Взаимоотношения и карма

Влюбени

 

В синастриите (астрологичен метод за сравняване и установяване съвместимостта между два и повече хороскопа) могат да се намерят много неща свързани с кармата. Много хора, с които съм разговаряла на тази тема са споделяли с мен, че имат чувството за някакъв дълг към конкретен човек (близък за тях).  Аз също съм имала такива усещания. Затова първото нещо, което гледам в синастрия, е Сатурн. Той винаги показва областта, в която имаме да учим уроци (които не е задължително да са негативни). Дори не е задължително да действа ограничаващо, както обикновено се споменава за Сатурн.

Ако Сатурн от картата на даден човек е в съвпад с лична планета (Слънце, Луна, Венера) или с асцендента на друг човек тогава има предпоставка за силна привързаност помежду им, има взаимно влияние. Сатурн е и власт, така че когато той се свързва с личните планети на друг човек, може да се окаже, че човекът със Сатурн има силна власт над другия. А може и двамата заедно да се чувстват по-сигурни. Човекът със Сатурн е този, който диктува правилата – той носи отговорността, той планира и структурира. Той  внася респект и уважение.

В много от браковете се забелязват синастрични аспекти на Сатурн с Венера, със Слънцето, с Луната. Няма значение кой дом ще бъде активиран, но точно в конкретната област има изпитания и уроци за научаване (слага нещата в ред). Обикновено човекът с личните планети се чувства ограничаван и се чувства задължен с нещо на човека със Сатурн. Това е потискащо. Но обикновено при Сатурново възвръщане или при квадратура на транзитен към радикален (рожден) Сатурн идва усещането, че старият дълг на човека, чиито лични планети са в аспект със Сатурн, вече е изплатен и нищо не му дължи. Конкретните задължения и обвързаност вече са изплатени. Така че при транзитите на Сатурн много от връзките се видоизменят. Не е задължително те да бъдат разрушени. Някои връзки приключват, но други израстват. Зависи от желанието на двамата да се справят с предизвикателствата . По-младите хора преживяват по-трудно първото Сатурново възвръщане и квадратурата към радикалния Сатурн. След това възвръщане ако човек си е научил уроците и се е приспособил към новите ситуации, вече по-възрастен той преживява по-леко и не така стресиращо аспектите му.

Улегналият вече човек е по-склонен да прави отстъпки и да променя себе си, вместо да се опитва да променя другия и да налага своето мнение. Когато човек сам положи усилие да добие сигурност в самия себе си, тогава той вече няма да има нужда да я търси чрез партньора, за да постигне стабилност. Затова човекът със Сатурн трябва да се изправи сам срещу своите страхове и несигурност, а не да ги проецира върху партньора.

Има и други неща, които се свързват с кармата в синастриите. Ако нечия планета (особено личните) или асцендента попадат в нечий 12-ти дом, той добива чувството за задълженост към другия. Знаците Рак, Скорпион и Риби, както и 4, 8 и 12 домове са кармични. Ако нечии планети попадат в 12-я ви дом може да ви се наложи да давате много от себе си и дори да се посветите на другия човек, дори и да не ви се иска. В началото това може да е доста натоварващо. Същият ефект се получава и при силен Нептунов аспект към лични планети на другия. И ако преодолее човек първоначалния стрес и допусне този човек до себе си, връзката може да стане дори силно телепатична. Особено когато Нептун в синастрията съвпада с със Слънцето, Луната и Венера на партньора, се получава чувство на обща идентичност, съпричастност, съчувствие и симпатия. Така че, има усещане за единство между двамата партньори. Когато планети на друг човек попадат във вашите водни домове – 4, 8 и 12-ти, вие сте доста уязвими пред него, той просто „чете” във вас. Тази „интимност” може да ви хареса, но ако пък не ви харесва да сте така предвидими и „прозрачни“ за партньора, трябва да избягате от тази връзка.

Съществуват и други фактори за кармичност в определени връзки. В някои случаи човек получава повече, а в други дава повече. В някои връзки дори енергията е изравнена – взаимно даване и получаване. В сравняването на хороскопите различните фактори за съвместимост са много, но факторите, които показват евентуални проблеми в дадена връзка са предизвикателните (квадратури, опозиции и някои съвпади) синастрични аспекти на личните планети на единия партньор към Сатурн, Уран, Нептун и Плутон на другия. Тези аспекти показват областите, в които двамата могат да преживеят конфликти, разочарование, чувство за манипулация или недоверие. Но тези предизвикателни аспекти могат да имат и положителен ефект след преживяното напрежение, да извлекат поука от тях и двете страни. Има случаи, когато напрежението между двама е толкова голямо, че е трудно да се преодолее, поради големите различия помежду им. Но в други случаи, когато има хармония между енергиите, целите и идеалите (показано от поне няколко хармонични аспекта между личните им планети и асцендента), предизвикателните аспекти могат да бъдат стимул, необходим за развиване на самосъзнанието им, оценявайки взаимната си индивидуалност.

Автор: Маргарита Паскалева 

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

9 thoughts on “Взаимоотношения и карма

 1. Марги каза:

  Г-жо Станчева, Вие пък ми върнахте вярата, че правя нещо и то що годе добре, че напоследък нещо се беше поизпарила. 🙂 Благодаря Ви от сърце! Желая Ви много здраве и късмет!

  Харесвам

 2. Виолета Станчева каза:

  Мила Марги, в мое лице Вие имате вярна своя почитателка . Чета всичко , което публикувате, гледам филми , чета електронни книги – всичко. Затова искам да Ви благодаря за всеотдайността, за точните прогнози , за голямото Ви сърце – гледах клипчета с Криси , с Уитни Хюстън, четох за Кенеди , за Орешарски …Господ сили и здраве да Ви дава! Вие укрепвате вярата ми че в България има добри, почтени , всеотдайни хора и затова си струва да имаме вяра в бъдещето , въпреки всичко! Имате моята всеотдайна обич, благодарност и подкрепа за Вашето дело .
  С огромна признателност ваша Виолета .

  Харесвам

 3. Моника каза:

  Браво!Иза Ромео и Ж УЛИЕТА!

  Харесвам

 4. Lili каза:

  Много интересна статия! Благодаря! Научих някои нови неща!

  Харесвам

 5. Милена каза:

  Благодаря много за бързия и изчерпателен отговор!
  Освен споделеното от мен в първия коментар, моят асц. попада в негов 7д., а неговият в моя 6д., луната ми е в секстил с негови слънце, меркурий и асц.,тригон с негова венера и съвпад с негов юпитер и марс, неговото слънце е тригон с моите слънце, венера и сатурн, луната му не прави аспект с моята луна, слънце и венера, но е в тригон с асц. ми и меркурий, юпитерите ни са в точен съвпад., неговите уран и плутон са в съвпад с моята венера и слънце, а моят уран и плутон са в тригон с неговата луна.
  Интересното е, че моят сатурн, който е в моя 5д. има аспекти с всичките му планети(хармонични, само един квадрат и една опозиция), и неговият сатурн се намира в неговия 5д. и прави аспект с всичките ми планети(хармонични, а четири са квадратура).,а сатурна ми е на 151 гр. от неговия. В общи линии е това, благодаря и всичко добро!

  Харесвам

 6. astroamor каза:

  Здравейте, Милена! Моето мнение е, че за любовта възраст няма. 🙂 Щом двама души се обичат, не съществуват пречки за връзката им. Колкото до съвместимостта и продължителността й зависи първо от заложеното в рождения хороскоп на двамата по отделно и след това на т.нар. синастрия (анализ на хороскопите на двамата за тяхната съвместимост). Мисля, че по-проблемна би била връзката, ако мъжът е по-възрастния и връзката е по-продължителна или дори брачна……предполагам се досещате защо. 🙂 Аз имам познати и приятели със сходна разлика в годините и това не им пречи да се обичат и бъдат заедно по-продължително време и дори „докато смъртта ги раздели“. Това, обаче, не е тема за споделяне най-малкото в интернет. 🙂 Но общо взето имат положителни аспекти между Луните, между Венерите, Между Слънцето на мъжа и Луната на жената, Асцендента на единия може да бъде в 1, 5 или в 7 дом на другия. Не, че е лошо, ако е в други домове….просто има друго значение в различните ситуации. От своя опит съм установила, че най-издръжливи са връзките /респективно браковете/, при които има положителни аспекти на Луни /емоционалността/ със Слънца /егото/, Венери /сходни ценности и вкусове/, Марсове /сходство в начина на действие и сексуална съвместимост/…..и не без „намесата“ на Сатурн /стабилността, сигурността и продължителността/. Ще Ви дам само един пример от практиката ми за двойка /не са съпрузи/ по-млад мъж с 12 години от жената. Мъжът и жената имат тригон между Луните си, а неговият Асцендент попада в нейния 5 дом – любов, деца, игри, щастие. Нейният Асцендент е в неговия 7 дом – дом на партньорските взаимоотношения и брака. Нейният Сатурн е в съвпад с неговия Юпитер, а неговият Юпитер е в съвпад с нейния Сатурн. Марсовете и Венерите също имат добри аспекти. Но са важни и положенията на планетите по дом – там са основните акценти на влияние. По-добре, да има някой друг „наелектризиран“ аспект, отколкото да върви всичко толкова „лежерно“, че да си омръзнат бързо или да няма интерес на единия към другия. Така че, всичко е доста индивидуално. Поздрави! 🙂

  Харесвам

 7. Милена каза:

  Здравейте, Марги!
  Прочетох с интерес поместения материал, дори намерих нещо, което не бях чела другаде, за Сатурн и асц., в случая моят е в 12д. , на градус от асц. на човек, към който съм силно привързана.
  Отделно моят Нептун прави тригон с негов Сатурн, а негов Нептун тригон с моята Луна и секстил с моето Слънце, което обяснява силната ни телепатична връзка. Преди да се срещнем наживо за пръв път, броени часове преди това сънувах срещата, как е облечен и останалите подробности.
  Имам с този човек няколко квадрата, опозиции, но като цяло положителните аспекти са повече, единственото ми/му/ притеснение е, че съм по-голяма от него с 12г., което за мен и него не е проблем, но за майка му…
  Аз имам приятели, при които жената е с 13г. по-голяма и са вече семейство цели 20г., а Вие знаете ли такива случаи, разглеждани в астрологията, ще ми е интересно да се запозная какви аспекти имат и как са се развили в бъдещето подобни връзки. С уважение!

  Харесвам

 8. astroamor каза:

  Привет, Мария! 🙂 Идея си нямам за какво противоречие си мислиш ти. Не мога да направя коментар без да съм видяла хороскопите на хората. Благодаря за пожеланията! Бъди здрава и ти! 🙂

  Харесвам

 9. Мария Илиева каза:

  Моят Марс е в 4 му дом и Юпитер в 8 дом! Защо ми се струва, че тук са малко се получава противоречие! 🙂 И един интересен случай… Черна Луна в 12 дом или в 1 дом! Поздрав за новия блог! Бъди здрава! 🙂

  Харесвам

Коментарите са изключени.