Хороскоп за 15 – 19 юли 2017

 

Фиг. 1 – хороскоп за 16.07.2017 год.

Луната преминава в знака Овен на 15 и 16 юли, намаляваща. Овенът е инициативен и борбен знак, прям в общуването си и с директен подход. Почивните дни се очертават доста динамични и емоционални. Повишава се желанието за физическа активност, авантюри и риск. Ставаме по-прибързани в действията си и нетърпеливи. И в това няма нищо лошо, стига тази мощна огнена енергия да се използва конструктивно и да сме добронамерени. Дните са благоприятни за спортни занимания и други физически натоварвания, за действия с бързи резултати и с краткосрочен ефект. На 15 юли във вечерните часове Луната образува хармоничен аспект с Венера в Близнаци, което ще повиши желанието за интимни срещи и любовни авантюри. Дава възможност за бързи и лесни печалби в различни игри на късмета, за придобивки и положителни преживявания при родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Луната в Овен е по-трудно „смилаема“ и може да повиши напрежението при някои измежду представителите на първа и втора декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Телец, Дева, Скорпион и Риби. Овните по природа са си импулсивни и някои от тях може да са склонни към рисковани действия. Мекият по-меланхоличен воден знак Рак, нуждаещите се от хармония Везни и по-консервативните Козирози няма да се чувстват емоционално спокойни при Луната в Овен. Силното емоционално напрежение може да породи конфликти, а трябва да бъдат по-предпазливи и за някакви инциденти. Огнените Луни създават опасност за пожари, експлозии, сбивания и по-агресивни прояви от страна на някои хора.

В неделния ден, 16 юли, Луната активира няколко последователни много напрегнати аспекта – опозиция с Юпитер, квадратура с Плутон и във в 22:26 часа българско време е лунна фаза Последна четвърт, която завършва с квадратура (заедно с Уран в Овен) към Слънцето и Марс в Рак (фиг. 1). Този ден в световен аспект се засилва доста звездното напрежение и се повишава опасността за тежки военни и терористични атаки, за инциденти, за протестни действия, прояви на агресия, природни катаклизми, аварии и инциденти. Възможни са пожари и експлозии, авари и инциденти със самолети. В личен аспект денят е най-натоварващ емоционално и неблагоприятен за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен – за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Първите четири знака са най-уязвими за неприятности, травми или инциденти. Ако не ви е наложително, не пътувайте на този ден, особено със самолет. А ако е наложително, бъдете много предпазливи – спазвайте дистанция и не шофирайте бързо. В отношенията с близките и в контактите с други хора бъдете търпеливи и не влизайте в конфликти. Избягвайте работа с режещи машини или инструменти, с избухливи или лесно запалими уреди и вещества. Ограничете приемът на алкохол и не предприемайте никакви рискове.  Ако въобще този ден може да се каже, че е благоприятен, то той може да бъде такъв за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, стига да нямате други рождени планети в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Но тази подробност се знае само от хора, които са ползвали астрологични услуги и знаят за това. Луната в Овен за вас прави хармоничен аспект с Меркурий в Лъв на този ден и дава възможност за повече разум в действията ви и разбирателство с околните.

В първия работен ден на новата седмица, 17 юли, в часовете между 05:19 и 08:04 Луната е „без курс“, а в 08:05 часа тя преминава в земния знак Телец. Телецът е спокоен и търпелив знак. Вече няма да сме така нетърпеливи, прибързани и склонни към риск. Луната в Телец дава шанс за емоционална и финансова стабилизация, за постигане на реални резултати и успехи. Звездите са по-благосклонни на този ден и той се очертава най-ползотворен, с възможност за постижения и успешни изяви за родените през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. С някои предизвикателства и неразбории може да се наложи да се справят родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В по-малка степен звездните разположения не са особено хармонични и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Когато Луната прави предизвикателен аспект към Слънцето могат да се появят затруднения, да възникнат конфликти или дисхармоничното им влияние да се отрази във физически аспект. При такива аспекти се препоръчва по-малко натоварване и сдържаност на емоциите. През този ден няма тежки аспекти на Луната с другите планети, но не пречи да сме по-разумни и предпазливи, ако искаме денят ни да протече по-спокойно.

Фиг. 2 – хороскоп за 18.07.2017 год.

На 18 юли Луната в Телец първо образува благоприятен аспект с Нептун в Риби и с Плутон в Козирог, а по-късно и неблагоприятен с Меркурий в Лъв (фиг. 2). Този ден звездите внасят повече хармония в ежедневието и подпомагат представителите вече на втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Богатото ви въображение и добрата интуиция ще ви водят по верния път при осъществяването на плановете ви. Ще сте заредени с ентусиазъм и успявате да контролирате своите емоции. Денят е благоприятен за работещите в сферата на медицината, психологията, полицията, финансите и изследователите. При родените обаче през втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада предизвикателният аспект на Луната с Меркурий в Лъв може да създаде затруднения в общуването, при работа с документация и информация, по време на пътувания. Повишено е честолюбието и съществува опасност да възникнат неразбирателства и конфликти в ежедневието. Не приемайте всеки проблем твърде присърце, уязвима е нервната система и са възможни нарушения на сърдечния ритъм. За да избегнете проблеми с автомобила, преди път проверете неговата изправност – светлинни сигнали, двигателя, ремък, маркучи и т.н.  

На 19 юли в часовете между 09:11 и 10:31 Луната в Телец е „без курс“, а в 10:32 часа тя преминава в подвижния знак Близнаци. Управляван от Меркурий този знак активира контактите и желанието за открито изразяване на мнението, за движение и бързи действия, за интелектуални занимания. Изострят се сетивата, а мисленето е много по-логично. Както всеки зодиакален знак, така и Близнаци имат своите негативни качества. Склонни са към повърхностност и непостоянство, честа промяна в мнението, твърде приказлив на моменти и разпилян. Но пък високият им интелект, безпристрастното им мислене, бързите възприятия и реакции, както и тяхната адаптивност са безценни. Затова през следващите два дни и половина трябва да се възползваме от тези положителни качества на знака и да бъдем много наблюдателни. Важните дела оставете за след 10:32 часа, когато Луната вече ще бъде в курс. До този час вършете рутинни задачи и внимавайте за грешки в действията си. Този ден е по-променлив и неблагоприятен за родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Повече наблюдавайте, събирайте информация и реагирайте по-бързо във важни ситуации и мислете логично. Добър ден за търговски сделки, покупко-продажби, обмен на информация, писане и оформяне на документи. Денят е по-хармоничен и на ползотворни контакти могат да разчитат родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Вие ще успявате да подбирате най-важната информация за себе си, да взимате правилни решения и да се адаптирате в нужните моменти, за да извлечете най-големи ползи за себе си в постигането на поставените цели.

На 17 и 18 юли не са препоръчителни операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, вадене на сливици. Уязвими са гърлото и тила за травми. Храната трябва да бъде с по-високо съдържание на натрий, витамини А и Е. Добре е да се приемат повече течности и да се ограничат сладките и тестени храни. На 19 юли не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Уязвими са бронхите и белите дробове. Разходките на чист въздух и дихателните упражнения ще се отразят положително на организма. Намалете тютюнопушенето и проветрявайте по-често помещенията. Храната на този ден трябва да бъде по-богата на протеини. Мазнините ще се усвояват от организма по-лесно.

Времето – през почивните дни очаквам времето да бъде подобаващо топло за летния сезон, а в неделния ден може да има усилване на вятъра. Вземете превантивни мерки срещу изгаряне на кожата, ако сте изложени на слънце. В понеделник и вторник Луната в Телец ще внесе временно известна прохлада, но не разчитайте много на това. На 19 юли Луната в Близнаци очаквам да прибави приятен ветрец към звездната картина на времето.

Марги Паскалева

08.07.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец юли 2017 година можете да прочетете тука за времето през лятото  тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements