Избор на момент за операция


               

               

                     ” Никога не докосвай с желязо онази част от

                       тялото, управлявана от знака , чийто сектор

                       е прекосяван от Луната.”                       

                                                                                                                              Хипократ

 

 Изборът за момент на хирургична интервенция е доста труден. В повечето случаи операциите се осъществяват тогава, когато е удобно на хирургичния екип и на лекаря. Обикновено и избраният час не отговоря на избрания от лекаря час. Има възможност да изберете подходящ ден за операцията според общите правила, но изборът трябва да бъде съобразен с планетите и техните аспекти за момента към планетите-управители на домовете в рождения хороскоп, имащи отношение към здравето – 1, 6, 8 и 12. Освен общите правила, с които ви запознах в 1- ва част на елективната астрология, има и обстоятелства, които задължително трябва да се избегнат:

1.  Да се избягват операциите, когато транзитната Луна е в знака, свързан с органа от тялото, който предстои да бъде опериран и растяща Луна.

2. Транзитиращата Луна в Скорпион е неблагоприятна за всякакъв вид хирургия.

3. Луната не трябва да прави квадратури към другите планети, особено към Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Лунните опозиции не създават толкова проблеми.

4. Ако операцията не е спешна, трябва да се избягват хирургичните интервенции при пълнолуние, за да се избегнат силните кръвотечения и по-бавното възстановяване. Новолунието е благоприятно за операции на вени, артерии или сърце, но са най-сполучливи, когато се извършват при намаляваща Луна. Ако човека е твърде слаб физически или и доста възрастен съществува опасност да не издържи операцията, ако се извършва по време на новолуние. 

5. Ако се налага извършването на биопсия и премахването на самото раково образувание, не бива да се извършва при Луна без курс. Но изследването  на материала, където се очаква резултатът да е добър, т.е. да покаже, че образуванието не е злокачествено, тогава е добре да се извърши при Луна без курс.

6. При ретрограден Меркурий не се препоръчват операции, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия.

7. Когато Венера е ретроградна не се извършват козметични операции.

8. Не се препоръчват операции при ретрограден Марс. Марс управлява хирургията и хирурзите ( хирургът се описва също по 7- ми дом) и е добре да се избегне, защото операцията ще се окаже неблагоприятна или изхода от операцията няма да е такъв, какъвто сте очаквали.

9. Хармоничните аспекти към Слънцето дават сила. Необходими са хармонични аспекти и към Луната, към планетата, управляваща конкретната операция и орган, към управителя на 8-ми дом (хирургията) или асцендента (физическото тяло). Добре аспектираният Юпитер дава защита.

10. Няма поводи за притеснения, ако транзитният Марс преминава през 8-я дом или аспектира Слънцето, асцендента или господаря на 8-ми дом при транзит, прогресия или дирекция.

11. По време на слънчево или лунно затъмнение и особено ако Луната е в знак, под чието управление е конкретния орган, който ще се оперира, то в 95 % от случаите изхода е летален. Луната сменява своя зодиакален знак през 2,5-3 дни. 

12. Активно спортуващите е желателно да не претоварват онези части от тялото, които са под управлението на конкретния зодиакален знак в определените дни. 

 Всеки зодиакален знак има точно определена зона от тялото, която управлява. Затова Луната оказва влияние върху съответната зона. Гладката мускулатура е под управлението на Слънцето, т.е. под знака Лъв (сърдечна тъкан, стомах, матка, диафрагма и т.н.).

 За функцията на напречно-набраздената мускулатура отговаря Марс, т.е. под управлението на знака Овен.

 Всички съединителни тъкани, връзки и сухожилия са под управлението на Меркурий, т.е. под управлението на знаците Близнаци и Дева.

 Мастната тъкан е под управлението на Венера, т.е. под управлението на знаците Телец и Везни.

 Кожата и епитела са под управлението на Юпитер, т.е. под управлението на знака Стрелец.

 Костната тъкан е под управлението на Сатурн, т.е. под управлението на знака Козирог.

 Течните тъкани – кръв, лимфа, ликвор са под управлението на Луната, т.е. под знака Рак.

 Тъканните жлези са под управлението на Нептун, т.е. под управлението на Риби. Нервната тъкан е под управлението на Уран, т.е. под знака Водолей.

 Червените кръвни телца в кръвта са под управлението на Марс и знака Овен, белите кръвни телца са под управлението на Венера и Юпитер, т.е. под знаците Телец и Стрелец, а тромбоцитите – под управлението на Сатурн и знака Козирог.

 Артериалната кръв е под управлението на Юпитер и знака Стрелец, а венозната – под управлението на Венера и знаците Везни и Телец.

 Мозъкът е под управлението като цяло на Марс и знака Овен, но костният мозък е под управлението на Сатурн и Козирог.

ОВЕН – не се препоръчват мозъчни операции, операции на очите (особено ирис и стъкловидно тяло), интервенции на горната челюст, външното ухо, носа и устната кухина, на зъбите без пулпата. В дните, когато Луната е в знака Овен са подходящи всякакви лечебно-профилактични процедури при заболявания, свързани с изброените органи и части на тялото.

ТЕЛЕЦ – не се препоръчват операции на гласните връзки, сливиците, долната челюст, щитовидната жлеза, средното ухо, тъпанчето и вътрешния слухов проход, междупрешленни съединения на шийната част на гръбначния стълб, зъбна пулпа. Дните, когато Луната е в знака Телец, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и части на тялото.

БЛИЗНАЦИ – не се препоръчват операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Дните, когато Луната е в знака Близнаци, са подходящи за лечение на нервната система и лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи, с нервната и дихателната системи.

РАК – не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза (панкреаса) заедно с Дева, на жлъчния мехур, черния дроб и млечните жлези, както и пилинг. Дните, когато Луната е в знака Рак, са благоприятни за лечение и профилактика на храносмилателната система и гърдите.

ЛЪВ – не се препоръчват операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата,  мозъчната кора (кортекс), гръдни прешлени, гръдна кост и ребра. Дните, когато Луната е в знака Лъв, са благоприятни за лечение и профилактика на сърдечносъдови заболявания и за процедури, подобряващи кръвообращението. 

ДЕВА – не се препоръчват интервенции на ребрено-гръбначни и междупрешленни съединения от гръдната част на гръбначния стълб, тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника и жлъчните пътища. Дните, когато Луната е в знака Дева, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи и  нервната система.

ВЕЗНИ –  не се препоръчват операции на бъбреците, околощитовидните и надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, липосукция на бедрата. Дните, когато Луната е в знака Везни, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с отделителната система и бъбреците.

СКОРПИОН – не се препоръчват операции на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, ингвинална херния, пиърсинг на гръдните зърна, поясно-кръстни стави. Дните, когато Луната е в знака Скорпион, са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, профилактика и лечение на респираторни заболявания и на заболявания на половата система.

СТРЕЛЕЦ - не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища, смяна на бедрени стави, колянно капаче, дискова херния. Кръвопреливанията и кръвопусканията също не са желателни, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец. Дните, когато Луната е в знака Стрелец, са подходящи за лечение и профилактика, свързани с посочените органи и системи.

КОЗИРОГ – не се препоръчват операции на костите и ставите, смяна на надколянно капаче, гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, вадене на зъби, дълбинно почистване на кожата. Дните, когато Луната е в знака Козирог, са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания, свързани с костите, ставите, гръбнака, кожни заболявания, изчистване на зъбен камък (най-добре при намаляваща Луна).

ВОДОЛЕЙ – не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговици и лещи на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на подбедрицата, сухожилията, седалищна кост. Дните, когато Луната е в знака Водолей, са подходящи за лечение и профилактика на заболявания на нервната система, зрението, слуха, водни и други процедури за стимулиране на кръвообращението, разходка на чист въздух за подобряване на дишането.

РИБИ – не се препоръчват операции на лимфната система, премахване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, пръстите и глезенните стави, поставяне на ваксини. В дните, когато Луната е в знака Риби е подходящо да се лекуват заболявания, свързани с изброените органи и системи, както и лечение и профилактика на ендокринни заболявания.

 При изкуственото оплождане изборът на момента за имплантиране на оплодената яйцеклетка е от изключително значение. Много от жените имат данни в рождения си хороскоп за затруднение по отношение на зачеването или износването на плода. Тези жени, които се обърнат навреме към астролог с опит в тази сфера, имат по-голям шанс да заченат като спестят много финансови средства и емоционални разочарования. Малко от тях, обаче, знаят колко много би им помогнала елективната астрология за избор на най-подходящият за това ден (както и за започването на предварителните за целта процедури и манипулации). Може да правят многократни опити, но те да са все неуспешни, ако конкретният период за процедурата не е подходящ. От изключително значение са аспектите на планетите в елективната карта към планетите от рождената, особено аспектите на Венера, Луната и Юпитер. 

 Откритието на чешкия лекар Е. Йонас в края на 50-те години преобразява много човешки съдби и връща надеждата на много семейства. След серия от опити стига до извода, че заедно с овулационния, съществува втори индивидуален цикъл (зададен още от самото раждане), обуславящ предразположеността към зачеване и съпровождащ целия репродуктивен живот на жената. Цикълът започва с фазовия лунар (повторението на лунната фаза по време на раждането). И всяко възвръщане и преповтаряне на този момент означава, че за съответната жена настъпва най-благоприятен период, когато може да зачене (фертилен период). А за определяне на споменатата фаза е необходимо само едно – дата, час и населено място на нейното раждане. Днес вече е натрупан достатъчно опит и резултатите са многообещаващи: 85% от зачатията стават именно в съответствие с лунарния цикъл и само 15 % – с биологичния.  

           Автор: Маргарита Паскалева

Разпространяването на хороскопите и на други астрологични анализи, публикувани на личната ми страница, може да се осъществява единствено с посочването на автора и активен линк към публикацията! Всички права запазени! 

 

                                                                    

7 thoughts on “Избор на момент за операция

 1. Марги казва:

  Здравейте! Не е желателно да се отстраняват бенки и всякакви други туморни образувания при Луна в Риби (независимо дали са доброкачествени или злокачествени), още по малко при растяща Луна, при ретроградни Меркурий и Марс. Вероятността за повторни интервенции и усложнения е голяма. Поздрави!

  Like

 2. borisovagalya казва:

  Здравейте, Марги! Бих искала да попитам, могат ли да се отстраняват бенки (с лазер), (доброкачествени) на луна в Риби? И, ретроградния Меркурий може ли да попречи на такъв вид интервенция. Благодаря Ви!

  Like

 3. Марги казва:

  Здравейте! Не знам кой Ви е казал, че за толкова сериозна интервенция се взима предвид единствено транзитната Луна, но е сгрешил. Избор на ден за всяко нещо се прави на базата на рождената карта.

  Like

 4. Elza казва:

  Здравейте! Предстои ми секцио и за съжаление нямам възможност за твърде голям избор – в конкретните дни луната е в рак и лъв. В някои статии четох, че при лна в рак следва да се избягват операции на матката. Кога според Вас е по-благоприятно да се извърши операцията?

  Like

 5. Georgieva казва:

  Много Ви благодаря за отговора!

  Like

 6. Марги казва:

  По принцип Луната в Лъв не забранява операция на окото, но вижте какви аспекти прави към планетните управители на Асцендента, на 6 и 8 домове.

  Like

 7. Georgieva казва:

  Когато Луната е в знака Лъв в 11 дом може ли да се прави операция на окото по-специално на ретината и слагане на леща.Накъде съм чела, че Лъв и Водолей отговарят и за очите, зрението.А нали 11 дом е дома на Водолея.

  Like

Коментари са забранени.