Избор на момент за операция

 

               

               

                     ” Никога не докосвай с желязо онази част от

                       тялото, управлявана от знака , чийто сектор

                       е прекосяван от Луната.”                       

                                                                                                                              Хипократ

 

 Изборът за момент на хирургична интервенция е доста труден. В повечето случаи операциите се осъществяват тогава, когато е удобно на хирургичния екип и на лекаря. Обикновено и избраният час не отговоря на избрания от лекаря час. Има възможност да изберете подходящ ден за операцията според общите правила, но изборът трябва да бъде съобразен с планетите и техните аспекти за момента към планетите-управители на домовете в рождения хороскоп, имащи отношение към здравето – 1, 6, 8 и 12. Освен общите правила, с които ви запознах в 1- ва част на елективната астрология, има и обстоятелства, които задължително трябва да се избегнат:

1.  Да се избягват операциите, когато транзитната Луна е в знака, свързан с органа от тялото, който предстои да бъде опериран и растяща Луна.

2. Транзитиращата Луна в Скорпион е неблагоприятна за всякакъв вид хирургия.

3. Луната не трябва да прави квадратури към другите планети, особено към Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Лунните опозиции не създават толкова проблеми.

4. Ако операцията не е спешна, трябва да се избягват хирургичните интервенции при пълнолуние, за да се избегнат силните кръвотечения и по-бавното възстановяване. Новолунието е благоприятно за операции на вени, артерии или сърце, но са най-сполучливи, когато се извършват при намаляваща Луна. Ако човека е твърде слаб физически или и доста възрастен съществува опасност да не издържи операцията, ако се извършва по време на новолуние. 

5. Ако се налага извършването на биопсия и премахването на самото раково образувание, не бива да се извършва при Луна без курс. Но изследването  на материала, където се очаква резултатът да е добър, т.е. да покаже, че образуванието не е злокачествено, тогава е добре да се извърши при Луна без курс.

6. При ретрограден Меркурий не се препоръчват операции, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия.

7. Когато Венера е ретроградна не се извършват козметични операции.

8. Не се препоръчват операции при ретрограден Марс. Марс управлява хирургията и хирурзите ( хирургът се описва също по 7- ми дом) и е добре да се избегне, защото операцията ще се окаже неблагоприятна или изхода от операцията няма да е такъв, какъвто сте очаквали.

9. Хармоничните аспекти към Слънцето дават сила. Необходими са хармонични аспекти и към Луната, към планетата, управляваща конкретната операция и орган, към управителя на 8-ми дом (хирургията) или асцендента (физическото тяло). Добре аспектираният Юпитер дава защита.

10. Няма поводи за притеснения, ако транзитният Марс преминава през 8-я дом или аспектира Слънцето, асцендента или господаря на 8-ми дом при транзит, прогресия или дирекция.

11. По време на слънчево или лунно затъмнение и особено ако Луната е в знак, под чието управление е конкретния орган, който ще се оперира, то в 95 % от случаите изхода е летален. Луната сменява своя зодиакален знак през 2,5-3 дни. 

12. Активно спортуващите е желателно да не претоварват онези части от тялото, които са под управлението на конкретния зодиакален знак в определените дни. 

 Всеки зодиакален знак има точно определена зона от тялото, която управлява. Затова Луната оказва влияние върху съответната зона. Гладката мускулатура е под управлението на Слънцето, т.е. под знака Лъв (сърдечна тъкан, стомах, матка, диафрагма и т.н.).

 За функцията на напречно-набраздената мускулатура отговаря Марс, т.е. под управлението на знака Овен.

 Всички съединителни тъкани, връзки и сухожилия са под управлението на Меркурий, т.е. под управлението на знаците Близнаци и Дева.

 Мастната тъкан е под управлението на Венера, т.е. под управлението на знаците Телец и Везни.

 Кожата и епитела са под управлението на Юпитер, т.е. под управлението на знака Стрелец.

 Костната тъкан е под управлението на Сатурн, т.е. под управлението на знака Козирог.

 Течните тъкани – кръв, лимфа, ликвор са под управлението на Луната, т.е. под знака Рак.

 Тъканните жлези са под управлението на Нептун, т.е. под управлението на Риби. Нервната тъкан е под управлението на Уран, т.е. под знака Водолей.

 Червените кръвни телца в кръвта са под управлението на Марс и знака Овен, белите кръвни телца са под управлението на Венера и Юпитер, т.е. под знаците Телец и Стрелец, а тромбоцитите – под управлението на Сатурн и знака Козирог.

 Артериалната кръв е под управлението на Юпитер и знака Стрелец, а венозната – под управлението на Венера и знаците Везни и Телец.

 Мозъкът е под управлението като цяло на Марс и знака Овен, но костният мозък е под управлението на Сатурн и Козирог.

ОВЕН – не се препоръчват мозъчни операции, операции на очите (особено ирис и стъкловидно тяло), интервенции на горната челюст, външното ухо, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. В дните, когато Луната е в знака Овен са подходящи всякакви лечебно-профилактични процедури при заболявания, свързани с изброените органи и части на тялото.

ТЕЛЕЦ – не се препоръчват операции на гласните връзки, сливиците, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, тъпанчето и вътрешния слухов проход, междупрешленни съединения на шийната част на гръбначния стълб, зъбна пулпа. Дните, когато Луната е в знака Телец, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и части на тялото.

БЛИЗНАЦИ – не се препоръчват операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Дните, когато Луната е в знака Близнаци, са подходящи за лечение на нервната система и лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи, с нервната и дихателната системи.

РАК – не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза (панкреаса) заедно с Дева, на жлъчния мехур, черния дроб и млечните жлези, както и пилинг. Дните, когато Луната е в знака Рак, са благоприятни за лечение и профилактика на храносмилателната система и гърдите.

ЛЪВ – не се препоръчват операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата,  мозъчната кора (кортекс), гръдни прешлени, гръдна кост и ребра. Дните, когато Луната е в знака Лъв, са благоприятни за лечение и профилактика на сърдечносъдови заболявания и за процедури, подобряващи кръвообращението. 

ДЕВА – не се препоръчват интервенции на ребрено-гръбначни и междупрешленни съединения от гръдната част на гръбначния стълб, тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника и жлъчните пътища. Дните, когато Луната е в знака Дева, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и  нервната система.

ВЕЗНИ –  не се препоръчват операции на бъбреците, околощитовидните и надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, липосукция. За разлика от други източници, аз не препоръчвам извършването на пластични операции при Луна във Везни, независимо за коя част от тялото става дума. Разкрасяващи козметични процедури – да, но не и операции. Дните, когато Луната е в знака Везни, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с отделителната система и бъбреците.  

СКОРПИОН – не се препоръчват операции на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ингвинална херния, пиърсинг на гръдните зърна, поясно-кръстни стави. Дните, когато Луната е в знака Скорпион, са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, профилактика и лечение на респираторни заболявания и на заболявания на половата система.

СТРЕЛЕЦ – не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, смяна на бедрени стави, колянно капаче, дискова херния. Кръвопреливанията и кръвопусканията също не са желателни, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Дните, когато Луната е в знака Стрелец, са подходящи за лечение и профилактика, свързани с посочените органи и системи.

КОЗИРОГ – не се препоръчват операции на костите и ставите, смяна на колянно капаче, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби, дълбинно почистване на кожата. Дните, когато Луната е в знака Козирог, са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания, свързани с костите, ставите, гръбнака, кожни заболявания, изчистване на зъбен камък (най-добре при намаляваща Луна).

ВОДОЛЕЙ – не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговици и лещи на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на подбедрицата, сухожилията, седалищна кост. Дните, когато Луната е в знака Водолей, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания на нервната система, зрението, слуха, водни и други процедури за стимулиране на кръвообращението, разходка на чист въздух за подобряване на дишането.

РИБИ – не се препоръчват операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезенните стави, поставяне на ваксини. В дните, когато Луната е в знака Риби е подходящо да се лекуват заболявания, свързани с изброените органи и системи, както и лечение и профилактика на ендокринни заболявания.

 При изкуственото оплождане изборът на момента за имплантиране на оплодената яйцеклетка е от изключително значение. Много от жените имат данни в рождения си хороскоп за затруднение по отношение на зачеването или износването на плода. Тези жени, които се обърнат навреме към астролог с опит в тази сфера, имат по-голям шанс да заченат като спестят много финансови средства и емоционални разочарования. Малко от тях, обаче, знаят колко много би им помогнала елективната астрология за избор на най-подходящият за това ден (както и за започването на предварителните за целта процедури и манипулации). Може да правят многократни опити, но те да са все неуспешни, ако конкретният период за процедурата не е подходящ. От изключително значение са аспектите на планетите в елективната карта към планетите от рождената, особено аспектите на Венера, Луната и Юпитер. 

 Откритието на чешкия лекар Е. Йонас в края на 50-те години преобразява много човешки съдби и връща надеждата на много семейства. След серия от опити стига до извода, че заедно с овулационния, съществува втори индивидуален цикъл (зададен още от самото раждане), обуславящ предразположеността към зачеване и съпровождащ целия репродуктивен живот на жената. Цикълът започва с фазовия лунар (повторението на лунната фаза по време на раждането). И всяко възвръщане и преповтаряне на този момент означава, че за съответната жена настъпва най-благоприятен период, когато може да зачене (фертилен период). А за определяне на споменатата фаза е необходимо само едно – дата, час и населено място на нейното раждане. Днес вече е натрупан достатъчно опит и резултатите са многообещаващи: 85% от зачатията стават именно в съответствие с лунарния цикъл и само 15 % – с биологичния.  

           Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

 

                                                                    

7 thoughts on “Избор на момент за операция

 1. Марги каза:

  Здравейте! Не е желателно да се отстраняват бенки и всякакви други туморни образувания при Луна в Риби (независимо дали са доброкачествени или злокачествени), още по малко при растяща Луна, при ретроградни Меркурий и Марс. Вероятността за повторни интервенции и усложнения е голяма. Поздрави!

  Харесвам

 2. borisovagalya каза:

  Здравейте, Марги! Бих искала да попитам, могат ли да се отстраняват бенки (с лазер), (доброкачествени) на луна в Риби? И, ретроградния Меркурий може ли да попречи на такъв вид интервенция. Благодаря Ви!

  Харесвам

 3. Марги каза:

  Здравейте! Не знам кой Ви е казал, че за толкова сериозна интервенция се взима предвид единствено транзитната Луна, но е сгрешил. Избор на ден за всяко нещо се прави на базата на рождената карта.

  Харесвам

 4. Elza каза:

  Здравейте! Предстои ми секцио и за съжаление нямам възможност за твърде голям избор – в конкретните дни луната е в рак и лъв. В някои статии четох, че при лна в рак следва да се избягват операции на матката. Кога според Вас е по-благоприятно да се извърши операцията?

  Харесвам

 5. Georgieva каза:

  Много Ви благодаря за отговора!

  Харесвам

 6. Марги каза:

  По принцип Луната в Лъв не забранява операция на окото, но вижте какви аспекти прави към планетните управители на Асцендента, на 6 и 8 домове.

  Харесвам

 7. Georgieva каза:

  Когато Луната е в знака Лъв в 11 дом може ли да се прави операция на окото по-специално на ретината и слагане на леща.Накъде съм чела, че Лъв и Водолей отговарят и за очите, зрението.А нали 11 дом е дома на Водолея.

  Харесвам

Коментарите са изключени.