Астро-метеорологична прогноза – лято 2017

 

Фиг.  1 – хороскоп на лятното слънцестоене

Лятото тази година у нас настъпва на 21.06 в 07:24 часа българско време. В хороскопа на лятното  слънцестоене с координатите на град София индикациите са за едно сравнително по-прохладно като цяло лято – Асцендентът е във водния знак Рак, върхът на 4-ти дом е в земния знак Дева, Луната и Венера са в земния знак Телец. Всичко това е белег за по-влажно и в някои дни по-прохладно време в Западна България. С координатите на град Пловдив и с двата най-големи на Черноморието градове Варна и Бургас върхът на 4 дом се измества в знака Везни – картината на времето през лятото за източните райони на страната е по-благоприятна като цяло. Там времето ще бъде по-топло и сухо като цяло, но в определени периоди и по-ветровито. Докато в западните части на страната може да се очакват по-често валежи от дъжд в сравнение с източните.

Тенденцията да променливо време, редуващо се с повече слънце в някои дни и гръмотевични бури в други, може да продължи и през първата седмица на лятото, 24 – 30 юни. Облачността, обаче, очаквам да се измести през тези дни в източните райони на страната. В западните райони времето очаквам да бъде по-слънчево, макар и не през всички дни. По-ветровито и облачно може да бъде на 24, 25 и 29 юни, с превалявания от дъжд. Не са изключени и гръмотевични бури в западните части на страната. След което следва затопляне и повече слънце между 26, 28 и 30 юни.

Първата седмица на месец юли, между 1 и 8 юли, се очертава доста по-слънчева и топла в страната ни. На 2, 3 и 9 юли може да има усилване на вятъра и краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури, по-вероятно в западните райони. Не са изключени и градушки. Тази тенденция се запазва и за седмицата 9 – 15 юли, особено на 9 и 13 юли. Въпреки това времето очаквам да се задържи топло, а валежите да са краткотрайни. В края на месец юни и през първата половина на юли Марс преминава през знака Рак заедно с Меркурий и в дните 24, 25, 29 юни, 1, 2 и 9 юли аспектите на Луната, Марс и Меркурий с останалите планети са доста предизвикателни. Това повишава опасността от хранителни и други интоксикации, за удавяния и други инциденти във вода, за ухапвания от животни и насекоми, а също така и за терористични нападения. Очаквам мъртво вълнение на тези дати в морето, затова не препоръчвам къпане или пътуване по вода в тези дни. Избягвайте и посещение на многолюдни места като концерти и спортни мероприятия. Най-уязвими в този период и особено на посочените дати са родените под знаците и представители на други зодиакални знаци с Марс, Уран или Плутон в Овен, Рак, Везни и Козирог. Властите в страната ни трябва да повишат вниманието си в тези дни и да вземат предпазни мерки срещу терористични нападения и други инциденти, особено на аерогари, ж.п. и автогари, военни бази, складове за боеприпаси и други. Земеделците и животновъдите от своя страна трябва да внимават за посевите и животните си, заради възможните градушки и инфекции по животните.

Втората половина на месец юли очаквам да бъде топла и слънчева, подходяща за почивка на море и излети в планината. Във вечерните часове на 20 юли Марс преминава в топлия огнен знак Лъв, където ще бъде и през август. Превалявания от дъжд и краткотрайни бури може да се очакват на 22, 25 и 26 юли. На 23-ти следва Новолуние в знака Лъв в съвпад с Марс. Навлизаме в един по-горещ и сух период в края на месец юли и началото на август, което е абсолютно нормално за летния сезон. В хороскопа на Пълнолунието и лунното затъмнение на 7 август има интерсептиран (заключен) знак Риби и Нептун в 1 дом, което създава възможности за краткотрайни превалявания от дъжд в някои от дните на седмицата 7 – 14 август: на 9, 10 и 13.  Леко понижение на температурите може да има през седмицата 15 – 21 август и най-вече на 18 и 19.

На 21 август е Новолуние и слънчево затъмнение в знака Лъв, в съвпад с Марс и последната седмица на месец август се очертава също така топла, както си му е редът. Разкъсана облачност, усилване на вятъра и краткотрайни валежи може да се очакват на 22 август. Суха и топла ще бъде и първата седмица на месец септември, след което следва седмица, в която очаквам валежи от дъжд в някои дни и повече прохлада, между 6 – 12 септември. Облачност и валежи, с понижение в температурите може да има на 13 и 14, а усилване на вятъра и краткотрайни превалявания – на 9 септември. По-прохладна, в някои от дните с усилване на вятъра, но като цяло без валежи се очертава седмицата 13 – 19 септември. Най-осезаемо захлаждането ще се усети в планинските райони на страната. По-облачно с понижение на температурите в нощните и сутрешни часове може да бъде на 15 и 19 септември. В хороскопа на Новолунието на 20 септември Марс и Меркурий в Дева са в опозиция с Нептун, което дава възможности за валежи  в някои от дните на седмицата 20 – 26 септември, но други индикации за сериозни количества валежи или наводнения у нас не виждам. Наводнения и повече дъждове може да се очакват в други държави. Опозицията между Марс и Меркурий в Дева с Нептун в Риби повишава опасността за разпространение на инфекции по хората и животните, за които отново трябва да бъдат взети превантивни мерки след втората половина на месец септември и в началото на октомври. В личен план този път са по-уязвими родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Есента настъпва у нас на 22 септември в 23:02 часа българско време, като най-общо тенденциите са за топла есен, но в определени периоди ще има застудяване и валежи от дъжд, което е нормално за сезона. Повече за времето през есента очаквайте в края на август – началото на септември.

Марги Паскалева

11.06.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. Хороскопът за месец юни 2017 година можете да прочетете тука за времето през пролетта  тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

Advertisements