Новолуние в Рак и слънчево затъмнение – 13.07.2018

Фиг. 1

На 13 юли в 05:48 часа българско време е Новолуние на 21 градус в Рак и частично слънчево затъмнение – астрономично явление, при което Слънцето става частично невидимо за нас (фиг. 1).  Наблюдава се тогава, когато Луната е между Слънцето и Земята, а трите небесни тела са подредени в една линия заедно с лунните възли. Новолунието е добър момент да направим своите планове за бъдещето и след него да бъде започнато постепенно подготовката по осъществяването им, но не забравяйте, че Марс е ретрограден и до края на август всякакви важни промени и нови начинания трябва да почакат. А от 25 юли до 19 август и Меркурий в Лъв ще ни „обърне гръб“ – и той става ретрограден. Очаква ни едно „интересно“ лято с последващо пълно лунно затъмнение на 27 юли и още едно частично слънчево затъмнение на 11 август. Тъй като затъмненията винаги съвпадат с лунните възли, които дават много важна информация от гледна точка на кармичната астрология, са белег за съдбовни събития, особено когато правят точни аспекти към планети от рождения хороскоп на всеки човек. Трябва да следваме призива на Рака да бъдем грижовни един към друг, да бъдем обединени, а не да позволяваме опозицията на Новолунието в Рак със Сатурн да ни противопоставя. Оста Рак – Козирог изисква сътрудничество, обединение на енергиите във връзка с нуждата от сигурност и чувството за отговорност, между детската чистота и мъдростта. А Плутон ще изиграе своята неизменна трансформационна роля с мощното си Скорпионско влияние, независимо дали го наричат планетоид или планета.

Новолунието в Рак повишава желанието ни за постигане на материална и емоционална стабилност, за увереност и чувство на безопасност. То изисква от нас да бъдем по-предпазливи, да обмисляме всичко добре и да преценим точно какво искаме, кой ни обича и кой не. Някои хора ще имат желание да създадат дом и семейство, а други ще се разделят. 12 и 13 юли са добри дни за зачеване. Трябва да помислим и за роднините си, да се погрижим за близък човек при необходимост. Новолунието е благоприятно за провеждането на лунната диета за изчистване на организма от токсините. По време на затъмнение е изключително рисковано да се извършват операции, особено на орган, който Луната управлява, а при затъмнение в Рак – на хранопровод, стомах, млечна жлеза, панкреас и черен дроб.

В личен план затъмнението ще има най-силно влияние в живота на родените между 12 и 16 юли Раци. А дали ще бъде то в положителен аспект или в отрицателен, зависи първо от аспектите на рожденото Слънце в личния хороскоп на всеки човек и второ, от неговите решения и действия. Ракът е знак на миналото и рода, има силна връзка с кармата. При дисхармонични аспекти на рожденото Слънце може да възникнат противоречия, загуба на близки или на власт, здравословни проблеми, раздели и по-трудна трансформация в житейски ситуации, поради неблагоприятния аспект и от страна на Плутон в Козирог. А ако Слънцето е с хармонични аспекти в рождения хороскоп, тогава може да се очакват и по-положителни събития в рамките на около 6 месеца след затъмнението като издигане в кариерата, поява на деца в семейството, други придобивки и успешно развитие в делата. Тук трансформационните процеси могат да бъдат по-леки и постепенни. Затъмнението е в неблагоприятни аспекти и за останалите 3 кардинални знака Овен, Везни и Козирог от трета декада, но най-силно ще бъде влиянието му за родените между 9 и 13 април Овни, между 12 и 16 октомври Везни, между 9 и 13 януари Козирози. Тези представители на Зодиака трябва да се грижат повече за себе си и близките си, да не предприемат рисковани действия, добре да обмислят действията си и да бъдат почтени. Неблагоприятно е да се взимат заеми и нови кредити, да се правят крупни капиталовложения и особено в недвижими имоти, за откриване на хотел или ресторант, за сключване на брак. Сега е време да се погрижите за вътрешната си устойчивост и трансформация, за здравословен начин на живот, за промени на вътрешно ниво. Възможни са също конфликти с роднини, проблеми с наследство, със собственото или със здравето на близки хора. Бъдете добри, търпеливи и толерантни с хората. Затъмнението ще има много по-положително влияние през следващите месеци в живота на родените през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби, като по-съществени промени могат да очакват родените между 11 и 15 май Телци, между 11 и 15 септември Деви, между 11 и 15 ноември Скорпиони, между 10 и 14 март Риби. В коя сфера ще бъдат тези положителни събития и трансформационни процеси, зависи много от това в кой дом / сектор от дванадесетте в личния хороскоп попада затъмнението. Не мислете, че всичко ще ви се поднесе наготово, ще се налага да се борите и да го заслужите. Ще трябва да бъдете готови във всеки един момент да отреагирате, за да не пропуснете шансовете си.

Фиг. 2 – хороскоп на слънчевото затъмнение

Проблемът при това Новолуние и затъмнение е, че то е в точна опозиция (фиг. 2) с Плутон – планетата на трансформацията, на живота и смъртта, на „подземното царство“ и т.н. Плутон се свързва с големите групи хора, с атомната енергия и с бедствия. Да, това затъмнение създава опасност за по-тежки природни бедствия и атентати, като най-мощно е влиянието му в дните около и малко след него. И тъй като Рак е воден знак опасността от тежки наводнения в някои държави, най-вече през втората половина на юли и през август, е повишена. Властите в България трябва да пуснат в ход всички възможни „уши“ и да вземат мерки за сигурността в страната ни от атентати както на 12, 13 и 14 юли, така и в дните около 27 юли. Атентатът в Сарафово се случи на 18 юли 2012 година точно преди Новолунието в Рак на 19-ти – при „невидима“, скрита от Слънцето Луна. Влиянието й е много мощно, защото е в собствения си знак, а когато е скрита от Слънцето, опасността от тайни действия е засилено.

Това затъмнение е в точна опозиция с Юпитер от хороскопа на България, където е и Плутон в момента – по оста 1-7 дом (ние и другите). Нашите държавници трябва да бъдат много внимателни в партньорските отношения с други държави и да избягват както конфликти, така и вмешателство, зависимост и манипулации от страна на други държави.  Уязвими са духовници от най-висок ранг и политици от държавната власт – със Слънце и други рождени планети в 19 – 23 градус на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Тъй като предстои и пълно лунно затъмнение на 27 юли, уязвими са и лица със Слънце или друга рождена планета между 3 и 8 градуса на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, особено ако това са Марс, Сатурн, Уран или Плутон.  Влиянието на слънчевите затъмнения е най-мощно седмица преди него, по време и около 2-3 седмици след него. Ще има силно влияние и върху здравословното състояние при много хора, като най-уязвими са хората със сърдечно-съдови заболявания. По-уязвими държави за атентати, тежки инциденти, природни катаклизми и важни промени в управлението и банковата система през следващите няколко месеца са Австралия, Египет, Еквадор, Нова Зеландия, Индонезия, Йордания, Ирак, Сирия, Словакия, Чехия, Франция, Холандия, Япония, САЩ и т.н. Не са изключени също изригвания на вулкани, авария в атомна централа, екологични замърсявания и най-вече на води, увеличаване броя на психичните заболявания, употреба на атомно / биологично оръжие или епидемии в най-лошия вариант.

Марги Паскалева

11.07.2018 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила – тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

P.S. Българска астрологична организация организира ежегодно курсове за обучение по астрология. От месец септември 2018 год. ще започне нов курс за начинаещи. Повече информация можете да намерите тук. Записвания на e-mail: office@bulastro.com.

 

Advertisements