Хороскоп за 3, 4 и 5 декември 2016

 

05-12-2016

 

Фиг. 1 – хороскоп за 05.12.2016 год.

 

На 3 декември Луната продължава транзита си през земния знак Козирог, растяща. В часовете до обяд тя съвпада с Венера. Сам по себе си това е благоприятен съвпад по отношение на партньорските взаимоотношения и финансовите дела за родените през третата декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще се радвате на придобивки, добри приходи и висока оценка от страна на шефовете. Но съвпадът на Луната и Венера в Козирог допълнително образува предизвикателен аспект с Уран в Овен, което е нож с две остриета за финансовите сделки и капиталовложения в мунданен план и в личен за родените през третата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Възможни са кризисни ситуации по финансови въпроси, в партньорствата и любовта, загуба на пари и друга собственост. От 12:16 часа българско време до 21:44 часа Луната е „без курс“, което прави втората половина на деня неефективна за взимане на важни решения и важни дела. В този интервал от часове е добре да се вършат само рутинни дейности. Не предприемайте рисковани действия, внимавайте за грешки. В 21:45 часа Луната навлиза във въздушния знак Водолей.

На 4 и 5 декември Луната във Водолей ще повиши желанието ни за повече свобода и независимост. Ще сме склонни към експериментиране, а поведението ни може в някои случаи да се тълкува като ексцентрично. Ще сме настроени приятелски, много по-находчиви и будни. Ще ни вълнуват по-глобални въпроси, свързани с обществото и бъдещето. Дните са благоприятни за организационни и групови дейности, за научно-изследователска работа, за семинари и конференции, за решаване на важни политически въпроси. През тези дни е необходимо да се опираме на новите и нестандартни методи и средства, ако искаме да бъдат успешни делата ни. Тъй като знакът Водолей се управлява от планетата Уран, то нервната система и кръвообращението са уязвими през тези два дни. Желателно е да се избягва стреса и да се увеличи двигателната активност. На 5 декември не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията.

На 4 декември Луната във Водолей е най-хармонично разположена за родените през първата и втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Енергията ви е стабилна, което ще оказва положително влияние върху емоционалността и физическото ви състояние. Чудесен ден за пътувания и приятелски срещи, за спорт и излети сред природата, за интелектуални занимания, за четене на книги или гледане на филми с научно-фантастична тематика. Луната във Водолей на този ден е в неблагоприятен аспект за родените през първа и втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през първа и втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Луната във Водолей и вашето рождено Слънце могат да станат причина за емоционален дискомфорт, да повишат градуса на напрежението в отношенията ви с околните. Не предприемайте рисковани действия и игнорирайте от обкръжението си хора, които ви натоварват или изнервят.  

В първия работен ден на новата седмица, 5 декември, Луната във Водолей съвпада с планетата на действието и борбата Марс. Този съвпад ще влияе малко по-невралгично и ще се наложи да водят трудни битки или да доказват правотата си родените през втората и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от втора и трета декада. Бъдете по-търпеливи и не отстъпвайте от своите принципи, но и не влизайте в пряка конфронтация, за да не си създадете по-тежки проблеми. Денят за вас не е подходящ за рисковани и прибързани действия. В мунданен план съвпадът на Луната с Марс създава предпоставка за инциденти, експлозии, засилени военни действия и прояви на насилие. Въпреки това Луната и Марс заедно правят няколко много благоприятни аспекта със Слънцето и Сатурн в Стрелец, с Юпитер във Везни и с Уран в Овен (фиг. 1). Те бележат деня като много силен и напрегнат, но и много продуктивен по отношение на глобални дела и решения, свързани с науката и техниката, със съдебната система и законите, с бизнес проекти и други важни политически решения. Много успешен и продуктивен ще бъде първия работен ден за родените през втората и трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Рискувайте и действайте, използвайте конструктивно мощната позитивна за вас енергия на звездите, но до около обяд. От 13:23 часа на 5-ти до 06:31 часа на 6 декември Луната е „без курс“. Следобедните часове оставете за рутинни задачи.

Времето – каквото и слънце да изгрява от време на време Луната както в Козирог, така и във Водолей не внася особена топлина. Затова въпреки появата на слънце по места дните са студени. И лято да е, пак ще е по-прохладно в такива дни. Така че, не очаквайте затопляне, а се обличайте топло, особено при излети в планината. В съботния ден в доста райони очаквам да е по-ветровито и с разкъсана облачност. В неделя може да има леко прояснение и слънчеви лъчи, но е зима, въпреки че официално тя ще настъпи на 21 декември в 12:44 часа. В понеделник очаквам отново да има по-разкъсана облачност като тенденцията е за валежи от сняг в следващите дни, когато Луната ще бъде във водния знак Риби.

Марги Паскалева

02.12.2016 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец декември можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!