Хороскоп за месец септември 2017

 

 

В първите дни на месец септември Венера и Марс транзитират все още в знака Лъв, Слънцето в знака Дева, а ретроградният Меркурий от Дева отново се завръща за малко в Лъв. От една страна звездите активират голям огнен тригон със Сатурн в Стрелец и Уран в Овен, които благоприятстват научно-техническите изследвания и открития, а в личен план и делата при родените през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. От друга страна Марс и Меркурий преминават през първите 5 – 6 дни от месеца през 29 – 30 градус на Лъва – точният градус на пълното слънчево затъмнение от 21 август. Според личните ми наблюдения, когато планета преминава през този градус след затъмнение, тя активира определени събития в зависимост от нейното естество. А в този случай първо Меркурий преминава през тази точка в първите 3 дни, а от 4 септември се присъединява и Марс – планетата на действието, силата, агресията и инцидентите. В световен аспект са уязвими най-високопоставените личности като крале, кралици, президенти и премиери за абдикиране, сваляне от власт или насилие над някой от тях. В личен план важни промени и събития в живота си може да очакват родените между 16 и 18 февруари, между 19 и 21 май, между 20 и 23 август, между 20 и 23 ноември. В коя сфера ще бъде влиянието на това затъмнение, което е най-силно както през първите дни на месеца до около края на годината като цяло, зависи от разположението на планетите в личния хороскоп на всеки човек. Моят съвет е да бъдат готови за предизвикателства и да не се съпротивляват на промените – фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са известни с трудната си адаптация и невъзможност за бързи промени, тъй като ги дестабилизират емоционално.

Ретроградният Меркурий, завърнал се в началото на септември отново в Лъв, ще ни притеснява с влиянието си само до около обяд на 6 септември. Вероятно много от вас са почувствали влиянието му в контактите си, както и по отношение на документацията, договорните отношения, техниката, апаратурата и автомобилите си, които при някои хора вероятно се е наложило да ремонтират нещо от тях поради повреди. От 6 септември той вече е в директен ход. Но Меркурий не е такъв „злосторник“ като Марс. С него шега не бива и представителите на изброените по-горе знаци, родени на посочените дати, трябва да се въздържат от каквито и да било рисковани действия и начинания както между 1 и 5 септември, така и между 22 и 26 януари 2018 година. В тези периоди влиянието на Марс ще бъде най-силно и предизвикателно за тях и трябва да се предпазват от неприятности и инциденти, както и за здравето си.

На 6 септември Марс преминава в земния знак Дева. От тази дата до 22.10.2017 г. вкл. влиянието на Марс ще бъде най-предизвикателно за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ежедневието, делата и взаимоотношенията при тях ще се забързат и активират много по-силно от друг път и трябва да бъдат готови за действие. Най-силно ще бъде влиянието при Девите. Трябва да се грижат както за себе си, така и за най-близките си хора, а сферите на влияние зависят най-вече от личния хороскоп на всеки човек. Да премислят добре преди да предприемат каквото и да било, да не правят необмислени и крайно рисковани ходове. Тъй като знакът Дева се свързва със здравето и в медицинската астрология управлява тънките черва, панкреаса, дванадесетопръстника и жлъчката, то в периода 6 септември – 22 октомври не е благоприятно извършването на планови операции на тези органи, с изключение на животоспасяващите. В този период някои хора са уязвими за чревни инфекции, перитонити,  възпаления на апендикса и други неотложни състояния от този род. Да се предпазват от травми в областта на ребрата, а активно спортуващите да внимават и за скъсване на сухожилия или връзки на крайниците. Това са уязвимите органи и зони в организма при преминаването на Марс през този знак. Слънцето и Марс в Дева през месеца ще имат по-благотворно влияние за родените под знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог, тъй като образуват хармонични аспекти със слънчевият им знак. Тези прогнози са общи, разбира се, но все пак са някаква насока. Представителите на тези знаци могат да бъдат по-смели в начинанията и действията си в периода 6 септември – 22 октомври. Марс в Дева ще ги подкрепя, особено във физически и финансов аспект. Дните след Новолунието на 20 септември са подходящи за нови начинания и проекти, а до 20-ти – за довършване и приключване на такива. Могат да разчитат на подкрепа от страна на други хора, на успешни изяви и на реализирането на целите си.  

В дните около 16 – 20 септември Меркурий е в съвпад с Марс в Дева и заедно активират неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. През тези дни хората трябва да бъдат по-внимателни за инфекции и вируси, за ухапвания и ужилвания от животни и насекоми. Възможно е да има замърсяване на водоизточници, инциденти с плавателни съдове и наводнения в някои страни по света. Новолунието на 20 септември е в съвпад със звездата Алкаид (Бенетнаш) от съзвездието Голяма Мечка. Тази звезда е с неблагоприятно влияние и създава опасност за природни бедствия и инциденти, разрушения, свличане на земни маси и наводнения в някои страни по света. По-уязвими държави през втората половина на септември и първата на октомври са Англия, Бразилия, Индонезия, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Гърция, Мексико, САЩ, Холандия, Чили, Япония и т.н. Новолунието е в аспект и с Марс от хороскопа на България, което може да се отрази по-неблагоприятно у нас от средата на септември и през октомври в управлението, здравеопазването, в работата на полицията или армията. В личен план в този период по-предпазливи за неприятности и инциденти трябва да бъдат родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и представителите на други зодиакални знаци с  Марс, Сатурн, Уран или Плутон в рождения си хороскоп на 27 – 28 градуса в знака Дева. Венера, планетата на любовта, красотата и творчеството, на парите, до 19 септември е в знака Лъв и ще носи по-положителни преживявания в любовните отношения, повече приходи и придобивки на родените под знаците и с Венера в Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Най-силно ще бъде влиянието, разбира се, за Лъвовете и за родените с Венера в Лъв. А дали влиянието ще носи придобивки или загуби, положителни или отрицателни емоции в интимните отношения, това зависи изцяло от аспектите от останалите планети към Слънцето и Венера в рождения хороскоп на всеки.

Представителите на останалите зодиакални знаци, за които е написано малко в хороскопа, да не се чувстват пренебрегнати. Описанията са за по-силното влияние в положителна или отрицателна насока на планетите и аспектите при изброените. Но ще обобщя с по едно изречение за всички знаци. Овните – след 6 септември ще имат повече напрежение и ангажименти на работното място. Да не се натоварват прекалено и да се предпазват от конфликти с колеги. Телците – успех в бизнеса и в любовта, приходи и печалби, нови запознанства и идеи за бъдещето. Близнаците – След 6 септември да се опитат да балансират между работата и семейните отговорности. Да се грижат повече за близките си, възможни са и ремонтни дейности в дома или преместване, както и грижи в семейството. Раците – много ползотворен месец за нови и интересни контакти, придобивки, пътувания, договаряния, придобиване или предаване на знания. Лъвовете – силното напрежение от август постепенно ще утихва след 6 септември. Но бъдете внимателни за парите и собствеността си като цяло. Не са изключени повече разходи или финансови затруднения. Девите – много силен и ползотворен месец за Девите с хармонично по рождение Слънце. Девите, чието Слънце в хороскопа е с неблагоприятни аспекти, може да се сблъскат с трудности, повече предизвикателства от различно естество. Те трябва да се грижат повече за себе си и здравето си. Везните – могат да възникнат конфликти с хора, които тайно злословят зад гърба им. Да не споделят личните си тайни и за спазват правилата и законите, за да нямат проблеми с властите. Скорпионите – ще получават във важни моменти подкрепата на приятели и близки, но след 6 септември. Възможни са нови идеи и стартиране на проекти, но е добре това да направят след 20-ти. Стрелците – силна и ползотворна първа седмица на месеца, но след 6 септември може да се сблъскат с трудности и неразбории в бизнеса, в личните отношения или грижи около децата. Да не предприемат рисковани действия в бизнеса и във финансовите дела. Възможни са конфликти и загуби. Козирозите – много положителен и силен месец за контакти с хора от чужбина, за обучение и пътувания, за бизнеса. Някои от тях ще се радват на успешни изяви и повече авторитет. Водолеите – до 6 септември да бъдат по-предпазливи във взаимоотношенията си с партньори и опоненти. След 6-ти да не предприемат финансов риск. Необходимо е да се приспособят в определена ситуация и да не бързат. Рибите – труден и напрегнат месец. Уязвими са партньорските взаимоотношения. Да внимават за конфликти с близките, с колеги или с по-висшестоящи от тях. Да се грижат повече за партньора си и да му обръщат достатъчно внимание, за да не се почувства пренебрегнат.

Времето през месец септември в България:  

Първата седмица на месеца дните се очертават слънчеви и топли, като понижаване на температурите и облачност може да се очаква предимно в планинските райони на 1 – 2 септември.  Между 6 и 12 септември вече може да се очакват и превалявания от дъжд в някои райони на страната, най-вече на 6 и 7 септември.  На 9 септември може да се усили вятъра и да има леко понижение на температурите на 10 и 11 септември. Между 13 и 20 септември времето очаквам да бъде приятно, малко по-ветровито на места, но все още подходящо за море. Разкъсана облачност и превалявания от дъжд може да има на 15 септември, но да бъдат предимно в западните части на страната. Топли и слънчеви очаквам да бъдат дните през уикенда на 16 и 17 септември. От 19 септември започва постепенно захлаждане, особено в планинските райони. Марс и Меркурий в Дева в опозиция с Нептун след 20 септември могат да повишат облачността и да се очакват по-съществени валежи до края на месеца на 19, 20, 24, 26, 28, 29 септември. В края на септември и началото на октомври очаквам ново затопляне на времето, а застудяване и валежи през втората половина на октомври.

По-критични дни за зодиакалните знаци според тяхното качество:

  • Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог – 1, 2, 8, 9, 14, 15, 21, 22, 28 и 29 септември;
  • Неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 3, 4, 10, 11, 16, 17, 23, 24 и 30 септември;
  • Подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 5, 6, 12, 13, 18, 19, 20 – до обяд, 26, 27 септември – до обяд. 

По-критични дни в световен план: 1, 2, късните часове на 4-ти, 6, 8, 9, 12, 13, 15, късните часове на 18-ти; сутрешните часове на 19-ти, 20-ти и 22-ри, 26, 27 и 28 септември. 

Дата и час на Луна „без курс“ българско време през септември 2017:

02.09.2017 от 19:30 ч. – 02.09.2017 до 23:06 ч.

05.09.2017 от 08:15 ч. – 05.09.2017 до 08:28 ч.

06.09.2017 от 23:29 ч. – 07.09.2017 до 15:01 ч.

09.09.2017 от 18:52 ч. – 09.09.2017 до 19:22 ч.

11.09.2017 от 03:54 ч. – 11.09.2017 до 22:29 ч.

13.09.2017 от 21:35 ч. – 14.09.2017 до 01:12 ч.

16.09.2017 от 00:23 ч. – 16.09.2017 до 04:09 ч.

18.09.2017 от 03:55 ч. – 18.09.2017 до 07:52 ч.

20.09.2017 от 08:30 ч. – 20.09.2017 до 13:06 ч.

22.09.2017 от 16:04 ч. – 22.09.2017 до 20:40 ч.

24.09.2017 от 10:33 ч. – 25.09.2017 до 07:01 ч.

27.09.2017 от 14:08 ч. – 27.09.2017 до 19:24 ч.

30.09.2017 от 03:13 ч. – 30.09.2017 до 07:40 ч.

Тези дати и интервали от часове не са благоприятни за нови начинания, за взимане на важни решения, за подписване на дългосрочни договори (включително брачни), за рисковани действия.

Марги Паскалева

27.08.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец август 2017 година можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

Advertisements