Астро-метеорологична прогноза – пролет 2021

Пролетта в България настъпва на 20 март в 11:37 часа българско време. Глобална картина за времето през пролетния сезон на първо място ни дава звездната карта на Пролетното равноденствие, като се взима предвид точният час и минути, в който Слънцето преминава в знака Овен и с координати на  България. След това се анализират звездните карти на всички лунни фази през пролетните месеци до идването на лятото, когато Слънцето ще навлезе в знака Рак. Хороскопите на всички лунни фази ни дават информация за времето през всяка седмица на месеца. Държа да ви информирам, че астрологията не разполага с методи за прогнозиране на точните градуси във времето. Може да даде обаче важна информация за периодите и конкретни дни, в които ще бъде по-топло или обратно, периодите и дните, в които може да вали и дори дали може да се очакват наводнения, градушки, по-силен вятър или бури в страната, при това в много дългосрочен план – за години напред. В хороскопа на Пролетното равноденствие Асцендентът (изгряващият знак) е във водния знак Рак, а върха на 4 дом е в земния знак Дева. Тези два дома в астрологичната карта са най-важни, а също и някои други разположения и планетни аспекти в допълнение. Какво време можем да очакваме през пролетта в България? Най-общо казано една нормална за нашите ширини пролет – в някои периоди по-студено, сухо и ветровито, а в други – по-облачно и с валежи.

През седмицата 21 – 27 март очакванията ми са за по-топло и сухо време, като в някои дни може да има усилване на вятъра. По-променливо и облачно с валежи в някои райони на страната може да бъде времето на 21, 22 и 23 март. На 24, 25 и 26 март тенденцията е за повече слънце и по-високи температури, а в някои райони на страната – усилване на вятъра на 23 и 24 март. Избягвайте рисковани действия в планините на 23 и 24 март, които са рискови дни и може да паднат лавини или да се случат други инциденти. По-прохладно ще бъде времето на 27 март.

През седмицата 28 март – 3 април времето ще бъде по-меко и сухо като цяло. В планините времето ще се задържи по-студено, което е нормално за началото на април. По-слънчево и на места ветровито ще бъде на 28 и 29 март, 1 и 2 април. На 30 и 31 март – облачно и ветровито предимно на 30, а на 31 март и понижение в температурите. През тези два дни може да се очакват и валежи от дъжд. На 2 април, макар и по-меко време, не е изключено да има разкъсана облачност, а на 3 април – малко по-ниски температури от предходните дни.  

През седмицата 4 – 11 април времето ще е по-влажно, но не очаквам понижаване на температурите. Увеличаване на облачността и валежи може да се очакват на 4, 5 и 6 април, като по-осезаемо да бъде в планинските райони. Бъдете по-внимателни, ако на 5 и 6 април сте в планината. Не предприемайте рискове. По-приятно и слънчево очаквам да бъде времето на 7 и през уикенда на 10 и 11 април. По-облачно, с понижение на температурите и валежи на места  може да бъде на 8 и 9 април.

През седмицата 12 – 19 април тенденцията е за по-топло като цяло време, но и за по-сериозни количества валежи от дъжд. Звездната карта показва и опасността от наводнения през тази седмица, за което е препоръчително да бъдат взети превантивни мерки от държавата и общините, а и хората да бъдат подготвени. Топенето на снеговете е един допълнителен фактор, което ще усложни ситуацията. По-опасни в това отношение са дните 12, 13, следобедните часове на 16 и на 17 април. На 17 април са възможни както бури, така и инциденти в планината.

Между 20 и 26 април по-приятно и сухо ще бъде времето в западните части на страната, докато в източните ще бъде по-влажно, променливо и дъждовно, като не са изключени и бури. Променливо, с разкъсана облачност и ветровито ще бъде на 20, 22 и 24 април в източните части на страната, но времето очаквам да се задържи по-меко. По-слънчеви дни ще са 20, 21, 25 и 26 април. На 20 и 26 април на места ще има валежи от дъжд и по-скоро в Източна България.

Звездната карта на Пълнолунието на 27 април показва по-студено и дъждовно време през седмицата 27 април – 2 май. Валежи от дъжд, по-силен вятър и по-ниски за месеца температури може да има на 27 и 28 април, както и на 2 май. Повече слънце и повишение на температурите на 29 и 30 април.

От 3 до 10 май очаквам времето да бъде по-топло и слънчево, без съществени валежи. По-ветровито и облачно може да бъде времето на 3, 6 и 10 май. В останалите дни от седмицата ще бъде по-топло и слънчево. Можете да се възползвате от хубавото време и планирате своите лични мероприятия, почивки и излети за уикенда на 8 и 9 май.

Между 11 и 18 май времето ще се задържи топло, но в някои дни ще е по-облачно, с валежи от дъжд и ветровито. По-слънчево, топло и сухо ще бъде времето в Източна България, докато за Западна България тенденцията е да бъде по-облачно и дъждовно. Слънчеви и топли дни ще са 13, 14 и 18 май. По-облачно, ветровито и с превалявания от дъжд могат да бъдат 11, 15, 16 и 17 май предимно в западните части на страната. Въпреки това, препоръчително е рибарите да бъдат по-внимателни в морето на 16 и 17 май. Повишена е опасността от инциденти във вода.

За наша радост времето ще се задържи топло и сухо до края на месец май – между 19 май и 1 юни. По-слънчево и топло ще бъде на 19, 22, 23, 26, 27, 28, 30 и 31 май. В останалите дни на места може да има по-разкъсана облачност и усилване на вятъра. На 26 май е Пълнолуние и пълно лунно затъмнение. На този ден не е благоприятно да предприемате рисковани действия и да се натоварвате физически или психически.

От 2 до 9 юни времето ще бъде все така приятно и по-топло, с повече слънце в Западна България, докато в Източна България ще има и по-облачни дни с понижение в температурите. Това е седмицата между две затъмнения, а успоредно с това звездите повишават опасността от удавяния и други инциденти в морето през първата половина на юни – очакванията ми са за т.нар. „мъртво“ вълнение и по-бурно море. Най-внимателни трябва да бъдат родените в първите 2-3 дни на месеците март, юни, септември и декември, както и родените през трета декада на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. По-критични за инциденти са 2, 3, 5, 7 и 9 юни.

На 10 юни е Новолуние и слънчево затъмнение. През седмицата 10 – 17 юни времето ще е по-променливо – макар и с несъществени валежи, в някои дни ще е по-облачно и ветровито (12, 13, 14 и 17 юни). Възможни са краткотрайни валежи и градушки. По-критични дни, в които е повишена опасността от удавяния и всякакви други инциденти, са 10, 13 и 14 юни. Слънчевото затъмнение ще има по-неблагоприятно влияние както няколко дни преди него, на самия 10 юни и през следващите 1-2 месеца за родените около 10 юни, около 10 март, около 10 септември и около 10 декември (+/– 3 дни). Бъдете по-разумни и предпазливи!

През последната седмица на месец юни между 18 и 23 юни, преди на дойде лятото на 21 юни в 06:32 часа, времето ще бъде по-прохладно като цяло. Превалявания от дъжд може да се очакват на 18, 21, 22 и 24 юни. Тенденцията за променливо и хладно време се запазва до края на месеца, а също и през първите дни на юли в западната половина на България.

Марги Паскалева

20.03.2021 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!