа, въпреки опитите на хора от обкръжението ви с интриги да ви провалят. Шефът ви също ще е доволен от резултата. От 2 ноември може да започнете да чувствате, че хората около вас не ви разбират. Желателно е да не споделяте важна информация или лични тайни, за да не бъдат използвани срещу вас или пък да ви манипулират. От вашите действия през предишните месеци и през първата половина на ноември зависи как ще протече и втората половина, когато Меркурий вече ще е ретрограден. Внимавайте за грешки в работата, за наводнения или кражби в дома; загуба на документи, ключове, куриерски пратки и други. Пазете се от вирусни инфекции, а зад волана бъдете още по-предпазливи като любители на високите скорости. Ще се върнат стари предложения за работа или сътрудничество, от които да спечелите допълнителни доходи. Ще имате подкрепата на любимия човек.

РАК – по отношение на лични постижения и изяви проблем не се очаква при вас. Но през този месец трябва да бъдете много гъвкави и разумни. Налага се по-често да се приспособявате, отколкото да се чува думата ви – поне до средата на месеца. Това не е болка за умиране, но е изнервящо все да се съобразявате с околните. През втората половина на месеца може да се наложи да извършите някои корекции по документацията, да ремонтирате домакински електроуред, техника в офиса или по автомобила. На 8 ноември планетата на късмета Юпитер навлиза в знака Стрелец и ще преминава през базисния ви 6 дом – дом на работата и здравето. Очаквайте положително развитие в работните дела, а някои дори и повишение в рамките на една година. Родените през трета декада на знака и с рождена Венера в Рак през ноември трябва да бъдат по-пестеливи и добре да планират разходите си, за да избегнат финансови загуби или затруднения. Променете някои от навиците си – ще се почувствате по-енергични и в по-добро здравословно състояние.

ЛЪВ – напрежението и трудностите при някои от вас, започнали на по-ранен етап, сега ще засегнат сега само родените между 12 и 22 август и постепенно след 16 ноември ще отшумяват. Юпитер в Стрелец след 8 ноември в продължение на една година ще преминава през базисния ви 5 дом – домът на любовта и децата. Някои от вас ще срещнат нова любов, а други ще се радват на появата на деца и внуци в семейството през следващата година. През този месец не е препоръчително да се занимавате със спекулативни дейности, да участвате в игри на късмета и да правите големи капиталовложения. Опасността да загубите вложеното е голяма. Не отказвайте работа и поемайте отговорност. Резултатите от тях ще усетите още през януари 2019-та. Радост и поводи за гордост ще ви донесат постиженията и успехите на вашите деца. Добрите взаимоотношения с партньора ще ви вдъхновяват и зареждат с положителна енергия. Излизайте по-често на разходки в парка или в планината.

ДЕВА – по-важните въпроси по работни проекти довършете до 16 ноември, защото през втората половина на месеца ще ви бъде по-трудно да ги осъществите. Ще се появят пречки, ще възникват по-често конфликти с партньори и опоненти. Не се предавайте и се пазете от подмолни действия на конкуренцията. При някои от вас може да има затруднения в семейството и неприятни задачи, за които е назрял момента сега да бъдат довършени или поправени. Проявявайте повече търпение, критиката няма да помогне. Не е изключено да ви разочарова близък човек с някаква лъжа, на когото сте имали голямо доверие. Пазете се от измами и интриги през втората половина на месеца. Общувайте предимно с хора, които са със сходни на вашите ценности. Контактите в бизнеса ще носят добри резултати и приходи. Децата и любимия човек ще бъдат вашата опора.   

ВЕЗНИ – през този месец на фокус при вас са финансовите въпроси и взаимоотношенията ви с партньори – в бизнеса или в интимните отношения. Ретроградната Венера е във Везни и в предизвикателен аспект с Уран, което ще повиши градуса на напрежението, особено при родените между 15 и 23 октомври. Не предприемайте финансови рискове и бъдете по-пестеливи. Настроени сте за забавления и творческа работа, за романтични преживявания. В любовта се нуждаете от повече интимност и споделяне, от приятелско отношение, но партньорът ви да е на различна вълна. След 16 ноември фокусът се измества в посока работа и отговорности, свързани с ежедневните ви дела. Натовареността в работата ви ще е по-голяма тогава. Но трябва да се грижите и за здравето си – уязвими сте към вирусни и други инфекции, пазете краката от травми. Погрижете се за изправността на автомобила си. Не влизайте в конфликт с вашите брат или сестра, не е сега момента да решавате важни финансови въпроси.   

СКОРПИОН – през тази година много от вас се радваха на успехи и печалби, а други губеха поради прекален високи цели. От 8 ноември в продължение на една година Юпитер в Стрелец ще ви радва с повече печалби и лични постижения. Но ще трябва да изтърпите до средата на месеца и да преодолеете някои трудности в семейството. Добър месец за ремонти и преместване. Възможни са проблеми с домакински електроуреди или друга техника, както и необходимостта да се погрижите за член от семейството. Не обръщайте внимание на клюки и не споделяйте твърде лична информация, която някои хора могат да използват, за да ви навредят. Бъдете по-пестеливи през първата половина на месеца, за да не изпадате в затруднения. След 16 ноември постепенно проблемите ще отшумяват и втората половина на месеца ще се чувствате по-спокойни и емоционално уравновесени. Ако има търкания във взаимоотношенията ви с партньора, по-добре е да споделите с него притесненията си, отколкото да се затваряте в себе си и „червейчето на раздора“ да ви тормози.

СТРЕЛЕЦ – при някои от вас през този месец ще се появят стари приятелства и идеи от миналото, неосъществени по някакви причини. Обмислете ги добре, защото още в началото на 2019 година ще имате чудесни възможности за развитие и успехи в много направления. През първата половина на ноември на дневен ред са важни договаряния и пътувания. Добър период за писане, обучение или подготовка на важни документи. Този месец не е благоприятен за скъпи покупки и по-големи финансови вложения. Подредете и обмислете добре бъдещите си планове и действия, които да стартирате не по-рано от 7 януари. През втората половина на ноември напрежението се повишава и ще продължи до края на годината, а с него и предизвикателствата, с които трябва да се справите. Те могат да бъдат свързани с имуществени въпроси, с личния ви живот или с член от семейството. Внимавайте за наводнения или обири в дома. Пазете се от вируси, травми и конфликти в семейството. Грижете се за близките си.

КОЗИРОГ – трудностите и напрежението в работата, финансовите грижи, с които трябваше да се справяте от известно време насам, много от вас ще са преодолели и през втората половина на ноември ще почувствате глътка въздух. Но до средата на месеца родените между 13 и 20 януари ще трябва да бъдат внимателни във взаимоотношенията с партньорите и шефовете си. Избягвайте критика и даване на непоискана оценка, така ще си спестите някои неприятности в семейството и на работното място. Ще ви се отрази добре, ако намерите време за себе си и се уедините, за да можете да преосмислите свършеното до момента и да възстановите енергията си. Подгответе автомобила си за зимните условия, шофирайте по-внимателно и бъдете по-концентрирани зад волана през втората половина на месеца, особено ако вали. И в никакъв случай не тръгвайте на път, ако не сте се наспали добре, ако сте употребили алкохол или силни медикаменти. Може да възникне проблем в отношенията с близък роднина или необходимостта да се погрижите за него. Не отказвайте помощ.

ВОДОЛЕЙ – не можете да се оплачете от липсата на емоции през последните шест месеца на приливи и отливи. Динамично е около вас и тази динамика ще продължи до средата на ноември. Много от вас се справяха с повече постоянство и разбиране, а други не успяха и претърпяваха поражения къде в личен план, къде в работата или в друга житейска сфера. Имам добра новина за вас, скъпи Водолеи – потърпете още малко. След 16 ноември много от грижите ще отпаднат, напрежението ще стихва и 2019 година ще се радвате на повече успехи и хармония. Юпитер в Стрелец в продължение на една година ще ви възнаграждава за търпението. Ще се появят нови цели в живота ви, които ще имате възможност да осъществите не без подкрепата на нужните ви хора. А такива няма да липсват. През втората половина на ноември не харчете излишно. Дори и да възникнат непредвидени разходи, преценете кое е приоритетно за вас. И не забравяйте, 2019-та чука на вратата и ви носи нови надежди!

РИБИ – много от вас през тази година събираха плодовете на труда и търпението и си. През този месец бъдете по-наблюдателни и не изпускайте от поглед случващото се около вас, за да не ви изненадат неприятно, най-вече през втората половина на ноември. Почтеността е важно условие за по-безпрепятственото преминаване през този по-напрегнат за вас период, който ще продължи и през декември. Успоредно с това ретроградният Меркурий в Стрелец ще се отрази и на взаимоотношенията на работното ви място с колеги или началници. Пазете се от клюки и интриги, които биха навредили на имиджа ви. Ще сте склонни към неправилни преценки и погрешни решения. Обмисляйте всичко добре и не позволявайте да ви подвеждат. Юпитер в Стрелец след 8 ноември в продължение на една година изисква от вас да не правите твърде сериозни промени или поставяне на по-големи цели. Не са изключени и промени в работата. Затвърждавайте постигнатото до момента, не рискувайте.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 4, 5, 6, 11, 12, 19, 20, 25 и 26.

Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 27 и 28.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 9, 16, 17, 23, 24, 29 и 30.

Венера – планетата на любовта, партньорствата, ценностите и красотата е ретроградна до 18 ноември 2018-та, но вече е в знака Везни. Периодът до 18 ноември е неблагоприятен за сключване на брак, за нова любов и бизнес партньорство, за крупни финансови вложения, за пластични операции и естетически корекции. Периодът е благоприятен за рефинансиране на кредит, но не и за нов (включително ипотечен), за връщане на дългове, за ремонти и финансови ревизии, да ревизирате връзките си и коригирате допуснатите грешки в отношенията, да направите преоценка на стойностните за вас неща и хора. Венера във Везни по принцип се проявява по-позитивно, отколкото в Скорпион. Но дори и след като тръгне директно на 19 ноември тя ще прави много предизвикателен аспект опозиция с Уран, който от 7 ноември се връща отново в знака Овен – до 10:25 часа на 6 март 2019 година, когато отново и окончателно навлиза в Телец. Но, ако през месец октомври ретроградната Венера в Скорпион затрудняваше партньорствата и финансовите дела на родените под знаците и с рождена Венера в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, то през месец ноември ретроградната Венера във Везни ще внесе такива трудности за родените под знаците и с рождена Венера в Овен, Рак, Везни и Козирог, особено за работещите в законодателната система и в сферата на всякакви творчески професии. Ще възникват скандали в обществото за злоупотреби с пари или власт, ще се връщат закони за преразглеждане и корекции. Не започвайте нови проекти и особено такива, които са свързани с красота и мода, луксозни дрехи, бижута или творчески проект.

Меркурий – планетата на общуването и средствата за комуникация, на обмяната на информация и документите, на транспорта и пътищата, на интелекта и образованието, на договарянията и търговията от 17 ноември до 7 декември включително също ще бъде в ретроградна фаза. Ретроградният Меркурий затруднява общуването и създава хаос в комуникациите; създава проблеми с транспорта и придвижването по пътищата, с интернет и телефонните връзки, с битовите уреди и офис техниката, с автомобила. В световен аспект се повишава недоволството сред работници и служители на фирми, като започват протести и стачни действия, затруднени са преговорите между държави. Възможна е загубата на информация от компютъра или телефона, на лични / служебни документи или билети за пътуване, на телефон или ключове, на куриерски пратки; затруднения в учебния процес, в договорните отношения и търговските сделки. В такива периоди често се налага да ремонтираме автомобила, компютъра и друга техника, битови уреди и всичко друго, което се използва за придвижване или комуникация. Меркурий започва ретроградното си движение на 17-ти в знака Стрелец и до края на месеца ще има по-затормозяващо влияние върху описаните по-горе меркуриански въпроси при родените под знаците и такива с рожден Меркурий в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби в личния си хороскоп.

Периодът 17 ноември – 7 декември 2018 год. не е благоприятен за покупка на нови битови електроуреди и офис техника, машини, телефони и автомобили; за започване на нова работа, за стартиране на нов бизнес или проект, за подписване на дългосрочни договори, за подаване на документи и т.н. Склонни сме да взимаме субективно решения, да допускаме грешки в работата, да изпитваме затруднения във всички сфери, които Меркурий управлява. Периодът е благоприятен за ревизии и корекции на документи или в други писмени разработки, за ремонт на техника или автомобил, за довършване на започнати дейности и поизоставени до момента по някакви причини – като поправителни изпити, писане и довършване на курсова / дипломна работа, книга, сценарий и т.н. По време на ретроградното движение на Меркурий срещаме стари познати и съученици / колеги, да се върнат стари предложения, които по някакви причини са останали без развитие. Сега е време за преосмисляне на свършеното до момента през последните 4-5 месеца, да довършите курс на обучение, да се явите на поправителен изпит, да коригирате клаузи в договори, както всякакви други минали грешки.

Много хора са родени с ретрограден Меркурий и тези проблеми са им заложени по рождение, затова когато и транзитният е ретрограден, особено ако образува хармонични аспекти с рождения, тогава влиянието му не е така негативно и непреодолимо. Това е валидно в предстоящия период за родените със Слънце и ретрограден Меркурий в знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Хората с рожден ретрограден Меркурий може да усвояват дадена информация и да се изразяват пред по-голяма публика по-трудно, но имат силна интуиция и богато въображение, мислят задълбочено и доста от тях притежават талант за писане или друга дарба, свързана с ръцете. Голям процент от световно известните писатели са родени с ретрограден Меркурий. Някои от старите връзки сега могат да бъдат възстановени и грешките в отношенията поправени.

   ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2018:

  • Новолуние – 07.11.2018 – 18:02 часа – Луна в Скорпион
  • Първа четвърт – 15.11.2018 – 16:54 часа– Луна във Водолей
  • Пълнолуние – 23.11.2018 – 07:39 часа –Луна в Близнаци
  • Последна четвърт – 30.11.2018 – 02:19 часа – Луна в Дева 

   ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018:

02.11.2018 от 06:31 ч. – 02.11.2018 до 07:47 ч.

04.11.2018 от 09:26 ч. – 04.11.2018 до 11:01 ч.

06.11.2018 от 10:19 ч. – 06.11.2018 до 15:02 ч.

08.11.2018 от 12:42 ч. – 08.11.2018 до 20:59 ч.

11.11.2018 от 05:35 ч. – 11.11.2018 до 05:54 ч.

13.11.2018 от 17:13 ч. – 13.11.2018 до 17:45 ч.

16.11.2018 от 05:58 ч. – 16.11.2018 до 06:41 ч.

18.11.2018 от 10:04 ч. – 18.11.2018 до 17:56 ч.

21.11.2018 от 00:46 ч. – 21.11.2018 до 01:43 ч.

22.11.2018 от 11:59 ч. – 23.11.2018 до 06:10 ч.

25.11.2018 от 07:31 ч. – 25.11.2018 до 08:38 ч.

27.11.2018 от 09:22 ч. – 27.11.2018 до 10:35 ч.

29.11.2018 от 11:46 ч. – 29.11.2018 до 13:08 ч.

Посочените дати и часове на Луна „без курс“ са неблагоприятни за взимане на важни решения, за подписване на дългосрочни договори (включително брачни), за важни или рисковани действия. Луната „без курс“ до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинни дейности.

Марги Паскалева

30.10.2018 год

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук или на страницата на In Life TV – http://inlife.bg/category/focus/. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements