АСТРО АНАЛИЗИ – Звездите определят пола на вашето дете

 От научна гледна точка определящ фактор за пола са хромозомите. Две от 46-те хромозоми, които определят структурата на човешкия организъм са определени като полови хромозоми. Тези две хромозоми са обозначени като XY при мъжете и XX при жените. Хромозомата Y е носител на мъжки гени, а хромозомата X на женски. Хромозомата Y е носител на мъжки гени, а хромозомата X на женски. Майчината яйцеклетка съдържа само хромозомата X, която определя женския пол. В идващата от бащата сперма обаче се съдържат както хромозома X, така и хромозома Y. Поради тази причина пола на бебето зависи от това дали майчината яйцеклетка ще бъде оплодена от хромозома X или от хромозома Y. При жените и двете части на делящата се по време на овулацията полова клетка съдържат хромозомата X. Делящата се полова клетка при мъжете обаче произвежда два различни сперматозоида, които съдържат хромозомите X и Y. Ако намиращата се в жената хромозома X се съедини със сперматозоида на мъжа, който съдържа хромозома X, то бебето, което ще се роди, ще е момиче. Ако обаче се съедини със сперматозоида, който съдържа хромозома Y, то в този случай детето, което ще се роди, ще бъде момче. Полът на детето, което ще се роди, зависи от това коя хромозома от мъжа ще се съедини. С други думи, пола на бебето зависи от бащата.

В астрологията всеки рожден хороскоп съдържа 12 сектора (дома). От тях пети дом дава основната информация за децата в живота на всеки човек. Но индикаторите за броя, начина на износване на плода, както и пола на децата в женската карта са няколко – Луната, Венера, Юпитер, знаците на асцендента и на върха на 5 дом и децата по принцип, както и  първото дете. 7-ми дом дава информация за второ дете, 9-ти – дом за трето дете и за всяко следващо дете през дом (11, 1, 3 и т.н.). Под деца се има предвид не само родените, но и тези които по някаква причина не са родени. 5-ти дом показва родените деца, а 11-ти дом осиновените, приетите, децата на съпруга от друг брак.

Луната е основен сигнификатор на майчинството. Ако Луната или Венера са в плодовит знак – Рак, Скорпион или Риби, това е положително условие за деца. Уилям Лили определя като по-малко плодовити знаците Близнаци, Лъв и Дева на асцендента или на върха на 5 дом. Като знаци, определящи по-малък брой деца са Везни, Стрелец и Водолей. Ако в 5 дом има два знака, тогава децата ще са разнополови. Планетата управител на 5 дом или Луната с хармонични аспекти към Юпитер или Венера е предпоставка за повече деца. Положението на Луната, Юпитер и Венера в 5 или 11 дом също е добро условие за деца, както и ако Луната е в ъглов дом – 1, 4, 7 и 10. Ако върховете на асцендента и 5 дом, както и управителя на 5 дом  са в подвижен знак – Близнаци, Дева, Стрелец или Риби, това е предпоставка за раждането на близнаци.

Няма да се спирам подробно на плодовитостта и безплодието в хороскопа, защото за тях е изписано много. За определянето пола на децата главните сигнификатори са знаците на върховете на асцендента и на 5 дом за първото дете, а за всяко следващо на 7, 9, 11 и т.н домове. Ако планетата управител на 5 дом е в мъжки знак – Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец или Водолей,то първото дете ще бъде момче. А ако е в женски знак – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог или Риби, тогава ще бъде момиче. Това важи и за всяко следващо дете през дом (7-ми за второ и т.н.). Разбира се това не е единствената предпоставка в хороскопа. Голямо значение имат и планети, намиращи се в 5 дом, както и градусите на върха на дома. Върхът на 5 дом в нечетен градус дава момче, а в четен-момиче. Хармоничните аспекти към управителя на дома за всяко дете дава възможност за по-лесно зачеване и износване. Предизвикателните аспекти на Нептун към Луната или към управителя на 5 дом(както и ако Нептун е в 5 дом зле аспектиран)често затруднява износването на плода. Уран, имащ отношение към 5 дом и в хармонични аспекти към Луната или управителя на 5 дом, дава възможност за изкуствено оплождане. Сатурн в 5 дом показва раждане в по-късен етап или трудности със зачеването. А ако към него има предизвикателни аспекти може дори да покаже липсата на деца. Но затова са нужни и други „подкрепящи” аспекти. Марс, Уран и Плутон в 5 дом, придружени с предизвикателни аспекти, могат да донесат загубата на дете. Това са в най-общи линии сигнификаторите за децата в хороскопа и техният пол.

Разбира се, във всеки хороскоп  всичко е строго индивидуално, затова и има толкова голямо значение точният момент и място на раждане, които правят всеки от нас уникални и неповторими по съдба и характер. Най-важното условие за правилното анализиране на звездната карта за броя и пола на децата е да не се изпуска от поглед цялата картина. Защото всеки един елемент от хороскопа дава съществена информация за всяка сфера от живота на човека.

Ще ви дам пример с картата на жена с 3 деца, като първото дете е момиче, а второто и третото са близнаци – също момичета:

 

Асцендентът е в знака Лъв, който е мъжки и не е от плодовитите знаци. Управителят на асцендента е Слънцето и е в знака Дева – женски подвижен знак. Луната – сигнификатор на майчинството е в знака Рак – женски плодовит знак. На върха на 5-ти дом имаме знак Стрелец, а неговият управител – Юпитер също е в плодовития женски знак Рак, което показва, че първото дете е момиче. Юпитер прави тригон със Сатурн, а Луната – секстил със Слънцето, което е предпоставка за повече деца. В астрологията тригоните, секстилите и някои съвпади са хармонични аспекти,а квадратурите и опозициите – предизвикателни-нехармонични. Върхът на 7 дом е в знака Водолей, чийто управител е Уран и съуправител – Сатурн. Управителят на 7 дом – Уран е в знака Дева-в съвпад със Слънцето и в секстил с Луната. Вторият управител на Водолей – Сатурн е в плодовития, женски и подвижен знак Риби, който е предпоставка за раждането на близнаци-момичета. Положението на Сатурн в 8 дом показва лекарска намеса при израждането на близначките. 8-ми дом в хороскопа, освен с всичко друго, се свързва и с оперативните намеси и раждането.

Темата за броя и пола на децата винаги е била и ще бъде актуална. Но в крайна сметка – момче или момиче, няма чак толкова голямо значение. Важното е децата да се родят здрави и да израснат в хармонична семейна среда и обичани.

Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

14 thoughts on “АСТРО АНАЛИЗИ – Звездите определят пола на вашето дете

 1. juli каза:

  Благодаря за отделеното време:))

  Харесвам

 2. astroamor каза:

  Извинете ме, но така не се правят прогнози за деца. 🙂 Анализират се доста неща и за целта се гледа целия хороскоп. Хубава вечер!

  Харесвам

 3. juli каза:

  Забравих да добавя ,че асцедента ми е водолей,а управителя сатурн е в скорпион
  На върха на 7 дом ми е лъв ,а слънце е в близнак
  Дано не съм досадила
  Благодаря ви

  Харесвам

 4. juli каза:

  Благодаря ви за бързия отговор,а ми да от там идва още по голямото ми затруднение защото управителя на близнаци меркурии е в близнак ,а управителя на рак ,луната е в риби
  Е от това как да разбера какво ще е първото ми дете
  Знам че се гледа също 11 дом в него ми е юпитер което казват че говори за момиче ,но в 5 дом ми е венера и съм чела че говори за момче
  Съвсем се обърках май съм странен случай

  Харесвам

 5. astroamor каза:

  Здравейте! Когато върха на 5 дом е в Близнаци и независимо, че по-голямата част от дома е в Рак, под внимание се вземат и двата управителя на знаците, т.е. Меркурий и Луната….независимо, че е в последен градус на знак. Има значение. Поздрави!

  Харесвам

 6. juli каза:

  Здравейте можете ли да ми помогнете за един въпрос,ако може разбира се , на върха на 5 дом е точно в края на близнак и началото на рак да не кажа че резката е точно между двата знака кое се приема.Нали за първо дете се гледа 5 дом и управителя,ама така като е при мен кое да приема като по голямата част от 5 дом е в рак объче върха е в близнак
  Благодаря ви

  Харесвам

 7. astroamor каза:

  Олеееее, да сте живи и здрави и двете! 🙂 Страшно се радвам. Надявам се, че всичко е минало леко. Ще се радвам да ми изпратиш една снимчица на имейла да видя тази кукла. Поздрави и да я нацелуваш по мъничките краченца! 🙂 Наздраве!

  <img src="Photobucket“ alt=““ />

  Харесвам

 8. STELA каза:

  Здравей,Скарлет .Обещах да пиша когато бебчето се появи на бял свят и ето- имам си малко МОМИЧЕНЦЕ :))Браво Скарлет и благодаря отново:))Хубав ден

  Харесвам

 9. STELA каза:

  Искрено благодаря за отговора и обещавам да пиша след като бебчето се появи на бял свят :)))Хубава вечер

  Харесвам

 10. astroamor каза:

  Нямаш представа колко съм заета, но винаги ще намеря време за отговор. Стига да не се опитат да ми захапят ръката, когато я подавам. Значи, за пола на детето се гледа съответния дом – за 1-во дете 5 дом, за 2-ро – съответно 7 дом и т.н. Асцендента и неговия управител дава информация за физическото тяло на жената и възможността да износва плода, не за пола. Сатурн ти управлява 5 дом и е в женски знак. В 5 дом имаш и Луна в мъжки знак. Неговия диспозитор също е в мъжки знак Стрелец. Управители на 7-я ти дом са две планети – и двете са в женски знаци. Въпреки, че Луната ти не е в някой от плодовитите знаци, тя прави чудесен голям тригон и като се вземе предвид, че и управителя на 5 дом е в плодовит воден знак, че и в добър аспект…..като прибавим и трите планети в близост до МЦ….имаш всички предпоставки за повече от 2 деца. Стига да поискаш – най-малко 3. 🙂 Две момичета и едно момче ти пожелавам. 9 дом /евентуално 3 дете// се управлява от Венера, която е в мъжки знак. На добър час ….. пък се обади като родиш. 🙂 Да го полеем….виртуално. Хубава вечер!

  Харесвам

 11. STELA каза:

  АС-дева -момиче,господар на Ас Мерк. в Близнаци-момче,Луна в 5 дом-момиче,Господар на 5 дом Сатурн в Скорпион-момиче,Сатурн съответно е в тригон с Юпитер,Луната/в 5 дом/ е в тригон с Мерк. и Плутон .
  Повечето показват момиче.

  Харесвам

 12. STELA каза:

  Привет ,отново :)))първо благодаря за пожеланията и бързия отговор.Направих си табличка с показателите ,гледайки от примера който сте дали.Ще ви дам и данните си ако имате време да погледнете дали съм във вярната посока.Родена съм на ……

  Харесвам

 13. astroamor каза:

  Здравей, Стела! 🙂 Много се радвам за теб и честито за бебчето! Няма по-прекрасно нещо от това да родиш дете и да бъдеш майка. Когато 5 дом съдържа част от един и част от следващия знак това може да донесе две дечица от различен пол в живота ти. Така поне пише по дебелите книжки на астролози. Присъствието на Луната в 5 дом може да бъде благотворно, но може и да не е. Зависи от това Луната дали е в достойнство по знак или не, а също и какви аспекти има. Така че, съжалявам че не можах да задоволя любопитството ти, но точно ти знаеш много добре, че откъслечни планети и аспекти не могат да се тълкуват правилно. А дори и да съм ти виждала някога хороскопа, не го помня. Желая ти леко раждане и прекрасно бебче! 🙂

  Харесвам

 14. STELA каза:

  Здравей, Скарлет! 🙂
  Наистина много интересна статия, мого ме заинтригува.Бременна съм в 7 месец и естествено проверих дали това, което са казали лекарите съвпада с написаното :))) иии да, ако съдя по 1 от индикаторите, които си посочила – върхът на 5 дом. Но когато върха на 5 дом попада в един знак, а по-голямата част от дома попада в друг оказва ли също влияние? И още 1 въпрос когато Луната присъства там ? Права си, че няма значение пола, да са живи и здрави, а всичко друго е без значение:))) Интересна тема :)))

  Харесвам

Коментарите са изключени.