Астрометеорологична прогноза за България – лято 2018

 

 

Лятото у нас настъпва тази година на 21 юни в 13:07 часа. На фиг. 1 е представен хороскопът на лятното слънцестоене, което дава главна информация за времето през летния сезон в България като цяло. Според този хороскоп лятото не се очертава твърде горещо, не и през цялото време. Можем да очакваме и периоди на захлаждане с валежи от дъжд, както и гръмотевични бури с градушки. Нека видим сега поотделно всички периоди през лятото и времето седмица по седмица на базата на хороскопите на лунните фази:

До края на месец юни времето очаквам да бъде по-прохладно и с усилване на вятъра на моменти, като валежи от дъжд и градушки може да се очакват в дните между 22 и 24 юни, на 28 и 29 юни. Хороскопът на Пълнолунието на 28 юни дава индикации за затопляне, но и Меркурий преминава в знака Лъв, оформяйки предизвикателни аспекти с Уран в Телец и Марс във Водолей. Тези аспекти и планети могат да окажат по-неблагоприятно влияние на времето в някои от дните в началото на месец юли – да се усили вятъра, да има отново гръмотевични бури и градушки в дните 1, 4, 7 и 8 юли, като по-активни могат да бъдат в западните части на страната. Сходна е тенденцията до средата на месеца.

Фиг. 1 – хороскоп на лятното слънцестоене

На 13 юли заедно с Новолунието в Рак ще бъде и частично слънчево затъмнение, което ще бъде видимо от Австралия. Това Новолуние е в неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог. По отношение на времето в дните около 12-14 юли могат да се очакват някакви природни бедствия, бури и градушки, мъртво вълнение в морето. През цялата втора половина на месеца планетите създават предпоставка за мъртво вълнение и опасност от инциденти в морето (включително с плавателни съдове) и всякакви водоеми. Най-внимателни трябва да бъдат родените през трета декада на знаците Рак и Козирог, както и Овен и Везни от трета декада (особено родените между 10 и 13 януари, между 10 и 13 април, между 11 и 15 юли, между 13 и 16 октомври). Тъй като Луната се свързва с храненето и с течностите, описаните по-горе представители трябва да бъдат много внимателни освен при къпане във вода, за хранителни интоксикации и стомашно-чревни разстройства както в дните около затъмнението, така и до края на месеца. Най-опасни са дните 12, 13, 14, 16, 19, 20, 21, 25 – 28 и 31 юли.

На 27 юли предстои Пълнолуние и пълно лунно затъмнение на 5 градуса в знака Водолей (видимо от Европа, Азия, Африка, Индийския и Атлантическия океан), като Луната образува силно предизвикателни аспекти с Марс, Слънцето в Лъв и Уран в Телец. От края на месец юли и в началото на август времето очаквам да бъде подобаващо горещо, точно като за лято, но планетните аспекти повишават опасността за повишаване броя на инфарктите и инсултите, както и за инциденти с плавателни съдове, атентати, експлозии и други тежки инциденти от всякакво естество в световен мащаб. Най-уязвими и най-внимателни в личен план трябва да бъдат родените между 23 и 27 януари, между 23 и 27 април, между 24 и 28 юли, между 26 и 30 октомври. В коя сфера от живота ще има проявление, зависи от това в кой дом попада затъмнението в рождения хороскоп на всеки отделен човек. Най-опасни са дните 12, 13, 14, 16, 19, 20, 21, 25 – 28 и 31 юли.

В седмицата между 4 и 10 август може да има в някои дни усилване на вятъра, което също трябва да се има предвид при къпане и пътуване по вода. А в дните около лунното затъмнение е препоръчително да не се пътува и особено със самолет, най-вече от представителите изброени по-горе. В периода 26 юни – 27 август може да има зачестяване на авариите и повреди в електрониката при автомобилите, самолетите и във всякаква друга техника. На 11 август следва още едно, последното за годината, слънчево затъмнение и Новолуние на 19 градуса в знака Лъв – видимо от северните части на Азия и Европа. В хороскопа на това затъмнение има индикации за възможни валежи от дъжд в дните между 12 и 18 август – на 13, 16, 17 и 18. Тенденцията за топъл август, но с възможности за валежи от дъжд се запазва и в дните от края на месец август – на 26, 27, 30, 31.

В началото на месец септември времето ще се задържи топло и приятно за почивки и отпуски. И в този период можем да очакваме облачни дни, с краткотрайни превалявания от дъжд и усилване на вятъра. Превалявания може да има на 3, 5 и 6 септември. В хороскопа на Новолунието на 9 септември вече се виждат възможности и за по-активни валежи, но времето очаквам да остане топло за месеца. Марс от своя страна, който поради ретроградното си движение се беше върнал за кратко в знака Козирог, на 11 септември отново навлиза във Водолей и активира с Венера в Скорпион, Уран в Телец и с лунните възли голям фиксиран космически кръст. Затова от 11 септември отново се повишава опасността от инциденти, атентати, мъртво вълнение, наводнения и инциденти във вода. Не е изключено да се активира и сеизмичната активност, но не очаквам тежки трусове. Повече облачност и превалявания от дъжд може да има на 9, 13 и 14 септември. Понижение на температурите може да се очаква на 18 и 19 септември, а на 20-ти може да ни изненадат и гръмотевични бури с по-силен вятър. През последните дни на септември не очаквам драстични промени – времето ще се задържи приятно и топло за сезона, като валежи може да паднат на 27 и 30. Есента ще дойде у нас на 23 септември в 04:54 часа българско време. Какви изненади е приготвила тя за нас, обаче, ще научите към края на месец август. Желая ви щастливо лято! 🙂 

Марги Паскалева

16.06.2018 год.

Повече за автора можете да прочетете тук. За дневното разположение и влияние на планетите можете да четете във фейсбук профила – тук. Разпространението на хороскопите и други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява само с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени!

 

 

 

 

Advertisements