Хороскоп за 12 и 13 септември 2017

 

 

Фиг. 1 – хороскоп за 12.09.2017 год.

На 12 и 13 септември Луната транзитира през въздушния знак Близнаци – знак, управляван от планетата на интелекта, общуването, търговията и договорните отношения. Затова и в такива дни се повишава желанието ни за придобиване на нови знания и обмен на информация. Луната в Близнаци ще ни оказва своето влияние през тези два дни и ще сме по-адаптивни, общителни, бързо ще възприемаме всякаква информация и нови идеи. Ще мислим по-логично и ще имаме по-бързи реакции, което ще ни помага да взимаме по-правилни решения в ежедневието, свързани с по-краткосрочни цели и с бързи резултати. Дните са благоприятни за пътувания, договаряния, изразяване на мнение, писане на документи и други писмени разработки, за научна и преподавателска работа. По отношение на здравето уязвими са белите дробове и бронхите. Не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете.

На 12 септември Луната в Близнаци образува в сутрешните часове неблагоприятен аспект първо с Меркурий и Марс в Дева, а по-късно и с Нептун в Риби (фиг. 1). Този ден е по-неблагоприятен за родените главно през първа и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите две декади. Може да бъде по-напрегнат деня, да бъде затруднено общуването ви с околните, да възникват конфликти и по-трудно да осъществявате плановете си. Бъдете внимателни при работа с документация, при договаряния, при шофиране, при къпане в морето и други водоизточници. Звездите създават опасност и за измами, клюки и интриги, алергични прояви или интоксикации, за инциденти във вода. Денят е по-ползотворен и успешен за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.  В световен аспект съществува опасност за наводнения и други катаклизми, за тайни заговори, за инциденти с плавателни съдове, за екологични замърсявания на води.

Фиг. 2 – хороскоп за 13.09.2017 год.

Фаза на Луната – Последна четвърт

На 13 септември в 09:25 часа българско време Луната е във фаза Последна четвърт (фиг. 2). Двете светила, Слънцето в Дева и Луната в Близнаци, са в точна квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях). Слънцето представя личността и егото ни, основен източник е на жизнената ни енергия. Луната от своя страна влияе върху нашите емоции и реакции, свързана е с нашите инстинкти. На този ден по-натоварени с работа и емоционално затормозени могат да бъдат родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада. Не само че светилата са в неблагоприятен аспект помежду си, но те заедно активират таоквадрат със Сатурн в Стрелец. Тези звездни аспекти бележат деня като енергийно тежък както в ежедневието и работата, така и в здравословен аспект, тъй като се променя динамиката на водната обмяна и съответно функциите на органите и системите в организма. На работното ви място може да е доста натоварено, а самия организационен процес – затруднен. Избягвайте несъгласувани с шефовете ви самоинициативи, изпълнявайте стриктно и отговорно задълженията си. Болните и възрастни хора трябва да се грижат добре за здравето си, особено тези с хронични заболявания. Уязвими са дихателната и храносмилателната системи. В световен план звездната картина се очертава също по-напрегната както в самия ден, така и през следващите седем дни. По уязвими държави са Австралия, САЩ, Куба, Великобритания, България, Венецуела, Гърция, Дания, Индонезия, Ирак, Нова Зеландия, Норвегия, Русия, Саудитска Арабия, Филипините, Франция, Холандия, Чили и т.н. В мунданната астрология Сатурн има връзка с държавната и изпълнителната власт, с природните бедствия и по-тежките инциденти – в мина, на строежи, в големи промишлени комбинати и други. Повишена е опасността за имиджа и живота на държавен глава /може и от минали мандати/, за атентати и още природни катаклизми. Най-уязвими са САЩ, в чийто хороскоп Луната в Близнаци от лунната фаза Последна четвърт е в точен съвпад с Марс от хороскопа им. Сходна е ситуацията и в хороскопа на техния президент. Да се надяваме, че събитията няма да са крайно тежки за тях. Сатурн има връзка още с границите, за сигурността на които трябва да бъдат взети превантивни мерки у нас. Може да бъдат наложени тежки ограничения и санкции в международен план на някои държави. А не е изключено да започне и понижение в цените на имотите у нас.

Времето – във вторник можем да очакваме по-съществена облачност и  превалявания от дъжд в някои райони – по-скоро в северозападните. В сряда може да се понижат малко температурите и особено в планинските райони, където не е изключено да превали и сняг по високите части.

Марги Паскалева

11.09.2017 год.

P.S. От 23.09.2017 година Българска астрологична асоциация стартира курс за обучение по Астрология – I ниво (рождена астрология), а от 16.09.2017 година – II ниво (прогностична астрология) за учебната 2017 / 2018 година. При завършване на пълния курс на обучение се издава сертификат след полагане на изпит. Повече за обучението можете да прочетете тук

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец септември 2017 година можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

Advertisements