Нептун – релакс с водни процедури и ароматни масла

Вана

 

 С навлизането на Нептун в Риби настъпи ерата на ароматерапията, фитотерапията, спа процедурите и водолечението. Ваната е чудесен метод за релакс и подобряване състоянието на кожата. Водата има невероятни свойства – укрепва здравето ни, съхранява красотата ни, отпуска ни и ни зарежда със сили. Всеки зодиакален знак и съответната планета, управител на знака, се свързват с определени растения и аромати. Астрологията може да бъде голям помощник при изработването на индивидуална програма според личния ни рожден хороскоп – ароматерапия с различни аромати, водни и други процедури за възстановяване след стреса от натовареното ни ежедневие, програма за активен спорт и фитнес, специален хранителен режим.

 Предлагам ви една рецепта за вана в домашни условия, подходяща за дни на новолуние и пълнолуние: изсипете във ваната с вода и 1 литър прясно мляко, 4 с.л. мед, 2 – 3 капки масло от мента и 2 с.л. зехтин. Потопете се във ваната за около 15 минути. Ментата е препоръчителна при нервно напрежение, стомашни и жлъчни колики, виене на свят, безсъние, главоболие, меланхолия, сърцебиене, бронхит, висока температура. Има противовъзпалително и успокояващо действие.

Температура на водата във ваната не трябва да бъде по-висока от 37 градуса, в противен случай рискувате да натоварите прекалено сърцето. Продължителността на ваната не трябва да бъде повече от 20-25 минути. Не е желателно да се взима вана след хранене. Най-доброто време за вана е два часа преди или след хранене. Преди да се потопите във ваната вземете душ. Препоръчително е след вана да се почива 30-40 минути.

Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!