Хороскоп за 16 – 22 май 2017

Фиг. 1 – хороскоп за 16.05.2017 год.

На 16 май Луната продължава транзита си през знака Козирог, намаляваща. На този ден тя образува два важни аспекта – хармоничен със Слънцето в Телец и дисхармоничен с Уран в Овен (фиг. 1). Тези планетни аспекти бележат деня като ползотворен и по-благоприятен в отношенията и делата на родените вече през трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Хармоничният аспект между дневното и нощното светила ще улесняват постиженията и резултатите от действията ви ще са добри, а и в емоционално отношение ще се чувствате по-стабилни и уравновесени. Ежедневието, обаче, може да бъде по-натоварено и с повишено напрежение за родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Уран е планета на неочакваните събития и внезапни обрати, а в медицинската астрология управлява висшата нервна дейност, затова и предположенията ми са за един по-напрегнат като цяло ден. Бъдете по-търпеливи с хората и внимателни в действията си, за да си спестите неприятни преживявания. Денят не е добър за пътувания, за работа с електричество и високо напрежение, тъй като има опасност от токови удари. Пазете компютрите и телефоните си от хакерски атаки – не отваряйте всякакви линкове в интернет. И разбира се, шофирайте по-предпазливо, особено в часовете между 13:22 и 20:50 българско време, когато Луната е „без курс“. Важните задачи свършете до 13:21 часа, а след това вършете основно рутинни дейности. В 20:51 часа Луната преминава в знака Водолей.

На 17 и 18 май Луната транзитира през въздушния Водолей, управляван от планетата Уран – планета на висшия разум и интуиция, на науката и техниката, новите технологии, на организациите и всякакви групови взаимоотношения, на неочакваните и внезапни събития. През тези два дни ще ни вълнуват нови планове и идеи, ще се стремим да работим екипно, ще сме насочени към бъдещето. Ще се вълнуваме повече от обществено значими въпроси в глобален план. Емоционално сме по-дистанцирани в такива дни, въпреки желанието за общуване и приятелско отношение към околните. 17 май е по-неблагоприятен ден като цяло за родените през първа декада, а 18 май – за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби. В сутрешните часове на 17 май Луната образува неблагоприятен аспект с Меркурий, който от 16 май вече е в знака Телец (фиг. 2). Това изисква от родените най-вече през първите декади на посочените знаци да бъдат по-внимателни при шофиране, при работа с документи, с информация или с пратки. Комуникациите между хората може да са затруднени, отношенията изнервящи поради неотстъпчивост и крайна критика.

Фиг. 2 – хороскоп за 17.05.2017 год.

В по-късните часове на 17 май Луната образува вече благоприятни аспекти с Венера в Овен и с Юпитер във Везни, които ще повишат желанието за сътрудничество и настроението, а делата ще се раздвижат в положителна насока. Втората половина на деня е благоприятна за финансови операции, за бизнеса като цяло, за контакти с чуждестранни партньори и инвеститори, за решаване на юридически въпроси, разрешаване на конфликти, за пътувания и обучение, за приятелски и интимни срещи. 17 май се очертава като най-благоприятен ден за родените през първата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, а 18 май – за родените през втора и трета декада на същите знаци. На 18 май хармоничният аспект на Луната и Марс в Близнаци ще оказва положително влияние в делата и взаимоотношенията при родените през втората и трета декада на тези знаци, ще сте изпълнени с енергия и воля да преодолявате всякакви предизвикателства. Добър ден за спорт и спортни мероприятия, за добре обмислени рискове. Ще се радвате на добри приходи и резултати от действията си.

Фиг. 3 – хороскоп за 19.05.2017 год.

Фаза на Луната Последна четвърт

На 19 май в 03:33 часа Луната е във фаза Последна четвърт (фиг. 3). Слънцето и Луната са в последните градуси съответно на Телец и Водолей и образуват ъгъл от 90 градуса (аспект квадратура). Тази лунна фаза бележи следващата седмица като по-активна и наситена с повече емоции и предизвикателства за родените между 18 и 20 май Телци, между 20 и 22 август Лъвове, между 19 и 21 ноември Скорпиони и между 15 и 17 февруари Водолеи. В часовете от 03:33 до 06:52 на 19 май Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В 06:53 часа тя преминава във водния знак Риби. Луната в този знак ще бъде до 13:11 часа на 21 май. През тези дни се повишават чувствителността и вярата, интуицията, творческата мисъл, вдъхновява ни, по-романтични и състрадателни сме. Тези дни са благоприятни за медитация и други духовни практики, за уединение, подпомагане на болни и слаби хора, за творчески занимания, за водни процедури и релаксиращи масажи с ароматни масла. Опасностите, които крие Луната в този знак, са възможни кражби и измами през тези 2 дни и половина, за което трябва да вземете превантивни мерки. В здравословен план е уязвима психиката, създава се предпоставка за интоксикации, инциденти на хлъзгав път при пътуване. Избягвайте пътуване по вода. 19 май е по-неблагоприятен ден за родените през първа декада, 20 май – за родените през втора декада, а 21 май – за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей. На 21 май в часовете между 06:39 и 13:11 Луната отново е „без курс“ и ако ви предстои път, за вас е по-добре да го осъществите след 13:12 часа.

На 19 май Луната е в хармоничен аспект през първата половина на деня с Меркурий и благоприятства контактите и пътуванията при родените през първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Очакват ви интересни срещи и разговори с приятни за вас хора. 20 май е по-положителен ден за родените вече през втора декада на същите знаци. Чудесен ден за възстановяване на енергията ви с различни, но приятни за вас методи. На 21 май Луната в Риби, макар „без курс“ до 13:11 часа, бележи първата половина от деня като по-хармонична и положителна за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. При Луна „без курс“ може да сте по-разсеяни, да се обърквате, затова бъдете по-концентрирани, ако пътувате. Най-вероятно почивните дни ще са по-облачни и дъждовни, така че по-добре си останете у дома и почивайте активно в хоризонтално положение – с хубава книга в ръце, пред телевизора или в прегръдките на любимия човек.

В 13:12 часа на 21 май Луната преминава в огнения знак Овен, а от късните часове на 20 май вече и Слънцето е в знака Близнаци. Така че, през втората половина на неделния ден Луната в Овен и Слънцето в Близнаци са в звездна хармония. Но тази хармония ще се отрази предимно на родените през първа декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ще сте заредени с енергия и добро настроение. А денят обещава много положителни изживявания в интимен, роднински или приятелски кръг в следобедните и вечерни часове. Чудесен ден за посещение на културни мероприятия, за спорт и всякакви забавления. Луната в Овен, обаче, е неблагоприятно разположена към Слънцето при родените през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен е неблагоприятна и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Може да сте склонни към необмислени рискове, да сте по-напрегнати емоционално, по-прибързани и нетърпеливи, а някои дори по-агресивни в поведението си. През втората половина на деня Луната няма тежки предизвикателни аспекти с останалите планети, но имайте едно наум и бъдете по-сдържани и търпеливи в отношенията си с околните.

Фиг. 4 – хороскоп за 22.05.2017 год.

В първия работен ден на новата седмица, 22 май, Луната в Овен вече образува по-дисхармонични аспекти – заедно с Венера в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог образуват мощен таоквадрат (фиг. 4). Този ден е много напрегнат и динамичен в мунданен план. Звездите създават опасност за тежки финансови загуби и скандали, свързани с финансови злоупотреби, крупни обири на пари и ценности, насилие над жени и т.н. В личен план денят е по-положителен и хармоничен за родените през втора декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, по-неблагоприятен за знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен за Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. Денят не е благоприятен за финансови операции, за скъпи покупки, за изясняване на интимни или бизнес партньорски взаимоотношения, както и за съдебни дела. Спазвайте законите и правилата, обърнете повече внимание на партньора си. И не се доверявайте прекалено на бизнес партньорите си. Прибързаността и липсата на търпение са най-големият враг на Овните и те могат да споделят горчивия си житейски опит от тези си качества. Затова бързайте бавно и мислете, преди да вземете решение или да предприемете действие. И не тръгвайте с рогата напред, само ще ги строшите, без да получите очаквания резултат.

На 16 май не се препоръчват операции на костите и ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Уязвими са костите и зъбите. На 17 и 18 май не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Уязвими са нервната система, кръвообращението и крайниците за травми. На 19 май не се препоръчват отстраняване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, на пръстите и глезените на краката, поставянето на ваксини и употребата на упойващи вещества. Уязвими са психиката и краката. Луната в Риби създава опасност за интоксикации, инфекции и инциденти във вода. На 22 май не се препоръчват операции на мозъка, на очите, горната челюст и зъби, ушите, носа и устната кухина. Уязвимо е мозъчното кръвообращение, а носът и главата за травми.

Времето – във вторник може да бъде по-хладно в сутрешните и вечерни часове, както и в планините. В сряда, 17 май, очаквам времето да се задържи приятно и с лек вятър. Но в четвъртък вече времето може да бъде по-променливо и ветровито, а с преминаването на Луната в Риби на 19 май вероятността от нови валежи от дъжд на 19 и 20 май е повишена. Луната в Овен на 21 и 22 май ще повиши отново температурите и очаквам по-топло и хубаво време през тези два дни. 

Марги Паскалева

15.05.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец май 2017 год. можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук, а за времето през пролетта тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements