Трета световна война или катаклизъм?

Сл. зат. 1939

Фиг. 1

Новолуние - 1939

Фиг. 2

2

Фиг. 3

От древни времена астролозите са правили своите предсказания, които ние сега наричаме прогнози, на базата на слънчевите и лунни затъмнения през конкретната календарна година. Всяка година има минимум по две слънчеви и две лунни затъмнения, но такова сходство на някои планетарни аспекти се случва изключително рядко. В живота няма нищо случайно – нито срещи, нито събития. Космосът е уникален компютър. „Каквото е горе, това е и долу“. Опозицията между Марс и Плутон в хороскоп на слънчево затъмнение е много опасно и според астрологичните тълкувания създава опасност за живота на много хора. Плутон е планета на трансформацията, на началото и края, на живота и смъртта. Свързва се с големите групи хора.

Всеки човек помни пораженията на Втората световна война, започнала след многобройни регионални войни и обхванала цяла Европа. На фиг. 1 е представен хороскопа на слънчевото затъмнение на 19.04.1939 г., предхождащо началото на войната. На фиг. 2 е представен хороскопа на Новолунието на 19.05.1939 г., което дава старт на войната, а на фиг. 3  е представен хороскопа на слънчево затъмнение на 10.06.2021 г., в който има същата опозиция между Марс и Плутон, както в картата на фиг. 2, но в разменени знаци. През 2021 година обаче става дума за опозиция между Марс и Плутон в хороскоп на затъмнение, а не на обикновено Новолуние. Марс и Плутон са планети, наречени „малефици“ – планети със зловредно влияние, като Плутон има отношение към големи групи хора. Другите две планети, които също са „малефици“ и образуват неблагоприятни аспекти, са Сатурн във Водолей и Уран в Телец през 2021-ва. Толкова време търпим тежкото влияние на квадраурата Уран в Овен с Плутон в Козирог. Тогава Сатурн във Водолей образува предизвикателен аспект с Уран в Телец. Ако не беше и опозицията между Марс и Плутон, нещата щяха да стоят по друг начин. 

Untitled

Фиг. 4

Русия + сл. зат. 10.06.2021

фиг. 5

Една от държавите, които ще бъдат засегнати от влиянието на затъмнението през 2021 година, е САЩ (фиг. 4).  В хороскопа на САЩ (фиг. 4) на първо място има съвпад на слънчевото затъмнение с Марс в 7 дом в Близнаци – домът на взаимоотношенията с партньори и врагове. Опозицията между транзитния Нептун в Риби и Нептун в Дева от хороскопа на САЩ образуват таоквадратура със затъмнението и Марс в Близнаци в 7 дом. И накрая тежката опозиция на Марс в Рак от хороскопа на затъмнението към транзитния Плутон и към Плутон от хороскопа на САЩ – има т.нар. плутонов възврат. Марс е планета на войните и инцидентите, а Плутон в опозиция с Марс създава опасност за живота на големи групи хора, както и за много тежка финансова криза в Америка. От историята знаем как се е отразила в световен аспект квадратурата между Слънчевото затъмнение и Сатурн в Овен към Плутон в Рак, както последвалото Новолуние на 19.05.1939 година и опозицията между Марс и Плутон (на фиг. 1 и 2). 

На фиг. 5 е представен хороскопът на Русия в синастрия с хороскопа на слънчевото затъмнение на 10.06..2021 година (във външния кръг). Същото слънчево затъмнение е в съвпад със Слънцето от техния хороскоп. Опозицията Марс / Плутон от затъмнението акцентира съвсем точно Сатурн в Козирог от хороскопа, а Уран в Телец е в опозиция на Плутон от хороскопа. Всеки сам може да направи своите изводи, но аз съм убедена, че светът ще бъде изправен на прага на тежък световен конфликт, който ще ескалира през втората половина на 2021 г. Вярно е, че освен глобална война, може да се очаква и тежък природен катаклизъм, но от така анализираните хороскопи опасността от глобална финансова криза и военен конфликт е голяма. Това, което прави най-силно впечатление и събуди в мен недоумение е, че затъмнението не е в марсов или друг кардинален знак, а в Близнаци. То образува неблагоприятен аспект квадратура с Нептун, което ме кара да си мисля, че в 21 век не можем да очакваме глобална война в този вид, в който я познаваме. Опасността се крие в използването на оръжие за масово поразяване, което да засегне белите дробове и дишането (химическо, радиологично оръжие чрез разпръскване на радиоактивен материал, смъртоносен вирус) или в мощното изригване на вулкан. В медицинската астрология знакът Близнаци и Меркурий управляват белите дробове и дишането, а Нептун се свързва с инфекциите, задушаването и водата. Опасността от епидемия на инфекциозно заболяване с масово разпространение, също е много голяма. Тази квадратура създава опасност и от конфликт, който да бъде на етническа или енергийна основа. Светът се тресе вече доста години от световната политическа и икономическа криза. А борбата за световно влияние и власт е голяма. През 2016 година Марс ще преминава цели 6 месеца и половина през огнения знак Стрелецот от 6 март до 26 септември, поради ретроградното си движение от 12 април до 3 юли. Възможно е още повече да се активират конфликтите през този период на годината. Всички главоломно се въоръжават. Светът се тресе от регионални войни и агресия. Ситуацията много напомня времето на „Голямата депресия“.

През следващите няколко години планетните аспекти и разположения, заедно със слънчевите затъмнения, рисуват една неблагоприятна за света картина. Великите сили трябва да бъдат много разумни и сдържани в действията си, ако случайно ги е грижа за планетата и хората на Земята. Не бива да забравят, че и те са част от нея. Тази бясна надпревара във въоръжаването може да създаде опасност за живота на планетата ни, ако на някой малоумник му „падне пердето“ и реши да използва оръжие за масово поразяване или бъде разпространен смъртоносен вирус. Освен това, когато се избира президент на държава, трябва да се вземе предвид хороскопа на бъдещия държавен глава – той трябва да бъде в синхрон с хороскопа на държавата, за да има положително управление и развитие…….особено в държави, където президента има широки правомощия в държавното управление. Опасността Третата световна война е голяма, а през 2021 и 2023 година дано Бог е българин! 

Автор: Маргарита Паскалева

03.09.2014 год. 

P.S. 21.03.2020 год. 

В продължение на този астрологичен анализ, искам да публикувам и хороскопът на предстоящото слънчево затъмнение на 20.04.2023 година, за да се разбере ясно написаното в последното изречение на горния анализ. На тази дата в хороскопа на слънчевото затъмнение (фиг. 6) отново се вижда ясно, че затъмнението е на 29 градуса и 50 минути в марсовия знак Овен (както и през 1939 год.) и е в неблагоприятен аспект квадратура с планетата на трансформацията и смъртта Плутон на 0 градуса и 20 минути във Водолей. Марс е планета на войната / инцидентите и когато в хороскоп на слънчево или лунно затъмнение, както в хороскоп на всяка друга лунна фаза е в опозиция / квадратура с Плутон, това е знак за тежът природен катаклизъм или война – независимо какъв тип война. Разбира се, основно прогнозите за календарна година се правят по слънчевите и лунни затъмнения. Но както видяхте в хороскопите на затъмнението и последващото го Новолуние през 1939 год., не може да има спор относно събития, които са в историята.

Фиг. 6 

И отново следва Новолуние (както през 1939 год.) на 19.05.2023 година, когато двете планети Марс и Плутон, господари на знака Скорпион и 8 дом (домът на трансформацията и смъртта) са в опозиция (фиг. 7).

Фиг. 7

Ако всичко това преди 6 години е изглеждало далечно или нереално в очите на много хора като прогноза и развитие в политиката на световната сцена, след лавинообразната пандемия на корона вируса по целия свят, то сега ясно се вижда вече накъде върви света. С преминаването на Сатурн във Водолей на 23.03.2020 год. той образува неблагоприятен аспект с Уран в Телец до 01.07.2020 година, което е белег за предстояща тежка финансова световна криза. След това с ретроградното си движение той се завръща отново в Козирог, което трябва да се използва конструктивно за икономическо стабилизиране и преструктуриране на финансовите институции, защото на 17.12.2020 год. той окончателно напуска знака и отново преминава във Водолей през следващите 2-3 години. Сатурн в мунданната астрология се свързва със световната икономика и стабилността, а Уран – с настъпващите вече промени и нестабилност в икономически план. Телец е знак, управляван от планетата Венера, която освен с партньорствата и любовта, се свързва и с парите. Уран има връзка и с комуникациите, с интернет, затова и все по-често ще се използва онлайн пазаруването и плащането. Но и все по-често можем да очакваме трусове на финансовите пазари, финансови загуби и фалити, хакерски атаки на сайтове и източване на пари от банкови сметки. От хороскопа на слънчевото затъмнение на 10.06.2021 год. (фиг. 3) в Близнаци (бели дробове, дихателна система) в квадратура с Нептун (вируси, инфекции, химически оръжия, наводнения) някак все повече се затвърждава опасността от използване на създадени по лабораторен път вируси или на химическо оръжие за масово поразяване и през 2021 год. Така бавно, но славно, успоредно с тежката икономическа криза, вървим към опасността от истинска глобална война през 2023 година, чието начало да сложи първо затъмнението на 20.04.2023, а след това спусъкът да дръпне Новолунието на 19.05.2023 год. Аз съм вярващ човек, но с годините астрологията ми е доказала, че нищо не може да промени хода на световната история. „Това, което е горе, това е и долу!“ И никак не съм щастлива от факта, че живея в „интересни“ времена. Представих ви миналите астрологични и исторически факти относно индикациите за глобални войни. Оставям на вас да прецените дали има истина в написаното за миналите събития и съответно каква е опасността за Трета световна война.  

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила ми – тук или в сайта на TV In Life – тук. Месечните хороскопи можете да четете в сайта на Център за обучение „Роял“- тук и в месечното списание на аптеки „Афиа“ в градовете Бургас, Ямбол и Карнобат, което ще намерите в аптеките на веригата. Адресите им можете да видите тук

Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!