Хороскоп за 22, 23 и 24 април 2017

 

 

Фиг. 1 – хороскоп за 22.04.2017

 

На 22 и 23 април Луната е във водния знак Риби. Луната в този знак повишава нашата сензитивност, състрадателност, интуиция, романтичност, желанието ни за спокойствие и комфорт. Много от нас ще се чувстват по-одухотворени и творчески настроени, но ще има и такива хора, които ще се чувстват по-тъжни и самотни от Луната в Риби, още повече че на 22 април тя е в съвпад и със своя планетен управител Нептун (фиг. 1). Този съвпад подсилва още повече чувствителността и от нас зависи дали ще се занимаваме с творчески дейности, ще слушаме хубава музика, ще гледаме филми и ще галим душите си с поезия или ще се отдадем на самосъжаление и тъга. Аз лично ще се отдам на хубавите си спомени от миналото и на мечти за бъдещето. Луната в Риби ни прави по-отпуснати, разсеяни и по-пасивни, затова не е зле, че преминава в този знак през уикенда, а не в работен ден. Храната ни през тези два дни трябва да е с по-богато съдържание на въглехидрати и желязо, а да се ограничи консумацията на месото за сметка на рибата и морските дарове. Не злоупотребявайте с алкохола, защото организма през тези дни е силно чувствителен към него, както и към опиати, което повишава опасността от тежки интоксикации и коматозни състояния. А ако сте пили, дрогирали или недоспали не си и помисляйте да сядате зад волана и особено в нощните часове на деня. Повишава се разсеяността и е намалена изцяло концентрацията, а това си е сериозна предпоставка за ПТП. Във вечерните часове и през нощта съвпадът на Луната с Нептун е най-точен, съответно и с най-силно влияние.

Луната в съвпад с Нептун на 22 април ще се отразява по-неблагоприятно в емоционален аспект на родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите декади. Знакът Риби е променлив, затова емоциите и желанията ни са също така променливи. А като се добави и неблагоприятният аспект на Луната към вашите рождени Слънца, при по-чувствителните от вас може да се очаква променливост в настроенията и в чисто физически аспект да възникнат неразположения. Луната в Риби още създава предпоставка за страхове, алергични прояви, храносмилателни и психични разстройства, интоксикации и инфекции, инциденти във вода и замърсяване на различни водоизточници. Денят не е благоприятен за ползване на нови перилни или козметични продукти, на химикали или лекарства, за къпане в басейни или обществени вани, както и за пътуване по вода. Луната в Риби ще има по-хармонично въздействие за родените през първата и втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.  Денят е благоприятен за водни процедури и масажи с ароматни масла (особено стъпалата и пръстите на краката), за уединение и единение с божествените енергии, за пълен релакс.

На 23 април Луната в Риби образува хармоничен аспект с Плутон в Козирог, а във вечерните часове съвпада с планетата на любовта и хармонията Венера. Звездите на този ден създават възможност за добро физическо и психическо възстановяване, за положителни преживявания и придобивки, за добро състояние на духа за родените през третата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Благоприятният съвпад на Луната и Венера на някои от вас ще донесе подаръци, парични печалби и разбира се, много приятни интимни мигове с любимите ви хора. А ако сте неангажирани и търсите своя половинка в живота си, не пропускайте възможността да излезете и да се забавлявате някъде, защото може да срещнете интересна романтична личност, която да ви омае. Звездите, обаче, няма да са така благосклонни към родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Независимо, че съвпадът се случва в Риби, той образува и неблагоприятен аспект със Сатурн в Стрелец. Това налага представителите на тези знаци, а в по-малка степен и на Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада да бъдат по-отговорни към партньорите си и да не дават повод за ревност, за да избегнат неприятни преживявания в любовните връзки. Не мога да ви обещая, че няма вашия партньор да ви спретне подобно нещо, но пък имате възможността да изберете как да реагирате, ако това се случи. Винаги съм била на принципа „Дай на любимия пълна свобода. Ако е твоят човек, той ще се върне.“ Не се ли върне, значи не си е заслужавало да се тормозим. 🙂 А и когато губим, не знаем какво печелим. Освен в партньорските взаимоотношения, трябва да сте много внимателни и за собствеността / парите си. Съществува опасност от загуба / кражба на пари и ценности. Ако сте извън дома си, вземете превантивни мерки срещу обири. Такава опасност съществува също за ценности и икони в църкви, за произведения на изкуството, за бижутерийни магазини, трезори, банкомати, банки и т.н. Добре е полицейските служби да повишат числеността и бдителността си във вечерните и нощни часове.

 

Фиг. 2 – хороскоп за 24.04.2017 год.

От 00:34 до 03:32 часа на 24 април Луната е „без курс“, а в 03:33 часа българско време преминава в огнения знак Овен. Новата работна седмица започваме доста по-активни и заредени с енергия. Луната в Овен ни изпълва с ентусиазъм, инициативност, борбеност и с желание да бъдем в първите редици. Овенът е роден лидер, пионер и боец, тъй като този знак се управлява от планетата Марс. Важното е да не се преминава границата и да се изпада в крайни агресивни реакции. Ще се повиши и желанието за конкуренция у много хора. Високият тон в общуването и скандалите не са водили никога до положителни резултати, затова пригответе най-широката си усмивка и положително отношение към хората. Ако искате да бъдете лидери на деня и в своето обкръжение, достатъчно е да докажете своите знания и умения, да бъдете самоуверени и конкурентоспособни. Липсата на увереност в себе си и на търпение, както и импулсивността няма да дадат желаните резултати, а може да доведат и до загуби. Тази огнена енергия е по-лесна за усвояване и съответно по-хармонично влияеща на родените под знаците и предимно през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Вие ще успявате да се доказвате по естествен начин и да се изявявате. Хармоничният аспект на Луната с Марс на този ден (фиг. 2) ще ви дава сили да се преборите с всяка конкуренция и при всякакви обстоятелства. Добър ден за спортистите, за полицейските служби, за хирурзите и работещите във финансови институции. Луната в Овен на този ден е по-трудна в емоционално отношение за родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Може да се чувствате твърде напрегнати, а най-малката опозиция или нечий упрек да ви даде повод за гневни изблици. Не си причинявайте сами такива неприятни преживявания и отминавайте с усмивка подобни предизвикателства. Ако са ви необходими предизвикателства, вложете енергията си в създаването или изобретяването на нещо ново и полезно за хората. За вас денят не е добър за рисковани действия. Денят е благоприятен за дейности, изискващи бързина, новаторско мислене и инициативност, както и за краткосрочни решения и действия с бързи резултати. Луната в Овен не е благоприятна за оперативни интервенции на мозъка, очите, ушите, носа и устната кухина, горната челюст и ваденето на горни зъби на този ден. Ограничете също приема на кафе, енергийни напитки и алкохол.

Времето – през уикенда с Луна в знака Риби не очаквам подобрение на времето, а по-скоро облачно и дъждовно време. Ретроградният Меркурий с връщането си в знака Овен и съвпадът му с Уран ще усилят вятъра, като на места може да бъде по-бурен. Затопляне и цялостно подобряване на времето можем да очакваме от понеделник нататък.  

Марги Паскалева

21.04.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец април 2017 година можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук, а за времето през пролетта тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements