Хороскоп за 20 и 21 април 2017

Фиг. 1 – хороскоп за 20.04.2017 год.

На 20 и 21 април Луната е в знака Водолей. Когато Луната транзитира през този знак хората са по-общителни и приятелски настроени. Мисленето е по-глобално, реакциите са по-бързи, действията – планирани. Дните са благоприятни за организационни и хуманитарни дейности, за работа в групи, за провеждане на конференции и семинари, за срещи с приятели и съмишленици, за взимане на политически решения относно важни за бъдещето и обществото проекти. Добри дни за науката и техниката, за астрономията и астрологията.

На 20 април Луната образува хармоничен аспект с Юпитер (фиг. 1), няма дисхармонични мажорни аспекти с останалите планети, което бележи деня като положителен в енергийно отношение за родените под знаците и особено за родените през втората декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Когато поне Луната е в хармонични аспекти към рожденото Слънце, тогава и психо-физическото ни състояние, и делата ни, се развиват по-успешно, а взаимоотношенията ни с хората – много по-добри и резултатни. Затова се възползвайте максимално и по най-добрия за вас начин от звездната хармония на този ден. Не мога да кажа същото, обаче, за влиянието на Луната във Водолей на този ден за родените през втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. При вас нещата може да са по-затруднени от различни хора и обстоятелства, да възникват конфликти или да се наложи да се борите за правотата си, да бъдете принудени да правите компромиси с принципите си и да се адаптирате. Но не пречи да си вършите задълженията и да работите върху целите си. Просто ще ги постигате малко по-трудно, а на Водолеите енергията може да е по-намалена и е добре да не се претоварват. Луната в този знак се управлява от Уран и създава повече вътрешно напрежение. Представителите на първа и трета декада на тези знаци няма да са така пряко засегнати.  

На 21 април Луната вече е в предизвикателен аспект с Марс в Телец до около 14 часа, тъй като след този час Марс вече преминава във въздушния знак Близнаци. Звездите зареждат с повече напрежение този ден в световен аспект и повишават необходимостта от повече търпение и компромиси, които за някои хора ще са сериозно затруднение. По-напрегнат ще бъде деня за родените вече през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Може да се наложи да водите сериозна борба с опоненти, както и да бъдат по-затруднени контактите с партньори. Бъдете предпазливи за неприятности и инциденти. Луната във Водолей на този ден е по-благоприятно разположена за родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. В следобедните часове Луната образува благоприятен аспект със Сатурн в Стрелец, който ще подпомага държавните и бизнес дела и решения, както и взаимоотношенията ви с хората. Ще се чувствате стабилни, уверени и уважавани. Имате шанс за постигане на отлични резултати с дългосрочен ефект. Марс има лоша слава на планета на инцидентите, на експлозиите, на пожарите, размириците и войните. Затова и в световен план на този ден е повишена опасността от подобни проявления. По-уязвими държави на този ден са Австрия, Албания, Германия, Израел, Сърбия, Украйна, южните части на Китай, Непал и т.н. От 21:23 до 22:43 часа българско време Луната е „без курс“, а в 22:44 часа тя преминава във водния знак Риби.

На 20 и 21 април не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания на нервната система и за процедури, подобряващи кръвообращението. Да се избягват стреса и напрежението. Храната ни трябва да бъде с по-богато съдържание на натрий, витамин С и В2.

Времето – очаквам през следващите два дни облачността да се разкъса, леко повишение на температурите и малко повече слънце. На 21 април в сутрешните часове може да бъде по-ветровито и да има превалявания от дъжд в някои райони, по-вероятно в северните части на страната.

Марги Паскалева

19.04.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец април 2017 година можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук, а за времето през пролетта тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements