Новолуние и слънчево затъмнение – 30.04.2022

 

 

На 30 април в часовете от 00:38 до 03:19 българско време Луната е в Овен и вече е „без курс“ – не образува главни аспекти с другите планети и се подготвя да смени знака. В 03:20 часа тя преминава в земния знак Телец, където ще бъде до 13:46 часа на 2 май. Принципно Луната в Телец внася сериозно спокойствие, търпение, постоянство и упоритост. В този знак тя „се чувства добре“, т.е. влиянието й е по-меко и положително. Разбира се, упоритостта трябва да е в нормите и да не преминава в твърдоглавие. В такива дни обикновено се чувстваме уравновесени, спокойни и творчески настроени. Привличат ни красивите и стойностни неща и хора, по-практични и сме и умеем да ценим положителните неща в живота. Освен, че сме ценители на красотата, в такива дни сме ценители и на вкусната храна, на добре подредената маса. Стремим се да си угаждаме, но не бива да се прекалява с количеството храна или питиета. През деня Луната е „скрита“ все още от Слънцето, тъй като точният съвпад на двете светила (Новолуние) е в 23:28 часа българско време. Днес, освен че е Новолуние, има и частично слънчево затъмнение на 10-11 градуса в Телец. То е в съвпад с планетата на новото, неочакваното, обратите, безпокойствата и революциите Уран. По време на и в дните около затъмнения се повишава опасността от природни катаклизми и тежки инциденти. А Уран е планета, създаваща предпоставка и за разрушения, бури / урагани и други бедствия по света. Новолунието и Уран в Телец образуват хармоничен аспект с Марс в Риби, а земната и водната стихии са в синхрон. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините.

ВЛИЯНИЕТО НА СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ В СВЕТОВЕН ПЛАН

Слънчевото затъмнение на 30.04.2022 г. ще бъде видимо от Южна Америка, Антарктида, Тихи океан и островните държави там. Съответно и влиянието му ще бъде най-силно в тези региони, където може да се очакват и природни катаклизми. Това, че едно затъмнение не е видимо от други държави и региони, не означава, че няма да има влияние върху процесите и в други държави. Под знака Телец са Украйна, Молдова, Кипър, Швейцария, Австралия, Швеция, България, Тайван и частично Норвегия. В хороскопите и на други държави има засегнати планети (квадратури и опозиции), затова ще включа и някои от тях – Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Полша, Италия, Словения, Германия, Великобритания, Канада, Израел, Северна Корея, Латвия, Иран, Египет, Япония и други. Бавно и постепенно с нарастването на Луната до и малко след пълното лунно затъмнение на 16 май, когато се очаква пикът, двете затъмнения ще оказват силно влияние върху процесите в тези държави. Това обаче е строго индивидуално за всяка от тях. Телецът е знак, управляван от Венера, която се свързва с парите и финансовите въпроси, както и с партньорствата. А Уран се свързва с революциите и стремежа към свобода, космонавтиката, въздушния транспорт, технологиите, медиите, катастрофите и авариите, стихийните бедствия и разрушения, внезапните удари и обрати, политическите партии и всякакви други обществени организации / сдружения. Затова можем да очакваме в негативен аспект както природни бедствия с разрушения в някои страни, така и фалити на фирми / банки, стачки и протести, авиационни инциденти; стартиране на сериозни промени във финансовата и социалната сфера, в сферата на изкуството и културата (Телец и Венера). Важна тема през следващите месеци ще бъдат и енергийните въпроси и кризата с доставки на горива. Тенденциозно не съм споменала Русия и САЩ, защото на тях трябва да се отдели специално внимание. Русия е под знака Водолей и въпреки трудностите и ограниченията от страна на Сатурн във Водолей за тях, не бива да се забравя, че Сатурн е в много силна позиция в този знак сега. На всеки е ясно, че ни предстоят трудни месеци във финансово-икономически план за целия свят, но за някои ще е по-тежко.

Слънцето в мунданната астрология представя президентите, кралете, царете и всякакви други лица от най-високо ниво в йерархията. Съвпадът на затъмнението с Уран (самолети, техника) създава сериозна опасност за живота на такава висша фигура в световен план по време на пътуване. На 10.04.2010 год. загина в самолетна катастрофа полският президент Лех Качински. На 15.03.2010 год. имаше Новолуние в знака Риби, което съвпадаше с Уран и също бележеше периода до 1 месец след него като доста критичен за живота на президент или друга висша фигура от управлението. Но сега такъв съвпад се случва по време на слънчево затъмнение, което е с по-мощно влияние. Най-уязвими висши лица (както и известни личности от средите на изкуството) са родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Не бих искала тенденциозно да спомена имена, но уязвима е и кралска особа тази година. Положителното проявление, което можем да очакваме от това затъмнение, са свързани с науката, медицината и изкуствата. Венера, която управлява знака Телец и самото затъмнение, е в творческия знак Риби и съвпада с Юпитер и Нептун. Ще имаме шанс за откриването на лекарства при лечението на някои нелечими досега болести и инфекции, за много добро развитие на изкуствата и научни открития и нововъведения. Това се потвърждава и от позицията на Марс в Риби, който е в много благоприятен аспект към затъмнението в Телец. Риби, освен с медицината и служенето, се свързва също вярата, религията, състраданието, общочовешката най-висша любов, хуманитарната помощ и подкрепа за хората в нужда. Прекрасният съвпад на Венера, Юпитер и Нептун в Риби показват и възможността за появата на деца, които могат да станат много успешни, световно известни и да заемат високи позиции в сферата на изкуството, медицината, църквата. Риби е знак и на ясновидството. Очакваме раждането на бъдещи известни ясновидци, лечители, религиозни лидери, духовни учители, както и появата на нови организации и религиозни движения. Затъмнението в съвпад с Уран от своя страна дава добра възможност за появата на нови политически партии и всякакви сдружения.

ПРОКЛЯТИЕТО НА ТЕКУМЗЕ

Това слънчево затъмнение е в много предизвикателен аспект към Марс в Скорпион (опозиция) от хороскопа на президента Джо Байдън, а следващото пълно лунно затъмнение на 16 май ще бъде в съвпад с неговото Слънце в Скорпион заедно с Южния лунен възел и в предизвикателен аспект към Луната във Водолей от хороскопа на САЩ. Това засилва опасностите както за него самия, така и за държавата в близките седмици и месеци (май, втората половина на юли, ноември). Слънчевите затъмнения са с по-продължително влияние. Не бива да се подценява и т.нар. „проклятие на Текумзе“. Текумзе е бил индиански вожд. Началото на това проклятие дава Уилям Харисън, избран за президент през 1840 год. който през 1811-1812 година като губернатор е водил тежки битки за заграбване земите на индианците. В крайна сметка той успява да ги измами докато самият вожд е събирал още войска и е отсъствал. В решаващата битка при река Типикану американските войници успели да победят индианците и да отнемат земите им. Според легендата, на смъртното си легло Текумзе е проклел бледоликите заради нарушаването на договорите от тяхна страна. Проклятието се състои в това, че всеки американски президент, избран в година завършваща на нула, ще умре или ще бъде убит по време на мандат. Доколко е мит или истина, всеки сам за себе си ще прецени. Дали е било проклятие или пророчество, също е спорно. Но историческите факти са такива. След Харисън всеки, избиран за президент в година завършваща на нула, умира – дали от естествена или насилствена, дали през първи, втори или трети мандат. Ейбрахам Линкълн (избран 1860 г.), Джеймс Гарфийлд (1880 г.), Уилям Маккинли (1900 г.), Уорън Хардинг (1920 г.), Франклин Рузвелт (1940 г.), Джон Кенеди. Изключение правят Роналд Рейгън (1980 г.) и Джордж Буш – младши (2000 г.). Роналд Рейгън оцелява след покушение. Имало е план за покушение и срещу Джордж Буш – младши, но тайните служби са знаели за проклятието и ФБР е успяло да провали този план. Дали това т.нар. проклятие или пророчество прекъсва веригата си с тяхното оцеляване никой не може да каже със сигурност. Но че в хороскопа на Джо Байдън има опасни планетни разположения, които тази година се задействат от транзитни планети, лунни възли и затъмнения, е факт. Дано звездите са милостиви към нас земляните и разразилите се бури на световната сцена да утихнат.

Марги Паскалева

29.04.2022 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Дневните и месечни хороскопи можете да четете и в Лупа БГ – тукРазпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!