Хороскоп за 18, 19 и 20 февруари 2017

18-02-2017

 

Фиг. 1 – хороскоп за 18.02.2017 год.

 

Луната на 18 февруари все още е в знака Скорпион и до 20:52 часа е „без курс“ (от 21:38 ч. на 17.02). Тази неаспектирана мажорно Луна прави деня неефективен за взимане на важни решения, за нови начинания и важни дела. Почивайте активно и се отдайте на приятни занимания и контакти с позитивни хора. Не предприемайте рискове и вършете главно рутинни дейности, особено ако сте на работа в съботния ден. Внимавайте за грешки и инциденти. В съботния ден скорпионската енергия е по-неблагоприятна за родените под знаците и най-вече през третата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. По-приятен и ползотворен се очертава денят за родените под знаците и главно през третата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Не се учудвайте, ако на този ден ви се прииска да четете книги или да гледате филми с криминална тематика, екшъни и трилъри, магьосници и вампири, както и със сексуална тематика. Денят не е добър за натоварване, така че разтоварвайте се както ви харесва. В 20:52 часа Луната преминава в огнения знак Стрелец, където ще транзитира през следващите два дни и половина. В 21:33 часа българско време Луната е във фаза Последна четвърт (фиг. 1).

На 19 февруари Луната в Стрелец ще оказва по-благоприятно влияние в емоционален план и в ежедневните дела на родените през първата и втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Много положителен ден, а във вечерните часове и за много от вас романтичен.  Ще сте изпълнени с енергия и добро настроение, ще пътувате и ще се срещате със забавни и интересни хора, ще се забавлявате и получавате подаръци. Някои от Лъвовете може да имат и шанс да спечелят пари в игри на късмета, но не прекалявайте с вложенията, за да не загубите спечеленото. За родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада дисхармоничното влияние на Луната в Стрелец може да се усети още с навлизането й в знака на 18 февруари след 20:52 часа, което ще продължи поне до около обяд на 19 февруари. Родените под същите знаци на трета декада ще почувстват емоционален дискомфорт и променливо настроение, по-осезаемо през втората половина на 19 февруари. В следобедните часове Луната активира неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, които ще оказват силно влияние върху емоциите и психиката на по-чувствителните хора. Възможно е да възникнат страхове, разочарования и разочарование от близък човек. Аспектът между Луната и Нептун изисква да се предпазвате от измами, илюзии и кражби, да се избягва употребата на алкохол и наркотици. Луната има отношение към храненето, а Нептун към инфекциите, затова бъдете избирателни и по отношение на храната – да бъде прясна, да не е твърде мазна или пържена. Възможни са интоксикации и инфекции. Ако се налага да пътувате в следобедните или вечерни часове, трябва да сте отпочинали добре, да не сядате зад волана пили и да сте по-концентрирани по време на път. Освен поради употреба на алкохол, възможни са инциденти и поради разсейване или заспиване зад волана.

В първия работен ден на новата седмица, 20 февруари, Луната образува хармоничен аспект с Марс и Уран в Овен, с Меркурий във Водолей и с Юпитер във Везни, а във вечерните часове – съвпад със Сатурн в Стрелец. Звездите предлагат много шанс и възможности на този ден. По-лесни успехи и на ползотворни контакти могат да разчитат родените през втората и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Добър ден за преговори и сделки, за уреждане и подписване на документи, за участия в олимпиади и състезания / конкурси, при съдебни спорове и морално-етични конфликти и т.н. Звездите ви дават шанс и ви носят късмет на този ден, използвайте ги максимално и за добро. Влиянието на звездите на този ден може да бъде по-неблагоприятно за родените през втората и особено през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от тези две декади. През първата половина на деня може да сте по-разсеяни и отпуснати, а през втората половина вече да възникнат проблеми в работата или с други висшестоящи лица. Ограничете контактите си вечерта по възможност, за да избегнете конфликти. Съвпадът Луна / Сатурн във вечерните часове създава предпоставка за емоционални преживявания и ограничения, за депресивни състояния или чувство на самота, както и за повишаване на контрола в обществен план – по пътищата, в заведения за хранене и нощни клубове. На този ден не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, дискова херния, смяна на бедрени стави. Кръвопреливанията и кръвопусканията също не са препоръчителни.

В хороскопа на лунната фаза Последна четвърт на 18 февруари Слънцето и Луната са в 1-я градус на знаците Риби и Стрелец, като Луната е в съвпад с Черната Луна (Лилит). В личен план този съвпад ще окаже влияние най-силно в живота на родените около 22 – 23 ноември, както и за всеки, който има рождена планета в 0 – 2 градус на знака Стрелец. Със сигурност ще окаже влияние и при родените около 18 – 19 февруари, около 21 – 22 май и около 23 – 24 август, но не така силно, както при родените на 22 – 23 ноември. В коя сфера от живота точно ще се прояви, зависи от това в кой дом в хороскопа са разположени при всеки отделен човек. Съвпадът Луна / Лилит сам по себе си създава опасност за прекалена сензитивност и емоционалност, психическа нестабилност и неадекватни реакции, склонност към внушения и самовнушения, податливост към чуждо влияние и към магии, към убийства и самоубийства. Може да окаже влияние в бизнеса ви, във финансов аспект и т.н. Съвпадът Луна / Лилит в Стрелец, през седмицата 18 – 25 февруари, в мунданен план може да повиши желанието у някои хора да властват над другите и да играят ролята на спасители и покровители – като лъжеучители, лъжепророци, лъжелечители и т.н, които да се възползват от слабостта и вярата на определен кръг от хора и да се опитат да окажат силно влияние над психиката им. Огненият знак Стрелец създава опасност за инциденти с оръжие – огнестрелно или хладно, за експлозии и пожари, за влакови катастрофи и инциденти. Може да чуем за масово убийство на религиозна основа в горещите точки по света, за убийството на религиозен водач или съдия, за насилие над университетски преподавател, за тежко замърсяване на въздуха / водата и т.н.  Тъй като през следващата седмица предстои точна квадратура (ъгъл от 90 градуса) между Марс в Овен и Плутон в Козирог, то както 18-ти, така и дните до 22 февруари са доста опасни дни в световен аспект – планетите създават опасност за силно земетресение или изригване на вулкан, за тежък атентат, за инциденти в планините и пътно-транспортни такива. По-уязвими държави са Албания, Германия, Румъния, Италия, Гърция, Македония, Дания, Йордания, Ирак, Испания, Мексико, Нова Зеландия, Япония, Тибет, Турция, Украйна, Швейцария. В хороскопа на Румъния има предпоставки за по-силен трус през следващите дни, освен обществено – политическите трусове в страната.

Времето – очаквам да се задържи приятно и в повечето райони слънчево както през следващите три дни, така и през дните на следващата седмица. В събота и неделя е възможна по-разкъсана облачност на места, мъгли в сутрешните часове и по-ниски нощни температури, с краткотрайни валежи от дъжд. Тенденцията за по-пролетно време, поне дневните температури, се запазва и през следващата седмица кат цяло, с някои изключения на 22 и 26 февруари.

Марги Паскалева

17.02.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец февруари 2017 година можете да прочетете тук и тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements