Звездите за управлението на президентската двойка

 

 На 19 януари 2012 година новият президент на Република България Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова се заклеха в  Народното събрание.

 В хороскопа на клетвата (фиг. 1) Медиум Цели (МЦ – най-високата точка в хороскопа) представя амбициите, постиженията и имиджа на президентската двойка пред обществото. МЦ в хороскопа е в общителния и ентусиазиран знак Стрелец. Президентската двойка ще имат възможността да прокарват своите идеи и ще имат моралната и финансова подкрепа на партньорите си от международната общност – управителят на МЦ Юпитер прави благоприятен аспект тригон с Плутон – управител на 8 дом (финансите и подкрепата от страна на партньорите), което е белег за продуктивно управление. Плутон в Козирог в 10 дом дава смелост, сила и самоувереност, добра организация и силно чувство за отговорност. Юпитер управлява също 9 дом и е на върха на 2 дом – авоарите на нашата държава. Девети дом е дом на законодателната власт, науката и образованието, крупния бизнес и далечните места (чужбина). Можем да очакваме положително развитие в посочените сфери, финансиране на проекти и крупни чуждестранни инвестиции в областта на земеделието, животновъдството, туризма, промишлеността и спорта. Тригонът на Юпитер и Плутон е аспект, който ще донесе доста облаги за държавата ни. Този аспект ще балансира донякъде намаляващата Луна в хороскопа, което по принцип не е благоприятно за никое ново начинание, но все пак президентската институция е предимно с представителни функции и Луната в 9 дом дава възможността да наблегнат на контактите с чуждестранните партньори, на обществените и културни дейности (управлява 5 дом). Другата добра новина е, че Луната прави разходящ аспект квадратура (отминаващ, разпадащ се) с Венера, което е добре за финансовото състояние на народа, т.е. идва края на безпаричието и бедността на държавата ни. Дано съм права и дано доживеем управляващите да мислят за благосъстоянието на държавата и народа си, а не за себе си! Луната в мунданната астрология представя народа. Вероятно още хора ще потърсят спасение в чужбина, поради мястото на Луната в 9 дом, но разпадащия се неблагоприятен аспект с Венера дава надежда за по-добро бъдеще за финансовото състояние на българина. Затова моят апел към онези, на които им е писнало да живеят в нашата бедна и ограбена родина, да проявят още малко търпение. Венера управлява 2 дом в хороскопа (парите на държавата), а и е диспозитор на Юпитер в Телец (Венера е планетен управител на знака Телец). Тя е много добре поставена в знака Риби и в 12 дом – в екзалтация. Това увеличава възможностите и успехите във финансовата сфера и притока на чужди инвестиции, защото е в сходящ секстил (предстоящ) с Плутон – управител на 8 дом (парите на партньорите).  Не по-маловажен е и факта, че планетата на късмета и разширението Юпитер също е добре поставен в знака Телец – знак на финансите, материализирането на целите и стабилността.

 

 

Фиг. 1 – хороскоп на клетвата

 Слънцето в мунданната астрология представя президента, а то е в критичния 29 градус на знака Козирог и в точна квадратура със собствения си диспозитор (управител на знака) Сатурн, от което е видно управлението в период на криза. Сатурн (системата на управление, изпълнителната власт, т.е. премиера) няма да позволи никакви  несъгласувани изяви и ще налага дисциплина и стройна организация.

 Асцендентът в хороскопа представя индивидуалността на президентската двойка, начина им на представяне пред хората. Асцендентът Риби показва спокойствие и желание да служат. Управителят на знака Риби – Нептун е на трон в 12 дом (Нептун е господар на 12 дом) – може да ни изненадат с артистичните си таланти и силна интуиция, ще се стремят към мъдрост при вземането на решения и ще подкрепят с делата си онеправданите. Нептун също има само благоприятен аспект – със Сатурн. Този аспект предвещава висок морал, вдъхновение, добра организация на работата, чувство за отговорност и защитаване интересите на държавата. Тъй като Сатурн управлява 11 дом (парламента), то те могат да имат много добро взаимодействие с политическите сили в парламента и всички институции при решаването на важни въпроси за страната. Уран в Овен в 1 дом дарява президентската двойка с ярка индивидуалност, изобретателност и иновативен подход.

 Марс в Дева в 7 дом представя като цяло външните работи, партньори и опоненти, договарянето с тях. Ние винаги сме представлявали интерес за големите сили, поради стратегическото ни място. Но предстоящият благоприятен аспект на Меркурий (управител на 7 дом и диспозитор на Марс в Дева) с Марс, макар и малко „висящ” в нищото неаспектиран, ще успокои в даден момент споровете и договарянията с партньори и опоненти. Меркурий управлява както 7 дом, така и 3 дом – комуникациите и договорите. Можем да разчитаме на положителни контакти и успешни договаряния с държави, от които очакваме морална и финансова подкрепа.  

 Юпитер е втори управител на знака Риби, освен това управлява и Северния Лунен възел в хороскопа, който е в 9 дом. Лунните възли не са небесни тела, а точки на небесната дължина, където Луната пресича еклиптиката – видимият път на Слънцето. Нодалната ос (оста, свързваща възлите) има отношение към съдбовни събития или срещи с хора, които по някакъв начин ще оказват съдбовно влияние върху бъдещето на страната ни. Както и да анализираме хороскопа, все до Юпитер стигаме. И слава богу, че има благоприятни аспекти, добре е поставен в хороскопа по знак. А това дава надежди за едно успешно президентско управление, носещо облаги и приходи за страната ни, които от толкова време чакаме. Чак не ви се вярва, нали? Важното е да внимават да не допуснат грешки, които да не могат да бъдат поправени и са в ущърб на държавата и народа. Лилит (Черната Луна) не е планета, а чувствителна точка в хороскопа и е свързана с кармата. В астрологията тя е изкусителката и представя тъмната страна на нещата. Пример за типичен образ на Лилит е Саломе – племенница на цар Ирод според библейския разказ. Лилит на върха на 2 дом изисква да не се поддават на финансови съблазни за лична изгода. И сега добрата новина – съвпадът на Лилит с Юпитер е отминал и все пак, на върха на 2 дом може да създаде изкушения.

 Северният Лунен възел във всеки хороскоп представя бъдещето – пътят, по който трябва да вървим. Президентската двойка ще бъде силно мотивирана за успех и просперитет. Ще вървят по пътя си със силна вяра, водени от висши идеали, скромност и желание за материализиране на целите – подобряване на бизнес климата, образованието, законодателната система и материалното състояние на държавата като цяло.

 В астрологията фиксираните звезди, особено най-ярките, оказват силно влияние в живота на хората и обществата. В хороскопа на клетвата на върха на 5 дом е най-ярката звезда Сириус от съзвездието Голямо куче, за която Петър Дънов казва: „Тази по-далечна звезда е паметник на човешкото развитие, на човешката култура.” Пети дом е домът на социалните дела, изкуствата, културата, децата, раждаемостта в държавата, спорта и развлекателния бизнес. Да им пожелаем успешен мандат и нека „големият благодетел” Юпитер и Сириус ги водят по пътя към благоденствието и развитието на страната ни!

Автор: Маргарита Паскалева

19.01.2012

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

 

 

8 thoughts on “Звездите за управлението на президентската двойка

 1. astroamor казва:

  Благодаря, Розита! Стараем се, нали знаете? 🙂 Нека бъде наистина така, както го виждам. Мисля, че го заслужаваме. Толкова търпелив народ сме! 🙂

  Like

 2. astroamor казва:

  Благодаря и аз за топлите думи, Саша! 🙂 И аз с удоволствие правя всичко за прекрасните си читатели. Поздрави!

  Like

 3. Саша Гиздова казва:

  Чудесна си Марги! Както винаги до сега!

  Like

 4. Розита казва:

  и аз да прибавя своето – благодаря. Какво по-добро от това: добър човек да ти даде лъч надежда…нека ни е на добър
  час с тези хора.

  Like

 5. astroamor казва:

  Гледах ги възлите….и аз дълго ги мислих и стигнах до извода (на базата на тълкувания на други астрологични светила….но за съвсем други казуси), че вероятно по пътя към постигането на целите (СЛВ в 9 дом) винаги ще има изисквания и напътствия от страна на външни институции по отношение на изпълнението на предписанията от тяхна страна. Не може аз да дам примерно милиони, милиарди левове или евро за нещо и да не контролирам разходването на парите…..особено в такава икономическа криза. Някъде бях чела, че директните лунни възли били с влияние, подобно на ретроградна планета…т.е. изисква се изчакване даването на „зелен сигнал“ за действие при преминаване на възела в ретроградно движение. А това не е повече от 2, 3 дни. Как ще влияе, ще следим и ще придобиваме нови опитности…както се казва – от източника директно. Това за кармата също вероятно си права. Затова е важна практиката. Поздрави и топли прегръдки, Антоанелка! 🙂

  Like

 6. Antoanela Terzieva казва:

  Освен, че е благоприятна, прогнозата е много добре обоснована, Марги, браво на теб! Амин!
  п.п. Прави ми впечатление директността на лунните възли, нетипична по принцип. Може би защото президентската двойка няма натрупани „стари дългове“ и „стара карма“, започваме на чисто, стига сме се оправдавали с тежко минало и сме изкупували стари грехове, да вървим необременени напред трябва :-). (Това си е лично моя интерпретация, има и други варианти тук.)

  Like

 7. astroamor казва:

  Дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно…..тогава, тогава предвиждам такъв живот!!!! 🙂

  Like

 8. nstaneva казва:

  Браво Марги!! И дано се сбъднат думите ти!

  Like

Коментари са забранени.