Хороскоп за 29 и 30 ноември 2016

 

29-11-2016

 

Фиг. 1 – Новолуние в Стрелец 

на 29.11.2016 год.

 

На 29 и 30 декември Луната транзитира през огнения знак Стрелец, като на 29-ти в 14:18 часа е Новолуние на 8 градуса в знака Стрелец (фиг. 1). Слънцето и Луната образуват заедно неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. Знакът Стрелец и Нептун имат пряка връзка с вярата и с религията. Нептун управлява движенията, течностите, тайните, илюзиите, измамите, изкуствата, религиозните движения и т.н. Той има свойството да премахва границите. Затова и Новолунието в квадратура с Нептун е белег за възможно задълбочаване на конфликтите на религиозна основа в света, на кризата с мигрантите, наводнения в някои държави, а в други – силни снеговалежи и бедствени ситуации. Тъй като Нептун има връзка и с инфекциите, трябва да бъдат взети мерки срещу разпространението на вирусни инфекции и на инфекциозни заболявания в рамките на един месец. Луната започва постепенно да расте след Новолунието, което прави периода благоприятен за стартиране на нови начинания и развитие, но не и на Нептунови дейности свързани с алкохол, цигари, обувки, горива, лекарства, незаконна търговия и други.

29 ноември, а и периодът от около месец след Новолунието, е по-неблагоприятен за родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Бъдете по-предпазливи за конфликти и интриги на работното място, за измами, кражби и при храненето за отравяния. Ограничете алкохола, избягвайте прием на наркотични вещества, поставянето на упойки и ваксини на този ден. По време на Новолуние сме в своята най-ниска активност и сили, а влиянието на Луната – най-силно върху психиката. Като добавим и аспектът на Луната с Нептун, съществува опасност от по-силно влияние върху емоциите и психиката при хора с психични проблеми и при наследствена обремененост. Понякога е достатъчен малък повод, дори случаен, който да наруши душевното равновесие. В най-добрия случай могат само да се засилят страховете, да не може човек да прави реални преценки и да има нереалистични очаквания. Този ден е по-благоприятен като цяло за родените под знаците и главно през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей – Луната в Стрелец образува хармоничен аспект към Слънцето ви, който дава повече жизнени сили, повече хармония в отношенията с хората и възможности за изяви и успехи.

На 30 ноември в сутрешните часове Луната в Стрелец образува няколко положителни аспекти – първо с Марс във Водолей, след това с Юпитер във Везни и накрая с Уран в Овен. Единствено съвпадът й със Сатурн не е благоприятен, но ако човек се настрои да работи сериозно и концентрирано, да понесе повече натоварване и отговорности в семейството или в работата си без да го приема като бреме, то денят  ще бъде много ползотворен. Трябва да бъде засилен контролът на всички нива, включително и по границите. Опасността Европа да бъде залята с нова вълна от бежанци през следващите дни се повишава. В личен аспект денят се очертава много ползотворен, с повече контакти и възможности за успех и неочаквани обрати за родените през втората декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Много добър ден за научни задълбочени проучвания и изследвания, за дела изискващи точност и концентрация, за постигане на авторитет. Експериментирайте с нови средства и методи, може и да предприемете добре обмислен риск. В същото време обаче денят може да създаде затруднения в общуването, неадекватно изразяване на емоциите и желанията в личните отношения, както и в отношенията с шефове на работното място при родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Придържайте се към използването на изпитани и сигурни методи и средства, денят не е добър за вас да експериментирате и рискувате. Ако не е наложително, отложете за друг ден посещения или контакти с институции. Бъдете добре подготвени за евентуални проверки от страна на висшестоящи и на контролни органи. Сега не е момента да искате нещо от шефа си. Работете по-отговорно.

Новолунията не са добри за оперативни интервенции, особено при възрастни и тежко болни хора. Организмът е слаб и съществува опасност да не издържи операцията. При Луна в Стрелец на 29 и 30 ноември е неблагоприятно да се извършват планови операции на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища, дискова херния, смяна на бедрени стави. На 29-ти избягвайте поставяне на ваксини и упойки. Повишена е чувствителността към медикаменти и химически препарати. Ограничете алкохола и мазните храни през двата дни – уязвими са жлъчката и черния дроб. Внимавайте за травми в областта на таза, бедрата, артериите. Тези два дни са подходящи за изчистване на организма от натрупаните токсини и особено за чернодробна и жлъчна детоксикация. 

Времето – Новолунието в Стрелец, което е в неблагоприятен аспект с Нептун, бележи първите дни на месец декември като доста променливи, с мъгли и застудяване с валежи от сняг предимно в планинските райони. Стрелец не е студен знак, но съвпадът на Луната със Сатурн на 30 ноември може да внесе още застудяване на този ден. И като се има предвид предстоящия транзит на Луната от 1 декември през зодиакални знаци, които по своята същност са студени, можем да очакваме по-същественото застудяване да се усети тогава в цялата страна, но не толкова, колкото очаквам след 7 декември. Валежите от сняг също ще бъдат вече по-често явление, но все още без големи количества в градовете.

Марги Паскалева

28.11.2016 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец декември можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!