Ще стана ли богат?

 

 

Всички знаем,че щастие не се купува с пари, но всеки мечтае да намери формулата на богатството. Малцина обаче знаят,че при анализа на личния хороскоп астролога наистина може да види дали богатството ще споходи даден човек и какви са възможностите да се превърнете в заможен човек. Понякога финансовите възможности са далеч не чак толкова ясни. При определяне на финансовото състояние в рождения хороскоп се анализират 2, 8 и 11 домове:

1. Анализ на 2 дом (вашите собствени пари) – планета/и в дома, господарят на дома и неговото местоположение по знак, дом и аспекти, както и знака на куспидата на дома.

2. Анализ на 8 дом (съвместни пари от партньори в брака или от бизнеспартньорства, наследени) – планета/и в дома, управителя на дома и неговото местоположение по знак, дом и аспекти, знака на куспидата на дома.

3. Анализ на 11 дом (инвестиции от бизнеса, пари от приятели или организации) – планета/и в дома, управителя на дома и неговото местоположение по знак, дом и аспекти, знака на куспидата на дома.

4. Анализира се Венера като естествен господар на 2 дом (лични пари) и Юпитер (планетата на експанзията,изобилието и просперитета).

5. Разглеждат се знаците Телец (управител Венера) и Стрелец (управител Юпитер), както и тяхната позиция в картата.

6. Анализира се асцендента и неговият управител, както и аспектите му с управителите на 2 и 8 домове.

7. Анализът на Сатурн и Марс дават яснота за активността, отдадеността и постоянството.Тези качества не са свързани с паричния потенциал, но те допринасят за способността да се придобива и натрупва капитал.

 В допълнение могат да бъдат анализирани и други домове, за да се определи възможността за придобиване на пари от различни сфери на живота. Така например 5 дом (деца, творчество и приключение).  5-ти дом е 2 от 4 дом (дом на недвижимите имущества). Ако е акцентиран 5 дом, при анализа му може да се види възможност човекът да изкарва добри пари от покупко-продажби на недвижими имоти. При анализиране на 6 дом може да се разберете дали парите може да дойдат от работа като художник или от друг вид творчество. Шести дом дава информация за финансовото състояние и на собствените ви деца. Разбира се тази техника изисква определени умения и способност да се правят правилни анализи и изводи.

 В повечето случаи, в изследването на възможността човек да стане богат, астролога анализира местоположението и аспектите на управителя на 2 дом. С висока активност на 2 дом може да се направи извод, че притежателя на картата ще се фокусира върху материалните въпроси. Очевидно е, че този човек ще бъде щастлив да има пари, но ако има квадратура между управителя на дома и Юпитер или опозиция към Нептун, тогава парите няма да останат задълго в джоба му. Юпитер дава бохемство и щедрост, а Нептун прави хората широкопръсти и небрежни по отношение на парите. Ако Сатурн няма връзка с 2 дом, човека няма да е пестелив.

 Ако управителя на 2 дом е във връзка с Юпитер парите лесно ще се постигат. От значителна важност е положението на Сатурн (постоянство) и Марс (дейност), които са показатели за това как хората могат да се печелят пари чрез техните усилия. Всеки аспект между Марс и Сатурн дава желание за успех, засилва амбициите. Способността за запазване на капитала също е много важна.Често при хора достигнали най- високи върхове в рождените им карти се срещат положителни аспекти между Венера, Юпитер и Сатурн:секстил или тригон, съвпад междуВенера и Юпитер. От една страна Венера и Юпитер предоставят страхотна възможност за успех и пари, благополучие, а от друга страна Сатурн предразполага към упоритост и желание за постигане на високи цели.

 Тригонът на Слънцето и Меркурий към Нептун може да даде висока интуиция и да изиграе огромна роля когато възникнат проблеми в бизнеса и да помогне много за решаването им. Положителният аспект между Юпитер и Нептун може да донесе просперитет чрез силна вяра и принципи.

 Често в картите на много богати хора се среща тригон между Юпитер и Сатурн, а дори и квадратура. Но квадратурата показва упорит труд за придобиването им. Когато Венера, естествен управител на 2 дом, е в благоприятен аспект с управителя на 2 дом (или с 8 и 11 домове – в по-малка степен) или се намира в някой от тези домове, то категорично дава висока способност за привличане на пари. Венера в негативен аспект с Нептун предразполага към финансови спекулации (и дори присвояване на пари). Нептун в благоприятен аспект с Венера и/или с Юпитер е добър знак за привличане на пари от цял свят.

 В картите на много богати хора често се среща Сатурн във 2 или 8 дом. Сатурн добавя амбиция и реализъм, мотивация за натрупването на пари. Човекът не разпилява парите си при пръв удобен случай, а ги цени. Такъв човек ще работи усилено за подобряване и стабилизиране на финансовото си състояние. 

 На фиг. 1 ви представям хороскопа на сър Ричард Брансън – британски бизнесмен, известен най-вече като собственик на около 350 компании „Върджин Груп”.  

 

Фиг. 1 

  Сред най-успешните му бизнес начинания са звукозаписната компания „Върджин Рекърдс”, авиокомпанията „Върджин Атлантик Еъруейс“, „Върджин Мобайл“ и „Върджин Интерактив“.  Най-новото му начинание е „Върджин Галактик“, компания, която предлага космически пътешествия, като цената на билета е 200 000 долара. Личното състояние на Брансън се оценява на 4,4 милиарда британски лири. През 1999 година Брансън получава титлата ‘сър’ за служба на предприемачеството.

 Брансън е известен с многобройните си полети с балон, с които поставя рекорди за най-бързо прекосяване на Атлантическия и Тихия океан с балон. Първите си  стъпки в бизнеса прави на 15-16 годишна възраст. Започва даиздава студентско музикално списание. Новото му начинание така го пленява, че на 17 години решава да зареже училището. След това се захваща с разпространение на грамофонни плочи по пощата, а по-късно отваря първия си музикален магазин. На 24 години той вече е милионер.

 Сър Ричард е известен с любовта си към приключенията и споделя, че се заблавява докато прави бизнес. Списъкът на неговия бизнес днес е дълъгзвукозаписна компания, производство и разпространение на филми, авиокомпания, железопътен превоз, автомобили, булчински облекла, книгоиздаване, безалкохолни напитки, финансови услуги, фитнес центрове, и космическия туризъм. Кой ли не би му завидял на всичко това?!

 Кое обаче в неговия рожден хороскоп показва възможностите за подобно несметно богатство? Той е роден на 18 юли 1950 година и тъй като часът на раждане е неизвестен, поставям Слънцето на Асцендента. При анализи на хороскопите на други известни личности установих, че този метод на тълкуване при неясен час на раждане дава много добри резултати. По статистика родените под знака Рак са хора, които винаги се стремят към семеен уют и материална сигурност. Управителят на този зодиакален знак е Луната, а както всички знаем тя отразява слънчевата светлина и не излъчва собствена. Затова и хората родени под този знак имат вродено чувство за собственост. Като включим силната възприемчивост, богатото въображение и сензитивност, характерни за този знак, шансовете за материални блага нарастват. Луната, като управител на слънчевия му знак, е в земната практична Дева и то във 2 дом – домът на ценностите и всички придобивки в живота на човека. Опозицията й към Юпитер предразполага както към експанзивност в емоциите, така и подсъзнателно засилва стремежа на Сър Ричард към материални притежания  – Юпитер е планета на разширението и богатството. Това желание за богатство може да бъде подсъзнателно, абсолютно неосъзнато. В интервю той е споделял, че никога не е целял да печели пари. А дали наистина е така? Тогава какъв е бил мотивът му да прекъсне така рано образованието си и да прави бизнес? Само заради самото забавление? Не го вярвам. Знакът Дева е известен с вътрешната си несигурност и нуждата от насърчаване и положителната оценка на околните. Притежава обаче и отлична аналитичност, разсъдливост и практичност. В хороскопа Слънцето представя бащата, а Луната – майката. Това неаспектирано мажорно Слънце според мен го е подтикнало към жаждата за изява. То се явява и управител на неговия 2 дом в Лъв и е диспозитор на Плутон и Меркурий. Въпреки, че произхожда от благородно семейство (Луната е в съвпад с фиксираната т.нар. „кралска” звезда Регул), ученето не е било силната му страна. Причината за получаването на титлата „сър” също се корени в съвпада на Луната с Регул. Меркурий се свързва с ранното образование, а той е в падение по знак в Лъв.

 Във 2 дом освен Луната, се намира и Плутон в Лъв. Плутон е мунданен управител на 8 дом – домът на чуждите авоари, наследствата и подкрепата от другите. Подкрепящият аспект секстил между Плутон към Марс -управител на 5 дом (големия бизнес, творчески начинания и занимания) и на Овен в 10 дом (дом на кариерата и имиджа му в обществото), заедно с Нептун (управител на 10-я му дом) във Везни му дава прекрасната възможност да печели много, да бъде известен в обществото с творческите си бизнес проекти, свързани както с музикалното изкуство, така и на бизнеса му като цяло.

 Венера като мунданен управител на 2 дом е във въздушните Близнаци. От там идва и тази жажда за разнообразие и интерес към полетите с балони. Освен това и Венера е мажорно неаспектирана както Слънцето му и Меркурий. За неаспектираните планети се знае, че подтикват човека към риск и оказват влияние от типа „ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще”. Плутон в Лъв го дарява със самоувереност и желание за власт. А Юпитер в Риби, планетата на богатството и изобилието, е на трон по знак и му дава богато въображение и силна интуиция. Освен това той прави точен тригон с Уран – планетата на неочакваното, техниката и иновациите, аерокосмическата промишленост.

 Сатурн в земния знак Дева като господар на 10 дом (бизнеса) му дава допълнително практичност, предприемчивост и ефективност в бизнеса. Не по-маловажен е и факта, че северният лунен възел в хороскопа му е в напористия експанзивен огнен знак Овен. В хороскопа северният лунен възел показва пътя, по който трябва да върви душата в настоящата си инкарнация и качествата, които човек трябва да развива, за да бъде успешен. Със северен лунен възел в Овен той правилно развива основните качества на знака Овен – инициативност, амбициозност, новаторство, лидерство в избраната от него сфера, ентусиазъм и смелост. Той притежава сензитивността на слънчевия си знак Рак, интуицията и магнетичността на Нептун в съвпад с Марс, както и невероятния талант и енергия да печели от другите, да получава нужната подкрепа от тях – Марс и Плутон са мунданни управители на 8 дом, домът на чуждите авоари.

 Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

6 thoughts on “Ще стана ли богат?

 1. astroamor каза:

  Здравей, Лидия! Не мога да ти дам отговор на въпроса без да съм видяла хороскоп. Ако беше така просто, досега ти щеше да имаш отговор на въпроса. Поздрави и хубава вечер! 🙂

  Харесвам

 2. Здравей Марги, и аз имам засегнати планети в 2-8 като СЛВ е в 8 дом.Слънце 2 упр.юпитер -7 и марс плутон уран 11.Имам и сатурн 4 дом. Да смятам ли че ще работя с голяма организадия и наследения имот ще работи за мен.

  Харесвам

 3. astroamor каза:

  Привет, Снежи! Скорпион се управлява както от Плутон, така и от Марс, тъй като Марс е стария управител на Скорпион – преди откриването на Плутон. Затова се разглеждат и двете. Плутон в 11 дом дава възможност за работа в/с организации /асоциации и т.н. групови дейности/. Плутон има чудесен тригон с Марс и Луната . Няма да навлизам тук в подробности, но имаш индикации за живот извън страната, както и чудесни възможности да печелиш добре в чужбина. Управителя на 5 дом във 2 може да даде работа както с деца, така и с преводи, творческа дейност и т.н. по 5 дом. Но каквото и да си завършила, като че ли не те влече тази работа. Родител ли те насочи към избор на ВУЗ? Но имаш възможности сама да изкарваш добри пари и то от работа, която ти е по сърце. Но не си родена да боравиш добре с пари. Плутон във Везни е с диспозитор Венера, която също има чудесни аспекти. Имаш всички възможности по хороскоп да печелиш чудесно. Важното е да се насочиш в правилната посока и време. 🙂

  Харесвам

 4. Снежанка Игнатова каза:

  Здравей Марги,
  Забуксувах на т. 6 (Анализира се асцендента и неговият управител, както и аспектите му с управителите на 2 и 8 домове)
  Въпросът ми е като асцедент Скорпион, коя планета да гледам като управител на Скорпиона, Плутон или Марс? ………………………………..
  Сърдечно благодаря за отделеното време.
  Поздрави!

  Харесвам

 5. astroamor каза:

  Не мога да кажа без да съм видяла хороскоп. Имат значение не само планетите по дом и аспектите им, но и знаците, в които се намират. Диспозиторите на планетите също са важни…..Когато се тълкува, се тълкува и гледа целия хороскоп.

  Харесвам

 6. Милена каза:

  Венера е управител на девети и втори дом, където се намира, прави тригон със сатурн в пети дом и опозиция с юпитер в осми, а сатурн е в секстил с юпитер-има ли изгледи за богатсво в картата ми 🙂

  Харесвам

Коментарите са изключени.