Избор на ден за сключване на брак

 

Никоя елективна карта, макар и направена по всички правила, не може да даде гаранция за успешен брак и любов „докато смъртта ни раздели“, ако това не е закодирано в рождения хороскоп на човека. Ако имате индикации в хороскопа си за раздели и повече от един брак, то и най-добрия избор на ден за сключване на брак няма да ви спаси от разводите. Затова преди да се стигне до вземането на сериозното решение за бракосъчетание, трябва първо да се направи астрологичен анализ на партньорските взаимоотношения в хороскопите на двамата младоженци по отделно. Синастрията (сравняването на два и повече хороскопа за съвместимостта на характерите) пък дава информация доколко двама и повече души биха могли да се разбират, да имат сходни желания и интереси, емоционалност и сексуалност. Едва тогава трябва да се пристъпи към избор на ден за сключване на брак, за да бъде наистина успешен и щастлив.

 Общи правила за изготвянето на елективната карта

за избора на великия ден в живота ви: 

  1.     Луната не трябва да е без курс и да прави квадратури. Най-добре е тя да е нарастваща и  за хармоничността на връзката да прави добър  аспект с Венера, с Асцендента и Десцендента.
  2.     Да се избягва Луна в Скорпион /в падение/, където може да е обсебваща и манипулираща, което не води до щастлив брак. Луна във Везни носи хармония и баланс, а Луна в Лъв дава стабилност.
  3.  Най-подходящи са изгряващите фиксирани знаци за дълготрайност на брака. Овен и променливите знаци могат да доведат до краткотрайност. Подходящи кардинални знаци са Везни , Козирог и Рак.Те показват съответно ориентирана връзка, успех и грижовност.
  4.    Слънцето и Луната представят младоженеца и булката. Те трябва да правят хармоничен аспект. Не трябва да правят и съвпади, квадратури или опозиции към Уран, защото могат да дадат раздяла или развод.
  5.   Важно за хармоничността на  връзката  е  управителите на асцендента/1 дом/ и десцендента /7 дом/, също да са в хармоничен аспект.
  6.   Трябва да се избягват всички действащи аспекти към Сатурн , включително и съвпадите , защото когато станат точни, могат да възникнат недоразумения или пренебрегване и хлад в отношенията. Да не се поставя в ъглов дом, за да се избегнат ограничения и забавяния, а  в падащ /3,6,9 или 12/или при невъзможност – в следващ  /2,5,8 или 11 дом/.
  7.     Уран трябва да бъде далеч от ъгловите домове и най-вече от 1 и 7 домове, за да има благоприятно развитие връзката.
  8.   Ако е възможно, Слънцето, Луната , Венера и Юпитер  да се поставят далеч от хоризонта. Когато са по-издигнати  планетите внасят лекота в събитията.
  9.    Венера представя жената, любовта и партньорството, а Марс – мъжа. Хубаво е двете планети да са в хармоничен аспект, както и Венера в хармоничен аспект  с Асцендента и Десцендента, с Юпитер /късмет и растеж / и с Луната /чувствата/. Ретроградната Венера изобщо не е желателна.

               Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!