Астропортрет на Бойко Борисов


     

ББ

 

 

 

 Слънчевият знак Близнаци в рождения хороскоп на Бойко Борисов е подвижен и променлив знак . Въздушното му Слънце го прави активен, експресивен и адаптивен. Това, което може да изиграе лоша шега на Близнаци, е да си позволи колебливост, бъбривост или непостоянство, което е присъщо за тази позиция. Бойко Борисов е сдържан в емоциите, притежава комуникативност и красноречивост. Слънцето е неаспектирано, т.е. не прави мажорни аспекти с другите планети. Представя индивидуалността, личността и вътрешния Аз. Неаспектираното Слънце действа два пъти по-силно в хороскопа и указва това, че планета не е свързана с останалите елементи в хороскопа. Може свободно, без ограничения  да проявява себе си, но това може да бъде изтощаващо за него, защото Слънцето в хороскопа на всеки човек е носител на енергия. Такова  Слънце „може да прави каквото си  иска” , т.е. може да бъде доста непредвидим както по отношение на изявите и своята същност, така и по отношение на здравето.

 Луната в Дева подчертава менталните му качества. Той се нуждае от оценката на другите, практичен и постоянен в чувствата, сдържан в емоциите. Обича да помага и да бъде в услуга на хората. Притежава отлична памет и аналитичен ум. Има изключителни интуитивни способности и може да има влечение към окултизма. Луната в Дева показва качества и за преподавателска дейност. През 1982 г. завършва висшата школа на МВР с чин лейтенант със специалност „Противопожарна техника и безопасност”. По-късно защитава дисертация на тема „ Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ и получава научна степен “доктор“. От 1985 до 1990 година Бойко Борисов е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Луната в рождената карта дава информация за майката, която също е била учителка. Луната прави тригон със Сатурн, което го дарява със задълбоченост , предпазливост, благоразумие и силно изразена гордост. Този аспект му дава добри управленски способности и  възможности за  успех.      

 Планетата на ума и комуникациите Меркурий е в Рак. Съчувствен и състрадателен, умее да изслушва, притежава  добра памет и творческо мислене. Държи на взетите вече от него решения. Впечатлителен и променлив, чувствителен към заобикалящата го среда. Меркурий прави опозиция със Сатурн. Това е много добър аспект за бизнес и политика, защото дава сдържаност, амбициозност, усърдност и отговорност. През 1991 г. основава частната охранителна фирма “ Ипон 1“. След  1980 г. се занимава активно с карате и през годините работи като треньор на националния отбор на България по карате, както и като съдия на международни срещи по карате. Опозицията на Меркурий със Сатурн е едно доказателство за неговото високо чувство за отговорност, за безпристрастния и обективен начин на мислене. Ракът е чувствителен знак и с Меркурий в Рак  начинът на мислене и комуникиране на Бойко Борисов са зависими от заобикалящата го среда. Той лесно „усеща” и „разгадава” останалите и тяхната добронамереност или недоброжелателност. Притежава отлични качества на бизнесмен, но може да бъде много убедителен и пред по-голяма аудитория.Тригонът на Меркурий с Нептун  му дава така нужния артистичен талант в политиката, възприемчивост към нови идеи, богато въображение и умения в търговията и сделките. Висшата октава на съвпадът Меркурий – Нептун дава интуитивна връзка с космическото съзнание, както и пророчески дар. Секстилът на Меркурий с Плутон го прави дипломатичен и с умения да оказва влияние върху другите. Прекрасно съчетание на интелект и воля.

 Венера, като сигнификатор на ценностната система и това което човек намира за красиво и желано, е в Лъв. Това, което той цени и харесва е сърдечността и почтеността. С усет към красивото и цветовете, обича театъра, музиката и художественото творчество. Той е човек със силно изразена гордост и благородство, романтичен и пламенен човек, който със сърдечността и предаността си привлича хората и винаги е център на вниманието. За Венера, която е планетата на любовта, ще спомена само че в любовта е чувствен и щедър.Това се потвърждава и засилва от съвпадът на Венера и Марс в Лъв.Този съвпад прави човек магнетичен и сексапилен,а ние сме свидетели на неговата харизматична изява като личност. Харесван и обичан от много хора, хулен от опонентите, понякога безцеремонен , царствената му осанка, обаче, не остава незабелязана.Той е роден лидер и не се учудвам, че се е насочил към политиката. Венера, макар и с малко по-широк орбис, прави съвпад с Уран – планетата на индивидуализма  и разчупването на традициите.Този съвпад му дава рядка оригиналност, идеализъм и общителност. В любовта се нуждае от приятелство и лоялност преди всичко, както и от интелектуална съвместимост с жената до себе си. Във взаимоотношенията прекалената обвързаност би го потискала. Свободолюбивият му дух се нуждае от  пространство, за да изяви истинската си същност. Обича да е самостоятелен и независим , а „ ние” за него е приемливо само в идеологичен контекст. Типичната прибързаност, характерна за този съвпад, надявам се, че е преодолял с годините. Венера в квадратура с Нептун може да доведе до вътрешна борба между интуиция и чувства , дава добри качества на стратег. Но идеализма не бива да прекрачва границата .    

 Планетата на енергията и сексуалния импулс – Марс, в хороскопа на Бойко Борисов е в Лъв. Щедър, весел и динамичен, той е мъж със силен личен магнетизъм. Открит и щедър в любовта, топъл и експресивен сексуално, изключително привлекателен за противоположния пол. Марс в Лъв има склонност да бъде своеволен и е необходимо  развиването на усет към детайлите и чувство на скромност. Той е човек, който  гледа  мащабно и  не  страда от липса на самоувереност. Марс в Лъв се нуждае от одобрение и признание. Както съветват философите, той трябва да се научи на сдържаност във всичко. Не е нужно да казвам, че това не е никак лесно за Марс в Лъв, който винаги иска да получи желаното и понякога го получава по демонстративен начин, когато не го получава естествено. С Марс в Лъв и Слънце във въздушна стихия (Слънце в Близнаци) той налага своите идеи и  мисли, умее да активира и използва връзки, да привлича хората към обмяна на идеи и опит, да се съобразяват с него, да приемат и подкрепят всички негови решения и действия.

 Неговият Марс е в съвпад с Уран , от където идва  неговата силна воля и се подчинява на своите правила в живота. Не търпи ограничения, притежава смелост и бързина, присъщи на неговия спортен дух. След 1980 г. Бойко Борисов се занимава активно с карате и през годините работи като треньор на националния отбор на България по карате, както и като съдия на международни срещи по карате. С този съвпад е склонен и към инциденти, за което трябва да вземе предпазни мерки. Марс прави и квадратура с Нептун. Този аспект е невероятно творчески. Заради изключителната сензитивност на Нептун към подсъзнателните колективни нужди и чувства, той притежава дарбата да предусеща и „разгадава”действията и реакциите на другите. Успява по вълшебен начин да въздейства върху колективните емоции. В астрологията нараненият Марс в огнен знак може да даде работа като пожарникар. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР – „Противопожарна охрана”. Баща му – Методи Борисов до 1987 год. е бил служител на Софийско градско управление – МВР, началник  в столичната противопожарна охрана.       

 Юпитер представлява принципа на разширените възможности във външния свят и принципа  на компенсация във вътрешния. Юпитер в разглежданата тема е в Скорпион.Тук той дава чувствена магнетичност ( двойно подчертана от съвпада Венера – Марс ), граничеща с умения на хипнотизатор, интереси към окултните науки и тайнствата на живота. Тази позиция подсилва още неговата и без това голяма активност, постоянство,проницателност и остра преценка. Тежко на противниците и опонентите му. Крачи смело напред с голяма вяра в себе си. А ретроградното положение на Юпитер показва желанието и силата в търсене и намиране на идеала. Той е  човек, който може да разчита единствено на себе си и да има слаба външна защита.

 Сатурн представя принципа на свиване и кристализация. В астрологията е наричана планета на кармата, но не е точно така, тъй като кармата се реализира от всички планети без изключение. Тук положението на Сатурн е в знака Козирог, който е на трон по знак, поради управлението на планетата на този знак. Сатурн в Козирог показва амбиции към властта, авторитет и престиж. Това е отлична позиция за политика, бизнес и всички дейности, които изискват одобрение от обществото. Практичен, сериозен, отговорен, с тази позиция има добри възможности за реализация.  Доказателство за неговата реализация през годините е талантът му за организиране и ръководене,съпроводени с мъдрост. Ретроградността на Сатурн в хороскопа му  показва,че в този живот е съзрял за завършване на кармата си, необходимост от обръщане навътре в себе си за формиране на собствено чувство за ред и дисциплина. Наблюдаваме всички неговите обществени изяви – първо издигането му в чин генерал-майор, а през 2004 година с Указ на президента е удостоен със звание генерал-лейтенант. През октомври 2005 г. след балотаж, спечелва кметските избори като независим депутат. Секстилът на Сатурн с Плутон в картата показва толерантност към другите и способност за преодоляване на много от пречките, показани от останалите предизвикателни аспекти в хороскопа.

 С Уран в Лъв Бойко Борисов е типичен борец за идеите си, различен и неконвенционален, със силно его. Уран в Лъв е в заточение и е необходимо съобразяване с правилата и законите, самодисциплина,за да се избегне деструктивното му действие. Квадратурата на Уран с Нептун показва лесна възбудимост и бунтовност. Нужен му е положителен отдушник, за да избягва разстройствата и объркването, които може да му донесе този аспект.

 Нептун представя духовния подтик,творческите и интуитивни способности.Нептун в Скорпион го дарява с изследователски дух, притежаващ големи възстановителни сили. А квадратурата му с Венера му дава идеализъм,

артистичност и добри стратегически умения. Квадратурата на Нептун с Марс му дава богато въображение, но показва и възможности за предателства, от което трябва сериозно предпазване. 

 Плутон символизира съдбата, външните неочаквани и независещи от човека събития. Той представя едновременно разрушаващите и обновителните импулси. Влиянието на Плутон е дълбоко и оставя отпечатък върху цяло поколение. С Плутон в Дева ние наблюдаваме загрижеността на Бойко Борисов към начина на живот на хората. За тази позиция е присъщо желанието за перфекционизъм, анализиране, загриженост за собственото здраве и спазване на хранителен режим. При хармонично влияние, както е в случая, дава усещане за висша защита и засилва обществената дейност.

 Астрологически лунните възли са тясно свързани с Луната. Те показват типа отношение на човека към социалните течения, като Северният възел представлява новото, а Южният възел – старото. Южният възел се свързва със социалните програми, изработени в предишни прераждания, което в този живот се проявява като нещо, което му се удава естествено. Северният възел се свързва с новото, възникващо в настоящия живот. Тук хармонията на  възлите спрямо планетите създават социален комфорт  и всеобща любов. Колективът охотно го издига на високи длъжности и такъв началник винаги е обичан. Със Северен лунен възел във Везни Бойко Борисов в този живот трябва да върви по пътя на дипломатичността и сътрудничеството, да развива съпричастност към чуждите нужди. Според Южния лунен възел в Овен безмислената упоритост, егоизъм и импулсивност, нежелание за компромиси, които са присъщи негативни качества за знака Овен, трябва да бъдат преодолени. В резултат на предишни прераждания (за вярващите в тях),  в които е бил воин, за него са присъщи смелостта, интензивните  желания и усилия за постигане на целите. В този живот е необходимо развиване на способности за ползотворно общуване, чувство за справедливост, дипломатичност и партньорство с другите, но с присъщата сила и борбеност на Южния лунен възел в Овен.

Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

2 thoughts on “Астропортрет на Бойко Борисов

  1. Марги каза:

    Това не е рожденият му час. Дори и да разполагам с такъв, нямам навик да публикувам рождените часове на публичните личности.

    Харесвам

  2. R каза:

    Този час на раждане сигурен ли е или просто не разполагате с такъв и затова сте избрали да е роден на изгрев слънце?

    Харесвам

Коментарите са изключени.