Ретроградна Венера в Скорпион – страст и трансформация в партньорствата!

 

На 3 октомври Венера в Скорпион вече е стационарна, т.е. тя забавя своето движение и се подготвя за своето ретроградно движение от 6 октомври до 16 ноември, след което следват още два дни стационарна фаза до 18 ноември включително. Някои хора подценяват стационарното положение на планетата, но тя е много важна, защото не сме подготвени за това ретро движение и може много да ни изненада и то неприятно. Все пак Венера в този знак „не се чувства“ добре и съответно влиянието й в интимните и деловите партньорства, както и финансите, не са облагодетелствани и са силно затруднени. Венера в Скорпион е под силното влияние на Плутон, управител на знака Скорпион. Желанията са силни, страстите – бурни. Родените с Венера в Скорпион се раздават докрай, но и изискват от любимия човек същата отдаденост, затова в почти всички случаи следват разочарования, прояви на ревност и тежки емоционални преживявания. Колкото по-малко очаквания или изисквания има човек към партньора и другите, толкова по-малко и разочарования преживява. Но при Скорпиона средни положения няма – или обича, или мрази…..и в двата случая много дълбоко и силно. Тъй като Венера се свързва и с „финикийските знаци“, т.е. с парите, то в този период в световен план не можем да очакваме нещо положително във финансовата сфера, но ретроградното движение на Венера ще я отдалечи за известно време от Юпитер, който всичко увеличава, включително и цените – Венера беше започнала с бързо темпо да върви към съвпад с Юпитер, но Вселена стопира този краен процес поне засега. Венера ще съвпадне с Юпитер, но в знака Стрелец, към средата на месец януари 2019-та, когато може да се очакват и по-драстични увеличения на някои цени на продукти и услуги, но първата вълна на финансовото напрежение ще бъде в последните няколко дни на октомври.

В личен план ретроградната Венера в Скорпион ще се отрази по-негативно във връзките и партньорствата или във финансов аспект при родените под знаците и с рождена Венера в Скорпион, Телец, Лъв и Водолей. Възможни са временни раздели при някои хора и трансформация във връзките, финансови загуби или затруднения от финансов характер. Венера в Скорпион внася голяма дълбочина и страст в любовта, но също така ревност и желание за отмъщение при разочарование. Сега е време да направите ревизия на връзките и партньорствата си, да коригирате поведението и грешките си в партньорските отношения, ако връзката е дълбока и дълготрайна. Периодът е добър за финансови ревизии, за рефинансиране на вече съществуващи кредити и връщане на заеми, за преоценка на ценностите – на стойностните неща и хора в живота ви. Ако връзката е пред разпад и не може да бъде спасена, то за крайната раздяла и приключване на отношенията е добре да се изчака да отмине ретроградното движение на Венера, т.е. след 18 ноември. Периодът от 6 септември 2018-та до 6 януари 2019-та включително е НЕблагоприятен за естетически корекции, за планови операции на яйчници, бъбреци, премахване на туморни образувания и бенки, както и за татуировки, за бракосъчетания и нови партньорства, заради транзита на Венера в знака Скорпион като цяло и още повече в периода на ретроградното й движение от 3 до 18 ноември включително. Периодът не е добър също за смяна на работата или започване на нова, за големи инвестиции и рисковани финансови операции. По-труден и неблагоприятен е за сферата на културата и изкуството. Тя ще се върне за кратко в знака Везни (между 30.10 и 01.12.2018 вкл.), но тогава тя е в неблагоприятен аспект с Уран, който също се е върнал в знака Овен на 7 ноември. Колкото до ретроградния Меркурий от 16.11 до 07.12.2018 година, това е друга тема. Но трябва да сме готови и за него, защото ни чакат „вълнуващи“ месеци в световен аспект и у нас.

Марги Паскалева
02.10.2018 год. 

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

P.S. На 13.10.2018 год. започва обучението по астрология към Българска астрологична асоциация за начинаещи. Повече информация можете да намерите в сайта на БАА –http://www.bulastro.com/index.php/layout/cources/sofia При възникнали въпроси и за допълнителна информация пишете на e-mail: office@bulastro.com

Advertisements