Трета световна война или катаклизъм?

 

Сл. зат. 1939

Фиг. 1

Новолуние - 1939

Фиг. 2

2

Фиг. 3

От древни времена астролозите са правили своите предсказания, които ние сега наричаме прогнози, на базата на слънчевите и лунни затъмнения през конкретната календарна година. Всяка година има минимум по две слънчеви и две лунни затъмнения, но такова сходство на някои планетарни аспекти се случва изключително рядко. В живота няма нищо случайно – нито срещи, нито събития. Космосът е уникален компютър. „Каквото е горе, това е и долу“. Опозицията между Марс и Плутон в хороскоп на слънчево затъмнение е много опасно и според астрологичните тълкувания създава опасност за живота на много хора. Плутон е планета на трансформацията, на началото и края, на живота и смъртта. Свързва се с големите групи хора.

Всеки човек помни пораженията на Втората световна война, започнала след многобройни регионални войни и обхванала цяла Европа. На фиг. 1 е представен хороскопа на слънчевото затъмнение на 19.04.1939 г., предхождащо началото на войната. На фиг. 2 е представен хороскопа на Новолунието на 19.05.1939 г., което дава старт на войната, а на фиг. 3  е представен хороскопа на слънчево затъмнение на 10.06.2021 г., в който има същата опозиция между Марс и Плутон, както в картата на фиг. 2, но в разменени знаци. През 2021 година обаче става дума за опозиция между Марс и Плутон в хороскоп на затъмнение, а не на обикновено Новолуние. Марс и Плутон са планети, наречени „малефици“ – планети със зловредно влияние, като Плутон има отношение към големи групи хора. Другите две планети, които също са „малефици“ и образуват неблагоприятни аспекти, са Сатурн във Водолей и Уран в Телец през 2021-ва. Толкова време търпим тежкото влияние на квадраурата Уран в Овен с Плутон в Козирог. Тогава Сатурн във Водолей образува предизвикателен аспект с Уран в Телец. Ако не беше и опозицията между Марс и Плутон, нещата щяха да стоят по друг начин. 

Untitled

Фиг. 4

Русия + сл. зат. 10.06.2021

фиг. 5

Една от държавите, които ще бъдат засегнати от влиянието на затъмнението през 2021 година, е САЩ (фиг. 4).  В хороскопа на САЩ (фиг. 4) на първо място има съвпад на слънчевото затъмнение с Марс в 7 дом в Близнаци – домът на взаимоотношенията с партньори и врагове. Опозицията между транзитния Нептун в Риби и Нептун в Дева от хороскопа на САЩ образуват таоквадратура със затъмнението и Марс в Близнаци в 7 дом. И накрая тежката опозиция на Марс в Рак от хороскопа на затъмнението към транзитния Плутон и към Плутон от хороскопа на САЩ – има т.нар. плутонов възврат. Марс е планета на войните и инцидентите, а Плутон в опозиция с Марс създава опасност за живота на големи групи хора, както и за много тежка финансова криза в Америка. От историята знаем как се е отразила в световен аспект квадратурата между Слънчевото затъмнение и Сатурн в Овен към Плутон в Рак, както последвалото Новолуние на 19.05.1939 година и опозицията между Марс и Плутон (на фиг. 1 и 2). 

На фиг. 5 е представен хороскопът на Русия в синастрия с хороскопа на слънчевото затъмнение на 10.06..2021 година (във външния кръг). Същото слънчево затъмнение е в съвпад със Слънцето от техния хороскоп. Опозицията Марс / Плутон от затъмнението акцентира съвсем точно Сатурн в Козирог от хороскопа, а Уран в Телец е в опозиция на Плутон от хороскопа. Всеки сам може да направи своите изводи, но аз съм убедена, че светът ще бъде изправен на прага на тежък световен конфликт, който ще ескалира през втората половина на 2021 г. Вярно е, че освен глобална война, може да се очаква и тежък природен катаклизъм, но от така анализираните хороскопи опасността от глобална финансова криза и военен конфликт е голяма. Това, което прави най-силно впечатление и събуди в мен недоумение е, че затъмнението не е в марсов или друг кардинален знак, а в Близнаци. То образува неблагоприятен аспект квадратура с Нептун, което ме кара да си мисля, че в 21 век не можем да очакваме глобална война в този вид, в който я познаваме. Опасността се крие в използването на оръжие за масово поразяване, което да засегне белите дробове и дишането (химическо, радиологично оръжие чрез разпръскване на радиоактивен материал, смъртоносен вирус) или в мощното изригване на вулкан. В медицинската астрология знакът Близнаци и Меркурий управляват белите дробове и дишането, а Нептун се свързва с инфекциите, задушаването и водата. Опасността от епидемия на инфекциозно заболяване с масово разпространение, също е много голяма. Тази квадратура създава опасност и от конфликт, който да бъде на етническа или енергийна основа. Светът се тресе вече доста години от световната политическа и икономическа криза. А борбата за световно влияние и власт е голяма. През 2016 година Марс ще преминава цели 6 месеца и половина през огнения знак Стрелецот от 6 март до 26 септември, поради ретроградното си движение от 12 април до 3 юли. Възможно е още повече да се активират конфликтите през този период на годината. Всички главоломно се въоръжават. Светът се тресе от регионални войни и агресия. Ситуацията много напомня времето на „Голямата депресия“.

През следващите няколко години планетните аспекти и разположения, заедно със слънчевите затъмнения, рисуват една неблагоприятна за света картина. Великите сили трябва да бъдат много разумни и сдържани в действията си, ако случайно ги е грижа за планетата и хората на Земята. Не бива да забравят, че и те са част от нея. Тази бясна надпревара във въоръжаването може да създаде опасност за живота на планетата ни, ако на някой малоумник му „падне пердето“ и реши да използва оръжие за масово поразяване или бъде разпространен смъртоносен вирус. Освен това, когато се избира президент на държава, трябва да се вземе предвид хороскопа на бъдещия държавен глава – той трябва да бъде в синхрон с хороскопа на държавата, за да има положително управление и развитие…….особено в държави, където президента има широки правомощия в държавното управление. Опасността Третата световна война е голяма, а през 2021 и 2023 година дано Бог е българин! 

Автор: Маргарита Паскалева

03.09.2014 год. 

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

P.S.  –  28.09.2015 год. Държа да подчертая, че анализът е само прогнозен и ако някой забелязва в заглавието има въпросителна. Затова, моля, думите ми да не бъдат възприемани като категорични!!!