Хороскоп за 13, 14 и 15 май 2017

 

Фиг. 1 – хороскоп за 13.05.2017 год.

На 13 май Луната преминава през знака Стрелец и през първата половина на деня тя е под силното влияние все още на предизвикателния аспект с Марс в Близнаци и с Нептун в Риби. А във вечерните часове съвпада със Сатурн в Стрелец (фиг. 1). Тези планетни аспекти ще оказват по-силно предизвикателно влияние на представителите от втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите декади. Марс налага повече внимание в общуването с хората, поради възможността за конфликти и преодоляване на различни предизвикателства. Бъдете внимателни също за някакви травми или неприятности. Нептун изисква повишено внимание за грешки и интриги, краен ентусиазъм и лековерие, измами или алергични прояви при по-чувствителните от вас. За да избегнете някои неприятни преживявания, бъдете по-концентрирани и не рискувайте. Луната в Стрелец е с по-благоприятно влияние на този ден за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Хармоничният й аспект с Юпитер във Везни, а по-късно и с Меркурий и Уран в Овен ще ви зарежда с ентусиазъм, ще бъдете по инициативни, смели и концентрирани. Ще мислите бързо и ще взимате правилни решения, а Юпитер ще ви носи късмет. Очакват ви интересни пътувания и срещи в приятна компания.

На 14 май в часовете между 05:14 и 08:37 Луната е „без курс“ и в 08:38 часа преминава в земния знак Козирог. Луната в Козирог ни прави по-сериозни, отговорни и предпазливи в действията и решенията. При някои хора Луната в този знак ще оказва по-неблагоприятно въздействие по отношение на емоциите и може да бъдат по дистанцирани и недоверчиви. По-неблагоприятно на този ден е влиянието й за родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Възможно е да чувствате напрежение или неудовлетворение от отношението на близките си, особено във вечерните часове, когато Луната образува дисхармоничен аспект с Венера в Овен. Бъдете внимателни, ако сте в планината, както и за неприятни ситуации в неделния ден с органите на реда. Денят е благоприятен за усамотение или срещи с роднини, за земеделие, строителни или ремонтни дейности. Луната в Козирог е с по-благотворно влияние за родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Фиг. 2 – хороскоп за 15.05.2017 год.

На 15 май Луната в Козирог образува предизвикателен аспект с Юпитер във Везни и с Венера в Овен, а във вечерните часове съвпада с Плутон (фиг. 2). Денят е по-неблагоприятен за родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора декада. Тези планетни разположения изискват отговорно отношение при работа с пари и във взаимоотношенията с партньорите. Денят не е добър за големи финансови операции и капиталовложения, за спекулативни действия. Спазвайте законите и етичните норми на поведение в обществото. Не позволявайте да ви манипулират и налагат мнение.  Предпазвайте се от травми в областта на главата и краката. В здравословен план са уязвими Съвпадът на Луната с Плутон в Козирог в мунданен план създава опасност за инциденти в планината, в метрото, на строежи, в тунели или мини, за атентати и природни катаклизми. Първият работен ден на седмицата е по-обещаващ и по-спокоен в емоционално отношение за родените под знаците и най-вече през втората декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната в Козирог образува хармонични аспекти с Нептун в Риби и със Слънцето в Телец, които ще подкрепят вашите действия и взаимоотношения с околните. Имате добри възможности за печалби и изяви, а разбирателството с хората ще ви носи ползи и дивиденти.

Луната вече е намаляваща, а това е благоприятно по принцип за оперативни интервенции, но при Луна в знака Козирог на 15 май не се препоръчват операции на костите, ставите, гръбначно – мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални или ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби. Денят е добър за изчистване на зъбен камък, дълбинно почистване на кожата, епилация, премахване на мазоли, отпускащи масажи и масажи за премахване на продължителни блокажи по тялото. Храната трябва да бъде богата на калций, на витамини А и Е.

Времето – в съботния ден времето очаквам да се задържи по-слънчево, но ветровито, а от неделя в следобедните часове да се увеличи облачността и започне постепенно понижение на температурите първо в планинските райони, което да се усети по-осезаемо от понеделник. В понеделник може да има на места краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Не са изключени в някои райони и градушки. След 16 май моите очаквания са най-после опасността от градушки да отмине, защото са неблагоприятни за реколтата.

Марги Паскалева

11.05.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец май 2017 година можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук, а за времето през пролетта тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements