Първанов или Станишев – кой кого?

 Днес, 19 май 2012 година, в 10:00 часа започна 48-я Конгрес на БСП, на който предстои да бъде избран следващият политически лидер на партията. Това събитие за много хора не е от значение, но е от съществена важност за бъдещето на България и съответно за всички нас, предвид факта, че през 2013 година предстоят парламентарни избори. Тези избори ще са много трудни и трябва да се започне отрано подготовката за тях.

 Нека разгледаме първо хороскопа на Сергей Станишев, роден на 5 май 1966 година. Тъй като точните часове на раждане на двамата кандидати за лидерското място в БСП не са ми известни, то ще анализирам единствено рождените им планети по знак и по-важните им аспекти.  На фиг. 1 съм направила съпоставяне между планетите от днешния ден и планетите от рождения му хороскоп (синастрия).

Фиг. 1

 В рождения хороскоп на Сергей Станишев Слънцето е в съвпад с планетата на действието и амбициите Марс. Този аспект му дава сила, издръжливост и самоувереност. Често хора с подобен съвпад са доста избухливи и агресивни, но тук тази агресия е малко по-сдържана, тъй като съвпада е в знака Телец. Този знак е доста търпелив и стабилен, умее да чака точният момент и място за постигане на целите си. Друг е въпроса дали ще успее и дали транзитните планети дават нужната подкрепа за успеха. Да не забравяме, че Марс в Телец е в знак на заточение и тук влиянието му не е така силно – изисква се съобразяване с определени правила и норми на поведение. Но предвид положителните аспекти, които прави с Уран и Плутон в Дева, той е роден за лидерски пост, умее да ръководи с ентусиазъм и мотивация. Умее да използва положително силите си, има добра концентрация и силва воля. Тригонът на Марс към Уран и Плутон му носят възможности за успехи, оригиналност и изобретателност, смелост и лидерски качества.

 Луната, представяща емоциите и настроенията, в хороскопа на Сергей Станишев е в знака на своето падение Скорпион. Тази Луна показва дълбока емоционалност и волеви желания. Трудно ще изтърпи нечия намеса или опозиция, горд, ревнив, самоуверен и със силна потребност за успехи. Съвпадът на Луната му с Нептун го прави идеалист, на моменти меланхоличен, романтичен, податлив на влияние. Предвид предпазливостта на водните знаци и фиксираните Слънце и Марс в Телец, той не би позволил влияние от страна на всеки. Нептун е планета, имаща отношение към идеологията и не е случаен факта, че е социалист. Съвпадът на Луната с Нептун прави човека силно интуитивен, магнетичен и със силна вяра. Но предизвикана, Луната в Скорпион може да бъде подмолна и отмъстителна. Опозицията на Слънцето и Марс с Нептун могат да го направят и жертва на скандали, измами и предателства. Извън темата, той е склонен към алергии и интоксикации, както и към ендокринни проблеми, от които трябва да се предпазва и да вземе превантивни мерки.

 Днес Луната е в знака Телец, в съвпад с рождените му Слънце и Марс, което е белег както за силно емоционално напрежение, така и за едно ново начало в живота му (рожденото му Слънце и транзитната Луна са в символично Новолуние). Транзитният Сатурн във Везни налага приспособяване и възприемчивост към желанията и емоциите на околните. Прекалената самоувереност може да му изиграе лоша шега. Транзитният Юпитер в Телец, макар и да е отминал точният съвпад със Слънцето и Марс, му носи късмет, сили и вяра в успеха. Транзитният Плутон в Козирог оформя (макар и не съвсем точен) голям земен тригон със Слънцето и Марс в Телец, както и с Уран и Плутон в Дева. Подкрепа има и от транзитния Марс в Дева, в близък съвпад с рождения му Плутон, даващ голяма власт.

 Да погледнем какво се случва в хороскопа на Георги Първанов. Той е роден на 28.06.1957 год. – по време на Новолуние във водния знак Рак. В този знак Луната е на трон – също интуитивен, с желания и умения да защитава, да проявява снизходителност. Знака Рак е знак със силно чувство привързаност към народ и родина, както и към собственото си семейство.  На фиг. 2 представям синастрията между планетите от днешния ден и планетите от рождения му хороскоп. 

Фиг. 2

 

 В този хороскоп имаме обаче съвпад на Марс с Уран в огнения знак Лъв и дори външно да не показва на моменти раздразнителността си в определени ситуации, то вътрешно може да се разкъсва от нервно напрежение. Марс в Лъв е горд, експресивен и динамичен. Той е царя на джунглата и винаги се стреми към лидерските позиции. Този Марс е в съвпад с планетата на внезапните промени, индивидуализма и ексцентричността. От една страна го дарява с революционен дух, с лидерски качества и смелост, интелект  и изобретателност. А от друга страна го прави уязвим към инциденти и внезапни събития в политически план, тъй като Уран се свързва с политическите партии и сдружения. Полижителното в неговия хороскоп е, че този съвпад на Марс и Уран имат „подкрепата” от тригона им със Сатурн в Стрелец. Слънцето и Луната в Рак неслучайно го насочват към историята по отношение на образованието, а Сатурн в Стрелец го дарява със силна вяра, дисциплина, с добра концентрация, силна интуиция и оптимизъм. Сатурн в мунданната астрология се свързва с държавната и изпълнителна власт. Тук той е в съвпад с фиксираната звезда Антарес от съзвездието Скорпион и е ретрограден. Според един от преводите Антарес означава „анти Арес” – „съперник на Марс”, което в определени моменти от живота може да предизвика съперничества и деструктивно влияние (загуби, разочарования, кавги и проблеми с опоненти), поради прекалено упорство.  Хората с ретрограден Сатурн, а дори и със съвпад с Антарес не са малко, тъй като това е планета, имаща отношение към поколения. Но предвид естеството на звездата, личността трябва още от ранно детство с помощта на родителите да формира собствено чувство за ред, дисциплина и цели. Антарес е известна още като „звезда на катастрофите” в пряк и в преносен смисъл и съвпадът със Сатурн в хороскопа на Георги Първанов създава предпоставки за периодични загуби в кариерата (Сатурн е мунданен управител на 10 дом – дом на карирата и имиджа в обществото), а трябва да бъде бдителен и за имиджа си. В личен и семеен план няма да го коментирам, но ще спомена само, че Сатурн има отношение и към роднините (особено възрастните).

 Днес Луната в Телец в неговия хороскоп образува някои благоприятни аспекти – секстил към Слънцето и Луната му в Рак, но и квадратура към съвпада Марс/Уран. Има хора, които ще го подкрепят, но ще има и хора, които няма да го подкрепят. Днес е важно да не губи контрол върху емоциите си, но със сигурност емоционалното му напрежение ще е силно. В неговия хороскоп транзитните Слънце, Луна, Меркурий и Юпитер в Телец образуват благоприятен аспект тригон с рождения му Юпитер в Дева. Транзитният Сатурн във Везни носи „подкрепа” на рождения му Сатурн. Макар и с неточни аспекти, те са в съвместими стихии. Същото се отнася и за аспектите на транзитния Марс в Дева към рождените му Слънце и Луна в Рак, но същите транзити образуват неблагоприятен аспект квадратура към рождения му Плутон в Лъв и не дават голяма подкрепа за него по отношение на желанията му за придобиване на власт днес. Като добавим и неблагоприятните аспекти опозиция на транзитния Плутон в Козирог и квадратура на Уран в Овен към рождените му Слънце и Луна, то разочарования, сътресения и внезапни промени в личен и в политически аспект няма да липсват. Юпитер, планетата на късмета и просперитета, в знака Телец прави неблагоприятен аспект квадратура (макар и разходящ, те са в несъвместими стихи и до напускането на знака няма да му носи нужната подкрепа) с рождените му Марс и Уран.

 И накрая да обобщя – в астрологията най-силно влияние оказват съвпадите между планети. И тъй като транзитният Юпитер е в съвпад с рождените Слънце и Марс в Телец от хороскопа на Сергей Станишев, моето мнение е, че той има по-голям шанс от Георги Първанов да бъде новият – стар политически лидер на левицата. 

 През 2013 година предстоят тежки парламентарни избори у нас. Периодът юни 2012 / юни 2013 година няма да бъде от най-успешните за бившия ни президент Георги Първанов, така че за него няма да е зле да си даде малко почивка.

 Слънчевото затъмнение на 10 май 2013 година, предхождащо парламентарните избори и попадащо в 4 дом от хороскопа на България, е белег за промени в страната ни (а също и транзита на Сатурн в Скорпион през 10 дом), голяма борба за управлението и отново скандали в общественото пространство, удари под кръста по пътя към властта.

 На Сергей Станишев му предстои т.нар. Юпитеров възврат от юни 2012 до юни 2013 г., който се случва на всеки 12 години. От една страна този аспект му дава възможности за успехи и израстване в кариерата. Сатурн от октомври 2012 година ще премине в знака Скорпион и ще налага ограничения, ще изисква отговорно отношение, добра организация и планиране. Но предвид факта, че рождения му Юпитер в Близнаци е в знак на „заточение“ и в квадратура с рождените Венера (управителка на Слънцето и Марс в Телец) и Сатурн в Риби, считам че шансовете на БСП за „голямата победа” на парламентарните избори догодина не е голям (да не кажа малък)……със или без Миглена Кунева и Ахмед Доган в коалиция. 🙂 Тя, като представител на знака Рак и Ахмед Доган, като представител на знака Овен, са „притиснати“ от две страни с неблагоприятни аспекти на Уран и Плутон към рождените им Слънца – егото, изявите, успехите в обществото. Уран се свързва с внезапните и неочаквани събития, а Плутон – с трансформацията, подривната дейност и желанието за власт. И двете планети, обаче, не са с позитивно влияние като цяло. По-подробни астро-анализи на политическата обстановка , свързана с изборите, ще направя когато му дойде времето. 🙂 

  В хороскопа на премиера Бойко Борисов някои от планетите също го „подкрепят”, а други – не. Юпитер в Близнаци до 25 юни 2013 година ще му носи късмет, колкото и да не им харесва на някои. Като се има предвид, че през юни или юли 2013 година предстоят парламентарните избори, то шанса през юни ГЕРБ да спечели отново големия брой избиратели е много по-голям от този на останалите политически партии, някои от които се разпаднаха. Квадратурата на Уран (сдружения, асоциации, политически партии) в Овен с Плутон в Козирог, имащ отношение към властта, ще предизвиква до 2018 година разпад на партийни (организационни) структури и неочаквани промени в държавните апарати на много страни по света, някои хора сега ги създават…..да им се чуди човек! През месец юли хората са в отпуск и на почивки, а освен това Слънцето през месец юли 2013-та има неблагоприятни аспекти към Уран в Овен и към Плутон в Козирог. Тези аспекти не благоприятстват провеждането на избори през юли 2013 не само заради самото бъдещо управление и управляващите,  но от стабилността в държавата сме зависими и ние – данъкоплатците.

 Разглеждайки аспектите на транзитните планети за месец юни 2013 година и предвид факта, че изборите винаги се провеждат в неделя, единственият благоприятен ден за провеждането на парламентаринте избори е 9 юни 2013 година.

 На 8 юни 2013 г. е Новолуние в Близнаци и на 9-ти вече Луната е отминала точния съвпад със Слънцето, започва да расте. Марс също е в Близнаци (но в по-ранни градуси), както и Юпитер. Тези планетни разположения ще внесат повече хармония в живота и успех в кариерата за родените под знака Близнаци. 

 Транзитният Сатурн в Скорпион ще създава затруднения и при двамата основни лидери – на ГЕРБ и БСП. Но има една астрологична подробност, която е важна – рожденият Сатурн на Бойко Борисов е на своя „трон” по знак в Козирог. Сатурн и знака Козирог представят държавната власт и авторитет, а личността дарява с пресметливост, организационни качества, гордост, сериозно отношение и чувство за отговорност. Транзитният Сатурн в Скорпион догодина е в благоприятен аспект секстил към рождения му Сатурн в Козирог. На 9 юни 2013-та Луната ще е в знака Близнаци и в съвпад с планетата на късмета Юпитер.

 Първата неделя на юни 2013 – 2 юни не е благоприятен ден за избори от гледна точка на това, че Луната е в последния градус на знака Риби – критичен градус и Луна „без курс” са неблагоприятни за стартиране на изборите аспекти. На 16 юни 2013 год. Луната е в знака Дева и в предизвикателен аспект квадратура към Слънцето и Юпитер, което също е неблагоприятно от гледна точка на желанието за просперитет на страната ни. На 23 юни Луната в Стрелец се „подготвя” за Пълнолунието на 24-ти – в опозиция с Юпитер и в предстояща опозиция със Слънцето. Венера и Меркурий „висят” някак в нищото неаспектирани от останалите планети, а това също е знак за финансови и комуникационни проблеми. На 30 юни 2013-та Луната е в огнения знак Овен, образуваща мощен тауквадрат със Слънцето в Рак, Уран в Овен и Плутон в Козирог. Всички т.нар. „предизвикателни” аспекти носят напрежение и не са благоприятни за нещо толкова важно като бъдещето на страната ни. Това са моите „за” и „против” във връзка с предстоящия избор на лидер за БСП и за предстоящите парламентарни избори през 2013 година. А дали ще се вслуша някой в тях, друг въпрос. 

Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

2 thoughts on “Първанов или Станишев – кой кого?

  1. astroamor каза:

    Станишев е преизбран за председател – печели със 77 %: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4820211

    Харесвам

  2. astroamor каза:

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=904802 Първанов си е направил самоотвод в надпреварата за председателския пост. Това му прави чест.

    Харесвам

Коментарите са изключени.