Астрометеорологична прогноза за България – пролет 2017

 

Пролетта у нас тази година настъпва в 12:28 часа на 20 март. Хороскопът на пролетното равноденствие (фиг.1) направих с координати на град Пловдив, тъй като за прогнозата на времето 4 дом е от съществено значение, а той е в последните градуси на знака Дева с координатите на град София. С координати на населените места на изток от град Пловдив върха на 4 дом е в знак Везни. Това е белег за по-влажна и облачно-дъждовна в определени периоди пролет в западните части на България. Стелиумът в знака Овен (4 планети в един знак) и особено Уран в 10 дом дава индикации резки промени във времето. Асцендентът и МЦ във водни знаци съответно в Рак и Риби са предвестник на влажност и валежи. Това е една типична пролетна картина.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d0%b5

       

Фиг. 1 – хороскоп на пролетното равноденствие

 Да видим какво ще бъде времето през пролетта по седмици:

 • Между 20 и 27 март – първата седмица на пролетта се очертава по-прохладна като цяло, но не чак толкова студена. Температурите могат да бъдат по-ниски за сезона на 21 и 22 март, като на 22-ри очаквам и усилване на вятъра. На 23 март може да бъде облачно, но с тенденция за по-приятно време на 24 март. Следват два по-облачни и влажни дни 25 и 26 март, а Меркурий вече е съвпаднал с Уран в Овен и усилва вятъра.
 • Пред седмицата между 28 март и 3 април очаквам времето да бъде по-облачно и с по-значително количество валежи от дъжд. Но въпреки валежите не очаквам сериозно понижение на температурите. По-силен вятър може да се очаква на 29 март, като на места може да има и гръмотевични бури. На 1 април в сутрешните часове може да паднат мъгли в някои райони на страната, а на 3-ти времето да бъде по-облачно с превалявания от дъжд.
 • В периода 4 – 10 април тенденцията е за застудяване. По-студен и дъждовен може да бъде 4-ти, а по-слънчеви да са 5 и 6 април. През уикенда на 8 и 9 април времето се очертава приятно, като в неделя може да се появи вятър и облачността да е по-разкъсана, а времето през следващите два дни – променливо.
 • През седмицата между 11 и 17 април очаквам повишаване на температурите и една доста приятна седмица. По-ветровито и на места с разкъсана облачност може да бъде на 12 и 13 април. А по-слънчево и топло ще бъде времето през уикенда на 15 и 16 април, като не е изключено леко понижение в температурите на 17 и 18 април. Възможно е да има изненади на 17 и 18 април – да бъде по-топло от обичайното, тъй като индикациите за седмицата като в цяло са за една доста по-топла за сезона седмица. Но по-вероятно е да има валежи, на места и гръмотевични бури. 
 • В дните от 18 до 24 април тенденцията за по-топло и слънчево време се запазва. Единствено през почивните дни на 22 и 23 април може да бъде по-облачно или облачността да бъде по-разкъсана. На 23-ти не е изключено да паднат и мъгли. На 24 и 25 април времето ще бъде слънчево и топло, но на 25-ти очаквам вятърът да се усили.
 • В периода 25 април – 1 май времето ще се задържи като цяло приятно за сезона, но очаквам температурите да се понижат с една идея, т.е. малко по-прохладно и ветровито от предходната седмица. По-силен вятър може да се очаква на 28 април, а краткотрайни валежи от дъжд да има на 30 април и 1 май. На 1 май може да се очакват и гръмотевични бури.
 • В дните между 2 и 8 май времето ще бъде типично за началото на месеца – приятно и ветровито. На 2 май тенденциите са за повече слънце и повишаване на температурите. По-разкъсана облачност и мъгли може да има на 5 и 8 май, като на 8-ми и вятърът може да е по-силен. От 9 май очакванията са за леко понижение на температурите.
 • Между 9 и 15 май тенденцията е за по-прохладни дни като цяло. На 10, 11 и 15 май може да бъде облачно и дъждовно, на места с вятър.
 • На 17, 18, 22 и 23 май времето ще бъде слънчево и приятно, по-ветровито на 23 и 24 май. Докато на 19, 20 и 21 май може да се очаква по-облачно и дъждовно време, а на места с разкъсана облачност.
 • Новолунието на 25 май е белег за една топла и слънчева пролетна следваща седмица. Такива очаквам да бъдат 25, 26, 30 и 31 май.
 • През първата седмица на месец юни очаквам времето да се задържи приятно и слънчево, но няма да липсват и превалявания от дъждове на 1, 5 и 6 юни.
 • Слънчево и топло ще бъде времето на 8 и 9 юни, като тенденцията е цялата седмица между 9 и 16 юни да бъде такава. По-разкъсана облачност и понижение на температурите може да се очакват на 10, 11, 16 и 17 юни.
 • Тази променливост на времето може да продължи и през седмицата 17 – 24 юни в западните райони на страната. В източните части и предимно на морето времето ще бъде по-слънчево. Вятър също няма да липсва.
 • През последната седмица на месец юни времето отново ще бъде fifty – fifty (50 на 50). Ще има както слънчеви, така и по-облачни дни. Особено предизвикателни са аспектите на 24 и 25 юни, които могат да докарат временно облаци и дъжд. Тези два дни са доста опасни още за инциденти във вода, тъй като и Марс е в знака Рак. В началото на юли вече може да се радваме на топли и слънчеви летни дни, с повишено внимание за инциденти на 1 и 2 юли също. Но като цяло не очаквам твърде горещо лято. 

P.S:  Астрометеорологична прогноза за времето от 1 до 20 март 2017:

 • В хороскопа на Новолунието и Слънчевото затъмнение на 26 февруари има индикации за топли дни през първата седмица на месец март, но и за валежи от дъжд, като в някои държави може да има и тежки наводнения – Слънцето и Луната в хороскопа съвпадат с планетата Нептун във водния знак Риби. На 28 февруари, 1 и 2 март Луната в горещия знак Овен ще донесе и повече слънце през тези дни.
 • През първата половина на месец март времето ще бъде по-променливо – с по-облачни дни и ветровито предимно в западните части на страната през първата седмица. В източните райони времето ще бъде по-приятно. Променливо очаквам да бъде времето на 5, 7, 8, 12, 16, 17 март, когато може да има и валежи от дъжд. Разкъсване на облачността и по-слънчеви  очаквам да бъдат дните 9, 10 , 11, 13, 14 март, както и почивните дни на 18 и 19 март. По-ветровито може да бъде на 7, 14, 15 и 16 март.

Автор: Марги Паскалева

26.02.2017 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За астрологичните тенденции в модата през 2017 година можете да прочетете тук. Разпространението на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

Advertisements