Отслабване с цветотерапия

цветотерапия

МАГИЧЕСКАТА ТАЙНА НА ЦВЕТОТЕРАПИЯТА

 (Из книгата „Звездни знаци” на Линда Гудман)

Цветовете могат да бъдат използвани със смайващи резултати във всяка област на нашия живот. Едва напоследък лекарите, психиатрите, модните дизайнери, хората, работе­щи в рекламата и в големите корпорации, започват да осъз­нават тяхната сила.

Днес навсякъде в света хората проявяват подчертан интерес към своето тегло, към това как да отслаб­нат или да напълнеят. Както предстои да обясня, няма дие­та, с която да отслабнете или да напълнеете веднъж завина­ги, а някои диети са опасни за здравето, сложни за спазване и потискащи. Можете да отслабнете или да напълнеете за по­стоянно само с помощта на цветовете, а не на калориите.

Светът сякаш се състои само от два типа хора: дебеланковци, които се чудят как да отслабнат, и хърби, които искат да напълнеят; е, от време на време ще срещнете и съвършени хора като Бо Дерек и Кристофър Рийд (Супермен), но и те навремето са спадали към една от двете посочени по-горе групи.

Днес най-популярната тема, на която са посветени кни­ги, статии по списания и вестници, телевизионни предава­ния, са диетите и упражненията. Световните пазари са залети с книги и ви­деокасети с диети и комплекси от упражнения, а резултатът е все така отчайващ: броят на шишковците и на хърбите не се променя. Който отслабне с диета, на бърза ръка си възвръща предишните килограми, който пък напълнее, след броени дни отново става слаб като вейка.

Предлагат ни диети с високо съдържание на белтъчини, с ниско съдържание на белтъчини, без белтъчини, с високо съдържание на въглехидрати, с ниско съдържание на въгле­хидрати, без въглехидрати. Има и разни шантави диети – ядете например само авокадо, ориз, банани или пък сурово месо, както и свръхсложни диети, които, за да ги спазвате, трябва да си наемете за постоянно готвач или диетолог, който най-прилежно да отмерва резенчетата и лъжичките от не знам какво, предвидени за всяко ядене и за всеки ден от седмица­та. Имаме диетични бонбони, диети, състоящи се само от течности, диети, одобрени от прочути лекари, от привърже­ници на здравословното хранене, от пътуващи йоги. Няма никакъв смисъл да ги спазвате. Някои дават резултати, но за кратко, после си възвръщате старите килограми и трябва да започнете всичко от нулата. На дебеланковците и хърбите им обещават да отслабнат или да напълнеят (а също да на­правят мускули) с тичане за здраве, аеробика, танци, канско бъхтане на така наречените „гладиатори“ в залите за боди-билдинг.

Някои се кълнат в последната диета, по която са се вма­ниачили, други пък я проклинат. Едни се тъпчат като невидели с невероятни количества храна и пак си остават кльощави. Други ядат като слонове и приличат на тях. Трети бро­ят калориите, сякаш броят парите си в банката, четвърти не им обръщат никакво внимание и си похапват до насита как­ви ли не бонбони и сладкиши. Вегетарианецът е убеден, че от месото се пълнее или слабее (според случая), а хората, които си падат по месото, му се присмиват, задето се е превърнал в тревопасно.

Милиони хора редовно се подлагат на глад, за да от­слабнат, после за броени седмици отново надебеляват. Мно­го полезно е да гладувате по три дни всеки месец, за да про­чистите тялото, духа и душата си, но така изобщо няма да отслабнете. Други милиони хора се мъчат да напълнеят, като се тъпчат с богата на калории храна, без да ги е еня за холестерола, но пак (ако са мъже) носят ризки, купени в детските магазини, и роклички за момиченца (ако са жени) и са плос­ки като дъски (представителите и на двата пола).

После на сцената се появяват лекарите. (Шапките долу, ако обичате!) Един ви казва, че имате проблеми с щитовидна­та жлеза, с черния дроб или хипофизата. Друг пък ви разправя, че имате нужда от витамини. Трети ви убеждава как ли не, че витамините са опасни и сте пълни или слаби, понеже се тъпчете с тях. Маниаците на тема „здравословна храна“ се кълнат, че трябва да се храните с покълнало жито, да се тъпчете с конски дози витамини и да не слагате в уста млечни продукти, неза­висимо дали се опитвате да отслабнете или да напълнеете. Няма начин да не изникне и някой екстрасенс, който да ви каже, че астралното ви тяло е наранено и трябва на всяка цена да повтаряте по-честичко своите мантри.

Цялата тази дандания около диетите е същински вълчи капан, състоящ се от какви ли не противоречия и погрешни стъпки и ужасно мъчителен за духа, да не говорим пък за клетото тяло, съсипано от масажи, тичане за здраве, гладуване и различни комплекси от упражнения. Всичко това е излишно усложнено.

И вие ли сте сред шишковците, които дават мило и дра­го да са тънички като вейки? Или някой от хърбите, на които им се броят костите и които само се чудят как да направят мускули и да заякнат (ако сте мъж) или да се сдобият с изку­сителни закръглени форми (ако сте жена)? Или сте напълно доволни от своето тяло? Ако отговорът ви на последния въпрос е утвърдителен, пропуснете този раздел, но изчетете останалата част от главата за цветовете. Ако ли пък отго­ворът на първите два въпроса е „да“, четете нататък. Не след дълго ще получите вълшебна пръчица от времето на древна­та алхимия и ще научите един от кодовете на вселенската мъдрост, заложена сред множеството звездни знаци, за коя­то дори и не сте мечтали, че съществува.

Преди една-две страници обясних, че можете да отслаб­нете или да напълнеете само с помощта на цветовете, а не на калориите. Калорията не е нищо друго освен единица за из­мерване на хранителната енергия и няма нищо общо с напълняването или отслабването. Някой прекрасен ден мис­лещите лекари от Епохата на Водолея ще го проумеят и при­знаят. И все пак, а това в изключително важно, вие може­те временно да отслабнете или да напълнеете, ако се огра­ничавате в калориите или ги увеличавате, защото мозъкът ви погрешно е бил програмиран, че именно калориите са разковничето за напълняването или отслабването. А про­грамираният мозък е изключително мощен Повелител на заблудите. И все пак илюзията си е илюзия и истината – истина, а истината гласи, че калориите изобщо не са свързани с теглото.

Моят хатха йога – зенбудист ми каза по време на нашия новогодишен езотеричен раз­говор, че навремето е отишъл да умре в пустинята. (Не съм сигурна дали историята е истинска или с нея моят гуру е ис­кал да посее в съзнанието ми семената на метафизиката.) Та според думите му останал в пустинята „към месец“ и карал само на три големи манерки с вода, от които сегиз-тогиз от­пивал, та „съзнанието му да е бистро до края“. Почти през цялото време си представял гъсти зелени дъбрави и гори и чисти синкаво-зелени потоци. Докато се опитвал да се „са­моубие“ с глад в пустинята, се сприятелил с любопитен малък лалугер, който не се отделял от него и сякаш му говорел. Отпърво моят познат отслабнал бързо и през третата седми­ца бил толкова отслабнал, че се броели костите му. Сетне най-неочаквано и почти толкова бързо, колкото бил отслаб­нал, започнал да напълнява. В края на следващата седмица, все така карайки само на вода, без да е слагал в уста и залък, той си възвърнал напълно първоначалното тегло.

В края на разказа си (истински или измислен, за да си извлека поука) моят наставник отбеляза нехайно: „Така преди много години за пръв път започнах да проумявам, че калории­те нямат нищо общо с пълнеенето или слабеенето, стига, раз­бира се, да овладееш своя погрешно програмиран мозък.“ Не каза и дума за тайната на цветовете, явно съзнаваше, че сама ще прогледна тази истина много скоро, по време на усамоте­нието си в планината, което той предрече, благодарение на учител, който ще се появи, без да съм го търсила.

Ще се спрем на заблудата за калориите малко по-късно, а сега нека обсъдим връзката между цветове и тегло. И пълни­те, и прекалено слабите хора страдат от едно и също заболя­ване: нарушено равновесие между цветовете в човешката аура, или липса на цветова хармония. Как цветовете влияят върху напълняването или отслабването?

Храната (изобщо не бройте калориите!) не е нищо друго освен светлина и цветове. Покълналото растение (плод или зеленчук) поглъща чрез фотосинтезата светлината на Слънце­то, сетне превръща светлината в определен цвят. Когато поемате храната в тялото си и я храносмилате, тя се разпада и отново се превръща в светлина и цвят. Светлината и цвето­вете образуват свързващата брънка между представа и фор­ма, съзнание и Свръхсъзнание (вашето Свръхаз), точно както в растящото растение съществува пряка връзка между свет­лината и появата на цветове.

Липсата на цветова хармония при слабите хора, които се мъчат как ли не да напълнеят, но не си възвръщат идеал­ното тегло, независимо с колко калории се тъпчат, е резул­тат от нарушеното равновесие между цветовете в аурата и по-точно от отсъствието на синьо-зелените лъчи. За да възста­новят равновесието между цветовете в своята аура, тези хора трябва да поемат през определен период – и по определен начин – синъо-зелени светлинни лъчи. Ин.

По същия начин липсва цветова хармония и при пълни­те хора, които се мъчат как ли не да отслабнат, а пак си оста­ват дебели, независимо колко ограничават калориите. Това е резултат от нарушеното равновесие между цветовете в тях­ната аура, от недостига на червенозлатистите светлинни лъчи. За да възстановят равновесието в своята аура, тези хора трябва да поемат през определен период – и по определен начин – златисточервени светлинни лъчи.

Ако страдате от липса на цветова хармония и имате нуж­да от синьо-зелени лъчи (за да напълнеете) или пък от злати­сточервени лъчи (за да отслабнете), можете да приложите една състояща се от три етапа програма. Ако я спазвате стрик­тно, ще успеете да се настроите и да поемете достатъчни количества от цветовете, липсващи от вашата аура.

Първо ще се спрем на цветовата програма за хората с наднормено тегло, които искат да отслабнат. А после ще изложа и цветовата програма за слабите, които искат да напълнеят.

Ако спазвате изложените по-долу правила, не само ще отслабнете, без да вредите на здравето си, учудващо бързо, но и много дълго, понякога завинаги ще запазите идеалното за вашата структура и ръст тегло – освен ако равновесието във вашата аура не бъде отново нарушено, защото сте при­ели прекалено много ин и прекалено малко ян или се храните безразборно, така че програмираният ви мозък отново ви е втълпил, че дебелеете заради калориите. Случи ли се това, трябва отново да лекувате по същия начин своето заболяване – липса на цветова хармония. Това обаче става рядко, след като веднъж сте уравновесили своята лична дъга – аурата. Обещавам ви, ще се учудите колко бързо и ефикасно тази цветова диета“ ще стопи излишните ви килограми. Ще бъдете толкова възхитени от успеха, че направо ще се вманиачите и ще недоумявате защо изобщо сте се мъчили да гладувате и сте се подлагали на безрезултатните, понякога опасни диети.

ВЪЛШЕБНАТА ДЪГА ЗА ХОРА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО

Трябва да си набавите някои неща, но си струва да отде­лите малко от своето време, за да си ги осигурите. Имате нужда от:

а) метална лампа, каквато използват машинопис­ките, за предпочитане месингова или метална и боядисана в бяло или червено, с гумено краче, което може да се огъва и наклонява встрани, и неподвижна основа с обиколка най-малко шест-седем сантиметра (та лампата да не се преобър­не върху леглото и….

б) червена крушка, която да е от матово, а не от прозрачно стъкло, каквото е стъклото върху надписи­те „ИЗХОД“ в театрите. Добре е да бъде от 100 вата или в най-лошия случай от 75 вата.

Трябва ви още:

а) малък касетофон или уокман със слу­шалки, освен ако нямате в спалнята стереоуредба, която също ще свърши работа и…

б) една, две или три касети с музика, в която отчетливо се чуват барабаните – червена Марсова музика (за нея ще говорим по-подробно нататък). Най-подходящи са маршовете на Джон Филип Сауса или записи с рок-музика с отчетлив ритъм и барабани, които трябва да пусне­те силно. Може да използвате и маршове, които сами сте записали.

Последното, от което имате нужда, е: четири стъклени чаши от 300 милилитра, които да са оцветени в рубинено-червено (но без оранжеви оттенъци). Стават и чаши от плас­тмаса, стига в червеното да няма оранжеви примеси. Трябва ви и хронометър, който може да бъде навиван да звъни в оп­ределен час.

ТРИТЕ ЕТАПА ОТ ВАШАТА ЧУДОТВОРНА ДЪГА

Тези три етапа трябва да бъдат осъществявани без прекъсване, за да имат ефект. В случая с лечението с черве­но, златисто и жълто, с което искате да отслабнете, трябва да се излагате на нужните ви светлинни лъчи най-малко в продължение на „45 дни, а при необходимост – и 54 дни, но не повече от 63 дни. Помнете, че за да отстраните липсата на цветова хармония и да възстановите равновесието между цветовете в своята аура, трябва да взимате баните от цветове и музика по едно и също време всеки ден, така тялото ви ще свикне й ще започне да реагира по съответния начин. Най-подходящото време да зареждате цветовете в аурата си със съответните заредени с енергия лъчи, които ви липсват, е по изгрев слънце, по пладне и по залез. Вижте кога ви е най-удобно да правите процедурите и неизменно спазвайте всеки ден това време.

ПЪРВИ ЕТАП

Отидете в спалнята и я затъмнете, като пуснете щорите и дръпнете пердетата. Съблечете се голи и легнете на крева­та, до който сте сложили малкия касетофон (освен ако няма­те в помещението стереоуредба, която също ще свърши ра­бота). Уверете се, че върху нощното шкафче до леглото има часовник с голям циферблат, за да виждате лесно колко часът е, и че сте оставили там и хронометъра. Сложете касетата в касетофона и нагласете слушалките.

Поставете малката метална настолна лампа с червена крушка между коленете (или бедрата) си, стиснете я с тях, за да не се преобърне, и насочете от около петдесет-шейсет сантиметра светлината право към слънчевия си сплит.

Нагласете хронометъра така, че да звънне след четвърт час, после пуснете касетофона и включете лампата. Както сте голи, се отпуснете и заличете от съзнанието си всички отрицателни мисли. Нека червената Марсова музика проник­не през слушалките във „вътрешния ви слух“ – пуснете я възможно най-високо, докато слънчевият ви сплит се къпе в червената светлина. От полза е, ако очите ви са затворени, но това не е задължително.

Ще разберете кога е свършил този период от петнайсет минути от звъна на хронометъра и от часовника — след това сложете металната лампа в долния край на леглото така, че светлината на червената крушка да е на педя-две от ходила­та ви (през това време продължавайте да лежите по гръб). Нагласете хронометъра да звъни след още петнайсет мину­ти, отпуснете се, заличете от екрана на съзнанието си всички лоши мисли и слушайте през слушалките червената Марсо­ва музика, докато банята от червена светлина прониква през вашите ходила (и се насочва към всички останали части на тялото ви).

След като свърши и вторият период от петнайсет мину­ти (ще го разберете от хронометъра и часовника – двойна гаранция, че няма да надвишите времето), изключете черве­ната лампа и касетофона.

Това е краят на първия етап, който ще ви отнеме само трийсет минути, някакъв си половин час от натоварения ви ден. Помнете, веднъж на ден в някой от подходящите момен­ти, който сте избрали: по изгрев слънце, по пладне или по залез слънце (или възможно най-близко до тях, но неизменно по едно и също време) трябва да взимате цветна баня – най-малко в продължение на 45 дни, при нужда – на 54 дни, но не повече от 63 дни.

А сега ви предлагам в резюме първия етап: 15 минути червени лъчи, които вливат енергия в слънчевия ви сплит, и 15 минути баня от червена светлина на ходилата – през този половин час слушате по слушалките на касетофона (или по стереоуредбата) предизвикателната вълнуваща червена Марсова музика.

Едно предупреждение: възможно е няколко дни, след като сте започнали лечението с баня от червена светлина давдигнете температура или да се почувствате изтощени – втакъв случай за два-три дни преминете на оранжева крушка, а после пак се върнете към червената. Отделителната ви система ще се активизира, тъй като след броени дни ще за­почнете да смъквате килограмите, но ако организмът ви ре­агира с диария повече от един ден, пак преминете на оранжева крушка, продължете с нея лечението от първия етап още два-три дни, а после се върнете към червената крушка.

През целия първи етап на лечението пълните хора с ви­соко кръвно налягане и тахикардия (ускорен пулс) трябва да използват не червена, а оранжева електрическа крушка. Въздействието ще се прояви по-бавно, отколкото при баня с червена светлина, но затова пък ще е напълно безопасно. В началото червеното покачва кръвното налягане, но за здрав човек това не крие рискове, този цвят обаче не е препоръчван за хипертоници. За тях първият етап не крие опасности, ако се осъществява (макар и с по-бавно въздействие) с оранжева крушка, защото оранжевият цвят стимулира кръвообраще­нието, позволява на аурата да погълне златисточервените лъчи и ускорява пулса, без да покачва кръвното налягане. Ако не страдате от високо кръвно налягане и тахикардия и не сте подложени на свръхнатоварване, червената крушка при цветната баня е напълно безопасна през целия период.

Зарядите междузвездна светлина захранват батериите на организма и аурата и тъй като тялото трябва да свикне по­степенно с тези нови цветови модели в аурата, за успеха на цветовата диета е изключително важно да провеждате ре­довно и последователно всекидневните сеанси на „косми­ческо зареждане“. Това не е нещо, което можете да започне­те, сетне да прекъснете и да продължите отново, в противен случай всичко отива на вятъра и няма да станете свидетели на магията. Не започвайте програмата, докато не сте в състояние да осъществите пълния 45-, 54-, или 63-дневен цикъл по едно и също време на деня, всеки ден… както и останалите й етапи.

ВТОРИ ЕТАП

Продължаваме с цветовата диета за отслабване. Напълнете две от четирите тристамилилитрови чаши от чер­вено стъкло с бутилирана вода; Сложете ги навън, така че да са изложени на слънчева светлина поне три часа, за предпо­читане цял ден. По този начин водата ще бъде заредена от Слънцето със златисточервени лъчи. Вече е доказано от на­уката, че когато слънчевата светлина огрява водата през цвет­но стъкло, химическият й състав се променя значително – всеки път по различен начин в зависимост от цвета. Можете да предпазите водата от насекоми и прашинки, като покрие­те чашата с марля, която не пречи на зареждането на водата със слънчева енергия.

След като вашите две рубиненочервени чаши вода се заредят, сложете ги някъде, за да достигнат стайна темпера­тура (температурата ян), и изнесете и другите две да се заредят. Така ще пиете по две чаши прекрасна, заредена от Слънцето червена вода на ден – сутрин и вечер. Докато две­те чаши достигат стайна, или ян температура, другите две биват зареждани с енергия. Ще забележите, че вашата черве­на, заредена със слънчева енергия вода има по-различен, ос­вежаващ вкус. Мнозина твърдят, че не се отличава от кла­денчовата вода. Не я изстудявайте в хладилника!

ТРЕТИ ЕТАП

 Вече сте вкарали в тялото си, а оттам и в своята аура златисточервените лъчи, които сте получили от червения, Марсов отсечен барабанен ритъм, от бойката маршова му­зика и от червената, заредена от Слънцето вода. През също­то 45-, 54- или 63-дневно лечение с цвета, отсъстващ от дъгата на вашата аура и причинил липсата на цветова хармония, мо­жете да увеличите количеството приемани златисточервени лъчи чрез храната, която ядете. Съвсем просто е. Ядете само храни, които на цвят са червени, златисти, жълти или оран­жеви… или пък бели. Защо добавям белия цвят? Защото той „изхвърля“ и не „задържа“. Има колкото искате храни в този цветови спектър и вие можете преспокойно да избирате между тях. И спор няма, не ще ви мъчи глад.

Цвекло Червено вино червени чушки
Червено зеле Червено грозде Манго
Ягоди Сок от червено грозде бяла ряпа
Домати Червени боровинки картофи, но не пържени
Червен кромид лук Мляко – най-вече сметана тикви
Горчица Нарове Майонеза
Кетчуп Малини Кифли от царевично брашно
Голи праскови Пуканки Кашкавал
Череши Папая Сирене
Ревен Кайсии Тестени изделия от пшеница и овес
Репички Банани Праскови
Спагети Царевица Моркови
Чили Пиле Грейпфрут
Масло Червен или бял сладолед ако е с мед Лимони
Яйца под всякаква форма Ванилов сладолед с мед лимонада
Мед Жълти чушки Портокали
Червен хайвер Ориз (не кафяв) Дини
Пъпеши Ананаси  

 

 

 Можете да ядете колкото искате от тези храни, без да трупате килограми и да внимавате за количеството… или ка­лориите. След приключване цветовия цикъл, продължаваш най-малко 45 и най-много 63 дни, можете да ядете всички храни, включени в списъка на златисточервения цвят – плюс храните в списъка на синьо-зеления цвят (поместен по-нататък). Всъщност можете да ядете всичко.

Предлагам ви някои от храните в списъка на златисто­червения регистър, от които можете да ядете много или мал­ко, колкото ви се иска. Можете да добавите към него и всич­ки храни, стига те да са червени, златисти, жълти, оранжеви или бели на цвят. Не яжте нищо,което е зелено, синьо, синьо-зелено, жълто-зелено или кафяво на  цвят.

 

Списък на храните за хора с наднормено тегло

 

Цвекло Червено вино червени чушки
Червено зеле Червено грозде Манго
Ягоди Сок от червено грозде бяла ряпа
Домати Червени боровинки картофи, но не пържени
Червен кромид лук Мляко–най-вече сметана тикви
Горчица Нарове Майонеза
Кетчуп Малини Кифли от царевично брашно
Голи праскови Пуканки Кашкавал
Череши Папая Сирене
Ревен Кайсии Тестени изделия от пшеница и овес
Репички Банани Праскови
Спагети Царевица Моркови
Чили Пиле Грейпфрут
Масло Червен (бял) сладолед, ако е с мед Лимони
Яйца под всякаква форма Ванилов сладолед с мед лимонада
Мед Жълти чушки Портокали
Червен хайвер Ориз (не кафяв) Дини
Пъпеши Ананаси  

 

 

Нека ви обясня каква е връзката между корите и люспитена храните и тяхната вътрешност. Динята е, разбира се, със зелена кора, но отвътре е червена. И тъй като никой не яде кората на динята, хората с наднормено тегло могат пре­спокойно да ядат вътрешността й. Позволено им е да ядат и червените обелкина червените картофи, а също и вътреш­ността им, както и обеленикартофи с кафява кора, но не и самата кора, защото кафявото влиза в синьо-зеления спектър и е свързано с природата и с всички зелени растения, в кои­то откриваме и кафяво (например дърветата). Хората с над­нормено тегло спокойно могат да ядат всички плодове и зе­ленчуци с червена или жълта кожа или кора, стига вътрешността им да не е част от синьо-зеления спектър.

Авокадото не е храна за хора с наднормено тегло, понеже отвън е кафяво, а отвътре – зеленикаво-жълто. Както ще ви­дим, то спада към списъка от храни за прекалено тънките хора. Дебеланковците могат да ядат пиле, но не и риба. Трябва да почакате, докато отстраните липсата на цветова хармо­ния, за да си похапнете от своите любими рибни деликатеси. (Да, дори стридите са в списъка от храни за кльощави, нищо, че отвън имат оранжеви ивички.)

Запознайте се внимателно със списъка, използвайте въображението си и добавете още храни – ще се убедите, че цветовата диета за шишковци няма да ви остави да гладува­те. Забравете „нискокалоричните салати“ и другите зеленчу­ци, за които открай време сте смятали, че ще ви помогнат да смъкнете килограмите. Те имат точно обратния ефект и за­ради тях само трупате тегло, защото допълнително изостря­те липсата на цветова хармония – истинската причина за ва­шите наднормени килограми. Ето още няколко от правилата на цветовата терапия.

Храни приготвени с рафинирана захар или бяло брашно, са забранени и за шишковците, и за кльощавите. Рафинираната захар и бялото брашно унищожават цветовото равновесие във вашия организъм и аура, макар че от захарта не се дебелее, както погрешно са ви втълпили – и както погрешно е бил програмиран вашият мозък. Всички сладкиши, направени с акациев мед, влизат в цветовия спектър за отслабване – но дори когато сте си възвърнали нормалното тегло и сте се излекували от липсата на цветова хармония, не е препоръчително да ядете рафинирана захар, храни приготвени от бяло брашно и заместители на захарта – те вредят на вашето здраве.

Сигурно смятате, че свинското, телешкото, шилешкото и агнешкото са в списъка за цветово лечение на хора с наднор­мено тегло просто защото са червени на цвят (заради кръвта на клетите животинки, разбира се). Но свинското, телешкото шилешкото и агнешкото и всички продукти от тях са табу в цветовата терапия и за шишковците, и за кльощавите – не за­щото цветът не е подходящ, а защото шокираното тяло реаги­ра химически на това (нашите събратя и посестрими – живот­ните) така, че проваля целия оздравителен процес при всяко заболяване, включително при липса на цветово равновесие, а също се отразява зле на цялостното ви здравословно състоя­ние. Дори да нямате желание да ставате вегетарианци, не очак­вайте цветовото лечение да има ефект, ако докато го провеж­дате, ядете свинско, говеждо или шилешко.

За да ускорите магическата програма за отслабване:

1. Носете възможно най-често червено, жълто, златис­то, оранжево и бяло и избягвайте да слагате зелени, сини, зеленикаво-сини, зеленикаво-жълти, тюркоазени, кафяви и черни дрехи.

2.Два пъти на ден си представяйте банята с червен цвят. Постарайте се да го правите по едно и също време всеки ден. Изправете се и една минута дишайте дълбоко и правилно. После си представете как от земята под краката ви струи бляскава рубиненочервена или алена светлина (макар че мо­жете да го правите и в затворено помещение), която става все по-силна, а вълните червен цвят ви обгръщат, докато стиг­нат темето на главата ви – една минута. Накрая една минута дишайте дълбоко и правилно и си представете как същата трепкаща червена енергия се стича от върха на главата ви и прониква във всяка клетка и във всеки орган на вашето тяло. Ще ви отнеме само две минути два пъти на ден, тоест общо четири минути да си представяте съответния цвят.

3. Зиме и лете, когато сте навън, носете възможно най-често слънчеви очила с оцветени в червено, розово, оранжево – жълто или златисто стъкла. Влиянието на спектъра от цветове, проникващ в тялото ви през ретината на окото, е огромно.

След като около седмица сте спазвали правило 2 по два пъти на ден – в удобно за вас време, вкъщи или в службата, ще се изненадате колко бързо извиквате в съзнанието си чер­вения цвят, докато накрая не започне да ви се струва, че виж­дате червените лъчи и с невъоръжено око, точно както някой ден ще сте в състояние да виждате аурата на другите.

Трите основни етапа, изложени по-горе, както и спомага­телните правила, съставящи древната алхимия на терапия при липса на цветова хармония у хора с наднормено тегло, така че те да смъкнат излишните килограми безопасно, сигурно и завинаги, са прости и безболезнени. В тях няма нищо вредно за вашето здраве. Нека изложим накратко формулата:

1. Всекидневни половинчасови бани с червен цвят – и терапия с ян музика.

2. Две чаши заредена от Слънцето червена вода на ден.

3.Храни само от червения, жълтия, златистия, оранже­вия и белия спектър. Ускоряване на въздействието със съот­ветните дрехи, слънчеви очила и минути, през които си пред­ставяте цвета.

Ще се смаете колко бързо благодарение на тайните на цветовете ще смъкнете излишните килограми. Наистина е много забавно да гледате как това става като с вълшебна пръчица. Сигурно ще се почувствате кръгъл глупак първия път, когато легнете с червената лампа и маршовата музика. В такъв случай направете ето какво.

Преди да започнете, облечете чифт дънки, които са ви толкова тесни, че трябва да ги прихващате в талията с безо­пасна игла. Веднага след банята с червения цвят и музиката си вземете душ. (Но предния ден трябва да сте изпили две чаши от заредената със слънчева енергия червена вода.) След душа се избършете и пак пробвайте дънките.

След първия, втория или третия сеанс (понякога още след първия) с изненада ще установите, че дънките може и още да са ви тесни, но поне ги закопчавате без безопасната игла. Подир седмица-седмица и половина (а и по-скоро) дънките вече ще са ви съвсем по мярка и ще можете да си ги носите. След половин месец ще се отнасяте към червената електрическа крушка и червените чаши с благодарност и преклонение – дотогава ще сте смъкнали доста килограми, без да гладувате, като ядете на стомах всички храни от червенозлатистия спектьр! Да, наистина е магия!

Може би ще попитате защо пък трябва да слушате му­зика. Защото цветовете и музиката са еднакво важни за ва­шето добруване… и всеки звук или вид музика вибрира в съзву­чие с определен цвят. Затова, докато поемате в своето тяло онези отсенки от спектъра, които са ви нужни и в момента ви липсват и които в крайна сметка малко по малко ще се по­явят в личната ви дъга, или аура, музикалната, или звукова вибрация на този цвят ускорява процеса. Звук и цвят са не­разривно свързани.

 

МАГИЧЕСКАТА ЦВЕТОВА ТЕРАПИЯ ЗА ХОРА С НИСКО ТЕГЛО

Формулата е лесна – най-малкото за авторката! Цветолечението за хора с ниско тегло е абсолютно същото, както те­рапията за хора с наднормено тегло, но с няколко съществени разлики. Прочетете трите етапа за хора с наднормено тегло, които току що изложих, и променете само следните аспекти:

ПЪРВИ ЕТАП

Използвайте синя вместо червена електрическа круш­ка. Постарайте се тя да е от 75 или 100 вата и да е матова, а не прозрачна. Лампата, която използвате за цветовата баня, трябва да е метална, оцветена в кафяво, бежово или различ­ните отсенки на синьото и зеленото.

Вместо касети с червени, Марсови маршове – пуснати до дупка рокпарчета или друга отсечена музика, използвайки записи с успокояващи океански звуци или птичи песни, а също така синъо-зелена музика на Венера със струнни инструмен­ти, цигулки, например оркестрови аранжименти на „Лунен лъч“ или „Лунната соната“.

ВТОРИ ЕТАП

Вместо рубиненочервени чаши си набавете четири ко­балтово- или електриковосини (всички отсенки на ярко-, но не и на тъмносиньото) чаши от триста милилитра. Като из­ключим цвета на чашите, формулата за зареждане на водата със слънчева енергия е същата, както за хората с наднорме­но тегло – с едно изключение: във вашия случай трябва да пиете водата не със стайна температура, а леденостудена. Изстудете в хладилника вашата синя, заредена от Слънцето вода, докато другите две чаши се зареждат навън.

ТРЕТИ ЕТАП

 Колкото до трите съвета как да ускорите цветотерапията, слабите трябва да ги променят по следния начин: носете възможно най-често дрехи във всички отсенки на синьото, зе­леното, тюркоазеното, зеленикаво-синьото, зеленикаво-жълтото, кафявото или черното. По възможност избягвайте черве­ни, жълти, златисти, оранжеви или бели дрехи. Има странно противоречие във факта, че дебеланковците си падат по чер­ното, защото смятат, че с него изглеждат по-слаби. Наистина е така. Те изглеждат по-слаби, но черното „задържа“ енер­гия и при цветовата терапия причинява напълняване. Обрат­ното важи за бялото – слабите не бива никога да носят бяло, докато прилагат „диетата“ на цветовото лечение, а шишкавите трябва да се обличат в дрехи с този цвят (макар и да си въобразяват, че с него изглеждат по-пълни), защото той ще им помогне да смъкнат килограми.

Съветът за слънчевите очила, които трябва да носят слабите, също, разбира се, е по-различен. Стъклата на тех­ните очила трябва да са оцветени в различните отсенки на синьото, зеленото, опушеното или кафявото (но без розови или жълти оттенъци).

Колкото до визуализацията на цвета и дишането, след­вайте същите правила, които изложих за дебеланковците, като промените цвета от червен на тревистозелен, кобалтовосин, електриковосин или небесносин. Освен това, докато шиш­ковците трябва да си представят съответния цвят, застанали на пода, онези, които искат да напълнеят, трябва да стоят възможно най-често боси върху зелена трева. Лъчите на зеленото, идващи от тревата и проникващи през ходилата ви наред с визуализацията на зеления или синия цвят увелича­ват значително количеството поета енергия от зелено-синия спектър.

Както вече споменах, хората с наднормено тегло трябва да се подложат на цветово лечение в продължение на 45, 54 или 63 дни – нито ден повече или по-малко, защото тези чис­ла съответстват на златисточервените лъчи. А хората с нис­ко тегло, които искат да напълнеят, трябва да се лекуват с цветове най-малко 42 дни, ако се наложи – 51 дни, но не по­вече от 60 дни, нито ден повече или по-малко, защото тези числа вибрират в съзвучие със синьо-зелените лъчи. И в двата случая на липса на цветова хармония, ако пропуснете ден-два, трябва да започнете отначало, защото сте нарушили задължителната последователност в лечението. По тази при­чина не бива да започвате цветовата терапия, докато не сте готови да изпълните докрай програмата и да следвате нео­тклонно трите й етапа. Последната разлика в подхода при хора с наднормено тегло и при хора, които, обратното, искат да напълнеят, е в списъка с препоръчваните храни. Ако сте в групата на кльощавите и искате да понатрупате килогра­ми, трябва да ядете възможно най-често и в големи количе­ства само храни, които на цвят са сини, зелени, синкаво-зелени, зеленикаво-жълти или кафяви. Избягвайте всички чер­вени, оранжеви, златисти, жълти и бели храни. Предлагам ви далеч непълен списък на храните, препоръчвани за хора с ниско тегло, страдащи от липса на цветова хармония, благо­дарение на които те ще уравновесят своята аура, като при­емат недостигащия необходим им синьо-зелен-кафяв цвето­ви спектър. Тъй като списъкът не е изчерпателен, можете да добавите всички храни, които обичате, стига те да са сини, зелени или кафяви. Включително шоколад (направен обаче с нерафинирана или кафява захар). Никакъв мед! Не забравяй­те и че няма да напълнеете от продуктите, приготвени с рафинирана захар и бяло брашно, както погрешно са ви учили – заради тях от цветовата хармония, към която се стремите, няма да остане и помен.

 

Списък на храните, препоръчвани на хора с ниско тегло:

 

Черни боровинки Синьо или зелено грозде Сливи
Къпини Кафяв ориз Зелено зеле
Сашими (ориз по японски) Кафе Аспержи
Спанак Краставици Синап
Маруля Туршия – маслини Риба, но не пържена
Всички ястия от японската кухня без бял ориз Ангинар

 

Люспите на плодове и зеленчуци с кафява кора, цветно зеле, къдраво зеле, фиде и спагети със спанак, шоколад, целина, картофи, но само обелките, зелени чушки, зелен кромид лук, сок от синьо грозде, брюкселско зеле, всички зеленчуци и плодове със синя, зелена или кафява кора, маргарин, авокадо, пащърнак, магданоз, грах, зелени лимони, киви, зелени пъпеши, зелени ябълки,черен хайвер, фъстъчено масло, кафяв ориз, шам фъстък, всички останали ядки, които обичате, всякакви слад­киши, приготвени с нерафинирана и кафява захар или със сиропи. 

 И така…. сигурно ще идете на ресторант, ще си поръча­те авокадо или спаначена салата върху листо от маруля и всички ще недоумяват защо сте на диета, след като сте тънки като вейка, без изобщо да се досещат, че с този оскъден обяд всъщност ще напълнеете. Магия!

Защо хората с наднормено тегло не напълняват от мас­лото, а кльощавите трябва да ядат маргарин, та да понапъл­неят? Защото на флуоресцентна светлина маслото е жълто, а маргаринът – зеленикаво-син. Дума да няма, всички ще ви одумват: виж ги ти, дебеланковците се тъпчат с печени кар­тофи, полети с масло и сметана, хилавите похапват колкото да не е без никак – кафяви люспи от картофи и все диетични храни като маруля, туршии и маслини.

Запомнете, че от цветовата ви диета няма да има ефект ако прилагате само един от етапите в нея – да речем, пиете само заредената от Слънцето вода илисамо ядете препоръ­чваните храни, илисамо правите цветните бани. Лечението трябва да обхваща всичките три етапа. Колкото до чая, вече сте спецове по цветовете и съм сигурна, че можете и сами да си набавите чайове от златисточервения регистър или пък от синьо-зеления спектър, в зависимост от цвета на чая. По­мнете обаче, че шишковците трябва да пият чая (и другите течности) топли, защото им липсват златисточервените (ян) лъчи, а кльощавите трябва да пият чая (и другите течности) студени, защото им липсват синьо-зелените (ин) лъчи.

Не забравяйте също така, че златисточервените лъчи са ян, а синьозелените – ин. Зеленото е онзи цвят от спектъра, който внася равновесие в черния дроб и далака, като активи­зира хипофизата и стимулира потенциала за растеж, а нару­шените функции на хипофизата са проблем, от който страдат мнозина с ниско тегло. Червенозлатистите лъчи стимулират хипофизата по обратния начин.

Да се върнем към тази заблуда – калориите, които не са нищо друго освен единици за измерване на енергия, каквото и да ви втълпява днешната медицина. Още ли смятате, че пълнеете, защото консумирате прекалено много калории, тъпчете се например с бонбони, и че ще отслабнете, веднъж да намалите драстично калориите, като се откажете напри­мер от спагетите, макароните, млечните шейкове?

Спомнете си огромните животни, например слона, хипо­потама и носорога, както и грамадните праисторически дино­заври. Тези същества имат нужда от тонове тегло, та да офор­мят огромните си туловища. А виждали ли сте слон, който си похапва ябълков сладкиш и ягодов сладолед, или пък хипопо­там, който се гощава с намазани с масло филийки?

С какво се хранят слоновете и другите огромни живот­ни, които, за да оцелеят, трябва да тежат тонове? Ядат храни само и единствено от синьо-зелено-кафявия спектър. Също­то важи за кравите, воловете и биковете. Замислете се над простичката логика в този факт. Да не забравяме и огромни­те китове, които също тежат тонове, а се хранят изцяло с храни от синьо-зеления спектър и с малки рибки (също хра­на, препоръчвана за хората, които искат да напълнеят). Няма как да оборите Майката Природа. Така де, никой не е втълпя­вал на големите животни лъжата, че ще надебелеят, ако се тъпчат с калории, ето защо те си живеят спокойно, хранят се със зеленикаво-синя и зелена растителност: почти никакви калории, и с всяка хапка наддават на килограми.

Покрай въпроса за погрешните представи, с които живе­ем, се сещам за нашата малка приятелка – земната пчела (коя­то си остава малка, вероятно защото по цял ден кръжи от цвете на цвете – всичките червени, златисти, жълти и оранжеви, и събира прашец). Според неоспоримите закони на аеродинами­ката и физиката земната пчела не може да лети заради съотно­шението между теглото на нейното телце и обхвата на крилете й. Никой обаче не й е казвал това, та малката жълта животинка си пърха и блажено не знае, че не можела да лети. Питам се дали старата поговорка „блажени са невежите“ е приложима към нашия мозък, задръстен с погрешни представи. Наистина ли, ако счупим огледало, седем години ще бъдем нещастни? А ако пътя ни пресече черна котка, наистина ли ще получим вест, че някой е починал? Ако сте убедени в това, то ще стане. Точно както ще напълнеете от калориите, ако смятате, че от тях се пълнее. Вярното определение за суеверието е: програмиране на съзнанието. Не е ли така? Замислете се. В информатиката има един популярен термин – GIGO („garbage in – garbage” out или преведено „боклуци – вътре, боклуци – вън”), кое­то означава, че „фактите“, изникващи върху екрана, са досто­верни само доколкото е достоверна информацията, заложена в програмата. Същото е и с човешкия мозък, на който електрон­ният компютър е само бледо подобие.

И така, да изхвърлим ли заблудата за калориите в бок­лукчийското кошче на несъстоятелните представи, втълпени ни от лекарите? Да, нека го направим! След като доведете докрай цветовата терапия, с която ще възвърнете цветовото равновесие в своя организъм, най-сетне ще проумеете исти­ната за мита за калориите – да се надяваме, че и в бъдеще няма да се поддадете на погрешната програма, втълпявана ви цял живот, така че щом възстановите пълната цветова хар­мония в своята аура, да ядете каквото си поискате, без под­съзнателно – и съзнателно, да очаквате, че ще напълнеете… не го ли очаквате, няма да ви се случи!

Още едно предупреждение за хората с наднормено тегло. Възможно е няколко седмици или месеца, след като възвърнете със златисточервените лъчи равновесието в своята аура и теглото ви стане идеално за вашата структура най-неочаквано да идете на гощавка с какви ли не ястия, от които преди сте смятали, че се пълнее. Ако погрешно про­грамираният ви мозък още не е осъзнал докрай лъжата за количеството калории, вероятно ще се почувствате като на-помпана жаба, ще имате усещането, че всеки момент ще се пръснете и че стомахът ви се е издул като плондир. Внуше­ние! И толкоз! Вие обаче наистина се чувствате като напомпани. Няма страшно! Отпуснете се. В състояние сте за нула време да заличите погрешната програма и видимата неза­бавна реакция на своето тяло. Няма нужда да се връщате към лечението, продължаващо 45, 54 или 63 дни.

За да си възвърнете равновесието, е достатъчно да лег­нете на кревата, да гледате спокойно телевизия или да чете­те и през това времe зa oкoло половин час да облъчвате с червената лампа ходилата си. На другата сутрин щом се събуди­те идете в банята, вземете душ, а после се огледайте стра­нично в огледалото. Абракадабра! Леко издутият ви корем от предната вечер отново ще е стегнат и гладък. За нищо време сте се отървали от усещането, че ще се пръснете. Точ­но така, като с вълшебна пръчица. Може да се наложи да повторите процедурата две-три вечери, но обикновено е дос­татъчен и един сеанс. Не позволявайте обаче заради тази ча­стична баня с червена светлина да се връщате към лъжли­вата теория за ролята на калориите. Не забравяйте, вашата цел е веднъж завинаги да заличите от съзнанието си всички втълпявани ви лъжи. Освен това не смятайте, че тази частич­на цветова баня може да замени всичките три етапа и допъл­нителните изисквания на цветотерапията при липса на цве­това хармония, тъй като тя е ефикасна само след като сте осъществили цялата програма, продължаваща 45, 54 или 63 дни.

Забележка: Във връзка със заредената от слънчева енер­гия вода ми хрумна, че сигурно се питате дали можете да заредите водата в рубиненочервените или съответно в кобалтовосините чаши, ако е облачно. Отговорът е: да, можете.

Слънчевата светлина е достатъчно мощна, за да зареди во­дата и в хубаво, и в мрачно време, дори при дъжд, макар че тогава процесът се забавя. Ето защо, ако водата е заредена в облачен или дъждовен ден, на следващия ден изпийте не две, а три-четири чаши от червената или синята заредена от Слънцето вода.

Между другото, ако сте уплашени от страховити исто­рии не само за и против калориите, но и колко опасен е холестеролът и каква голяма нужда имате от белтъчини – не се безпокойте! Няма страшно. Подлагайте се на въздействието на зеленото и на синьото. Метафизиците и астролозите ме­дици знаят, че опасността от холестерола е преувеличена, а потребността от белтъчини спада към същата категория лъжливи, вкоренени в съзнанието ни твърдения, в която е и митът за калориите. (Така де, слоновете не приемат „мини­малните дневни дози белтъчини“, пък се оправят чудесно.  Но ако все пак продължавате да вярвате в тези заблуди, можете да се утешите с мисълта, че яйцата, кашкавалът и сиренето са в списъка от храни, пре­поръчвани за дебеланковците, така че привидната липса на много белтъчини надали ще ни навреди особено през тези 45, 54 или 63 дни.

Още едно доказателство, че с червените лъчи отслабва­те, а със сините – напълнявате: Доплеровият ефект, както го наричат учените. В края на миналия век д-р Йохан Кристиан Доплер открива важно свойство на светлинните вълни, съдържащи целия спектър на дъгата плюс инфрачервените и ултравиолетовите лъчи. Доплер забелязва, че когато светли­ната е насочена към човек или предмет, колкото по-близо е до тях, толкова повече се засилва синьото, а колкото по-далеч отива, толкова повече се засилва червеното. Червеното е цвят, който бива „изхвърлян“, а синьото – който поглъща и задържа.

Когато двама души проучват медиумните и телепатич­ните си способности, като общуват от разстояние по телепа­тия и си пращат и получават съобщения, онзи, който праща съобщението, трябва да използва червените лъчи, а който приема, трябва да прибегне до сините.

Напомням за последен път. Онези от вас, които страдат от липса на цветова хармония, би трябвало да прочетат съветите и за хората с наднормено тегло, и за слабите, независи­мо към коя група спадат, защото така:

 а) ще научат какво не бива да правят;

б) могат да пропуснат нещо важно, отнася­що се и за двете проявления на липса на цветова хармония.

Разпространяването на анализи и статии, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!