Юпитер в Дева – 11.08.2015 / 09.09.2016

Юпитер в Дева

 

На 11 август 2015 година Юпитер навлиза в земния знак Дева, където е в знак на „заточение“ и ще транзитира през него около една година – до 8 септември 2016 година включително. В този знак той не може да изрази своите най-положителни качества. Юпитер е планета, управляваща знака Стрелец, която се свързва с ръста, богатството, оптимизма, просперитета. Стрелец е подвижен знак, склонен към непостоянство, авантюризъм и риск. А Дева е знак на практичността, разсъдливостта, постоянството, трудолюбието,  умението да раздробим нещата на съставните им части, да ги организираме и групираме в определен ред, да се вглеждаме в детайлите. Проблемите, които може да възникнат при преминаването на Юпитер през Дева, ще са основно в сферите на здравеопазването, законодателството, образованието, бизнеса, издателската дейност, спорта и т.н. Не бива да се омаловажават глобалните проблеми и да си заравяме главите в дребните битовизми, но не бива да се изпускат от поглед и детайлите. Юпитер в Дева, Сатурн в Стрелец и Нептун в Риби през втората половина на 2015-та и през първата половина на 2016 година образуват подвижен таоквадрат, което ще оказва неблагоприятно влияние в световен аспект в икономически, в религиозен и духовен план. Юпитер и Нептун са планети, свързани както със закона (Нептун е господар на 12 дом и институциите), така и с вярата, духовността, идеалите, висшето съзнание и знание.

В световен план през периода 11 август 2015 – 9 септември 2016 година може да се очакват задълбочаване на икономическата криза, тежки аварии, терористични атаки, инциденти в промишлени и химически предприятия, природни катаклизми, борба срещу ограниченията и традиционните методи, разпад на обществено – политически и духовни движения, криза в църквата,  нарушения на договори и държавни граници, миграция на населението, разпространение на инфекции и епидемии. Най-опасен е периода 6 март – 26 септември 2016 година, когато Марс в Стрелец ще бъде ретрограден. Трудности и проблеми може да се очакват също във флота, в изкуството, в обувното и фармакологичното производство и търговия, в добива и с цените на горивата. Ще се вихри престъпността с още по-голяма сила, спекулациите и нерегламентираната търговия с алкохол, цигари, наркотици и други. Добрата новина е, че Сатурн поне ще бъде на своето място и ще се стреми да внася ред в хаоса с предизвикателния си аспект към Юпитер и Нептун.  Между 21 февруари и 18 март са възможни трусове на борсите и на валутния пазар, особено в началото на месец март. Сеизмичната активност у нас също може да се повиши, заради трусове в съседни на България държави през месеците март  – април 2016 година (особено в дните около и след 22 април). Марс, планетата на действието, амбициите, войните и инцидентите ще транзитира в огнения знак Стрелец доста дълго време – от 6 март до 26 септември 2016 година. Този транзит ще бъде доста тежък и се включва с дисхармоничното си влияние към таоквадрата Сатурн, Юпитер и Нептун. В периода 12 април – 3 юли той е и ретрограден. Изисква се много търпение, сдържаност и чувство за отговорност, както в личен план, така и в световен, защото ни очакват „интересни“ и трудни времена – времена на морална деградация, незачитане на закони и граници, на по-мащабни военни действия, пожари, сериозна духовна и здравна криза. Единственият начин да преминем през тази криза по-леко е като подаваме ръка на нуждаещите се от помощ и духовна подкрепа, като спазваме реда и законността, като бъдем почтени един към друг и загрижени за общото благо.  Не съм сигурна дали духовното ниво на всички земни жители е достатъчно високо и в крайна сметка предизвикателствата да се окажат „мисия невъзможна“ за голяма част от света. Но всеки рано или късно получава своята награда или наказание свисше за действията си. По-уязвими държави са Австралия, САЩ, Венецуела, Гърция, България, Сърбия, Турция, Полша, Дания, Норвегия, Франция, Холандия, Индонезия, Ирак, Куба, Мексико, Нова Зеландия, Португалия, Саудитска Арабия, Северна Корея, Чили, Швеция, Исландия.  

В личен план периодът 11 август 2015 – 9 септември 2016 година ще бъде по-труден за подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, особено месеците октомври 2015, март и юни 2016-та. Въоръжете се с цялото си търпение и посрещнете със смирение и уважение предизвикателствата, които ще ви предоставят звездите. Внимавайте за инциденти и неприятности, пазете здравето си. При представителите на знака Близнаци могат да възникнат грижи и конфликти в партньорствата, да се активират конкуренцията и опонентите срещу тях. Възможни са съдебни спорове, грижи около племенници или второто дете (ако имате такова).  При Девите все пак има възможности и за положителни събития и развитие  – ще започнат да събират плодовете на своя труд. Юпитер през вашия слънчев знак ще ви подкрепя и изважда от трудностите. В такъв период хората израстват, развиват се и се изявяват много успешно. Сатурн в Стрелец, обаче, няма да им носи лесни победи, защото отговорностите в семейството могат да станат повече. При някои от Девите е възможна промяна в местоживеенето, ремонти и строежи, грижи около недвижими имущества или родител. Представителите на знака Стрелец трябва да бъдат по-разумни, да не правят твърде големи планове и да не предприемат необмислени рисковани действия. Домът, семейството, работата и личният им живот ще са най-активните зони за преодоляване на проблеми. Пазете дома си от обири и течове. Рибите също няма да ги подминат някои разочарования и изпитания. При някои са възможни съдебни спорове, разрешаване на морално-етични конфликти и проблеми от различно естество, свързани както с хора от обществото. А при други да възникнат някакви грижи и затруднения, свързани с второто дете или с племенник / ца, баба / дядо. Месеците март – юни 2016 могат да внесат по-голямо напрежение в работата. Не са изключени и конфликти с началници, внезапно напускане на работата или смяна на шефове. В периода 12 април – 3 юли, когато Марс в Стрелец е ретрограден е неблагоприятно да се извършват планови операции. Марс в медицинската астрология се свързва с оперативните интервенции и изхода от тях. В Стрелец, Марс е неблагоприятен най-вече за операции на черния дроб, сърцето, артериите, жлъчния мехур и жлъчните пътища, смяна на бедрени стави, на колянно капаче, дискова херния. При спешните и неотложни състояние тези препоръки не са валидни, разбира се.

Юпитер в Дева ще оказва най-благоприятно въздействие в живота на родените под знаците Телец, Козирог и разбира се на Девите (с някои изключения). Ще прави хармоничен аспект и към слънчевия знак на Раците и Скорпионите, които също ще бъдат облагодетелствани като цяло от транзита на Юпитер през Дева. Някои от Телците могат да срещнат любовта на живота си, да се задомят и да се появят деца в семейството. Творците, спортистите и бизнесмените ги очакват постижения, възход и много успехи в техните поприща. Юпитеров възврат и съответно положителни събития и успешен период ги очаква родените през 1945, 1957, 1969, 1980, 1992, 2004 година.  Родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби в тези години обаче трябва да бъдат най-внимателни. Предизвикателствата и трудностите за тях ще са малко повече. В кои сфери от живота ще се отрази това така мощно влияние върху тези знаци, зависи от подредбата на планетите в рождения хороскоп на всеки отделен човек.

За Овните е много важно през тази една година да се грижат за здравето и работата си. Да променят хигиенните навици, да се разделят с някой вреден за тях навик като тютюнопушенето и алкохола. Сериозен акцент ще бъде работа и взаимоотношенията им с колегите и роднините по майчина линия – лели, вуйчовци. Лъвовете могат да очакват добро развитие в бизнеса си и финансови придобивки, повишаване на заплатата или появата на възможности за допълнително печелене на средства. Добър период за вложения, ако и останалите планети в рождения хороскоп правят хармонични аспекти с Юпитер и с планетния управител на втори финансов дом.

Юпитер в Дева ще носи защита на Везните, ще ги предпазва от беди, ще оказва положително влияние върху здравето им. Някои от тях може да увеличат контактите с чужбина, а други да заминат за известно време на работа извън страната. Ще придобият и по-голяма увереност в собствените си способности. Добър период за усамотение, творчески дейности, лечение и медитация. Не се учудвайте, ако започнете много активно да сънувате. Може да се повиши съзнанието и сензитивността ви.

За Водолеите периода 11 август 2015 – 9 септември 2016 не е благоприятен за започване на нови начинания. Сега не е време за експерименти, разширения и големи капиталовложения. Трябва да заложите на стабилността – на добре обмислените сигурни действия и традиционните методи. Някои от Водолеите могат да получат наследство, финансова и морална подкрепа от приятел или високопоставена личност, кредит от банка. Някои от представителките на този знак могат да се радват и на появата на наследник в семейството.

Марги Паскалева

11.08.2015 год.

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

Advertisements