Хороскоп за 18, 19 и 20 март 2017

Фиг. 1 – хороскоп за 18.03.2017 год.

През следващите три дни Луната транзитира през огнения знак Стрелец. Този зодиакален знак се управлява от планетата на растежа, просперитета и експанзията, затова през тези дни се разширява нашия кръгозор, ще мислим в по-глобален мащаб, ще сме настроени по-оптимистично и авантюристично, ще сме целенасочени и склонни към риск. Повишава се общителността и щедростта ни към хората, интересът към далечни страни и светове, желанието за пътешествия, за забавления и спорт. Дните са благоприятни също за придобиване и предаване на знания, а в понеделник – и за уреждане на важни юридически и бизнес въпроси, за провеждане на конкурси / състезания и награждавания, за решаване на въпроси свързани с образованието и съдебната система.  

На 18 март Луната в Стрелец образува благоприятен аспект с Венера и Меркурий в Овен (фиг. 1). Денят е много положителен и хармоничен за родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Добър ден за срещи с роднини и приятели, за интелектуални занимания и разговори, за учене и писане, за пътувания и всякакви забавления, за интимни срещи. Луната в Стрелец е в дисхармоничен аспект и съответно влиянието й върху емоционалното състояние на родените под знаците и най-вече през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Избягвайте конфликти, не прекалявайте с количеството храна и алкохол. В късните часове на деня и през нощта Луната активира неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. Повишава се опасността за обири, измами, интоксикации, както и за пожари или експлозии. Не забравяйте включени електрически и газови уреди, проверявайте ги преди излизане от дома си. Ако отсъствате през уикенда вземете превантивни мерки срещу обири.  

На 19 март в часовете до около обяд все още е активен неблагоприятният аспект на Луната и Нептун. В късния следобед Луната вече образува хармонични аспекти – с Юпитер във Везни и с Уран в Овен. На този ден по-неблагоприятно в емоционално отношение могат да се чувстват родените вече през втората декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Някои от вас ще са склонни към раздразнителност и променливост в емоциите и желанията, а други – към предприемане на рисковани действия. Но на този ден трябва да сте по-предпазливи, по-търпеливи с близките си и готови да помогнете на някого от тях при необходимост. Ако имате възможност, уединете се и почивайте активно. Така ще възстановите изразходената енергия и ще елиминирате дразнителите. Юпитер и Уран ще внесат много ентусиазъм, добро настроение и вдъхновение, нови идеи, пътувания до интересни места, прекрасни преживявания с приятели и по време на семейни тържества на родените през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Фиг. 2 – хороскоп на лунна фаза

Последна четвърт – 20.03.2017 год.

В първия работен ден на новата седмица, 20 март, Луната съвпада със Сатурн в знака Стрелец и заедно правят неблагоприятен аспект към Слънцето в Риби, което се подготвя да смени знака и е в критичните 29 – 30 градуса през деня. Обстоятелствата налагат още в ранни зори да се настроим активно за работа и поемане на отговорности. Планирайте добре задачите и срещите си. Сатурн е планета на структурата, планирането и контрола. Бъдете подготвени и за проверки от страна на контролни органи и институции. Денят може да бъде по-труден и натоварен за родените вече през третата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада. Много напрегнат ден в обществено – политически план, а също и в световен. Повишава се напрежението в обществото и има звездни предпоставки за опасност от по-тежки инциденти, агресивни прояви и природни катаклизми. Най-внимателни трябва да бъдат работещите в мините и на строежите, както и планинарите в планините. Втората половина на деня е неефективна за важни действия и нови начинания – Луната е „без курс в часовете между 12:37 и 17:31 българско време. Първият работен ден е по-ползотворен и благоприятен като цяло за родените вече през третата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. В 12:28 часа Слънцето навлиза в огнения знак Овен и бележи настъпването на астрономическата пролет. В 17:32 часа Луната навлиза в земния знак Козирог и в 17:58 часа е лунна фаза Последна четвърт (фиг. 2). С навлизането на Луната в знака Козирог ставаме по-предпазливи, търпеливи и практични. Във вечерните часове на деня предизвикателният аспект между Слънцето и Луната активира повече емоционален дискомфорт и напрежение за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Бъдете внимателни за неприятности или инциденти. В здравословен план са уязвими зъбите, костите и ставите, както и болните с хронични заболявания.

На 20 март не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, дискова херния, смяна на бедрени стави. Кръвопреливанията и кръвопусканията също не са препоръчителни, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Ограничете мазнините, кафето, алкохола и енергийните напитки. Нетлъстото месо и бялата риба ще се усвояват добре от организма. Храната трябва да бъде богата на калиев хлорид, силициев диоксид, витамини В и C. Избягвайте прекалено горещите храни и напитки, пикантните подправки.

Времето – през уикенда времето очаквам да бъде по-топло при Луна в Стрелец. В някои райони на 18 март ще има по-разкъсана облачност и краткотрайни следобедни превалявания от дъжд. В сутрешните часове на съботния ден може да има в равнините и мъгла, но като цяло неделният ден очаквам да бъде по-слънчев. В понеделник тенденцията е за по-разкъсана облачност през деня, а във вечерните часове на деня може облачността да се увеличи и да има краткотрайни превалявания. Хороскопът на лунната фаза Последна четвърт на фиг. 2 дава индикации за затопляне на времето през следващата седмица, но в планинските райони ще трябва да изчакат още малко.

Марги Паскалева

16.03.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец март 2017 година можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук, а за времето през пролетта тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements